Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

ppeterke

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van ppeterke

@ppeterke

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 4
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @skoelie ik maak voor een goede whiskey altijd zelf mijn mout . Ik ben niet op de hoogte met commerciële pale ale mout hoe die uitwerkt.  Voor een highland kun je uit de voeten met een standaard gerste mout   ….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @skoelie dalwhinni kopiëren gaat niet lukken omdat ze hun receptuur nuet vrij geven. Een benadering kun je wel doen  . Je moet daarvoor gerst neutraal mouten  en eesten zal zeker moeten op hete  stenen en turf  . Je krijgt daarmee…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @joostbos ja met zo een keteltje zal je inderdaad beter een zeef en misschien ook de vloeistof door een kaasdoek heen kunnen laten lopen . En klaren is misschien ook wel verstandig omdat het anders gaat aanbranden.  Zelf gebruikt ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @jjriet80 vriezen breekt ook celwanden open evenals de kook erover. Maar het heeft geen invloed betreft methyl afstotende enzym . 
    82 op brug is begin maar oplopen naar rond 88 gr want daar zal meeste smaak overkomen .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @lemmy intra rood brengt toch warmte in war sneller doet verdampen. Ja je kunt ook met kunstmatig verouderen te lang doen of te intensief waardoor juist smaken verloren gaan. Ook al geeft het kunstmatig verouderen een betere smaak je moet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @lemmy dergelijke likeuren kun je 3 uur eau bain marie zetten op 52 -55 graden en daarna hard afkoelen. ( Pas op dat fies op kruik niet knap ) Of in helder glas en 12 uur een u.v. kanon erop…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @lemmy normaal rijping is enkel maanden  . Geforceerde rijping kan in 24 uur al beneficiair wezen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 3 weken geleden

    P.s. belangrijk is de honing lang  door te koken zodat niet de honing smaak overhand krijgt.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @rumo veel kruiden drankjes uit verleden komen voort uit zogenaamde geneeskrachtige werking . Alcohol was het middel om extracten te maken uit geneeskrachtige kruiden.  Absint ,  beerenbug , Jägermeister/ kruidenbitter , scheeps bitter zijn goede voorbeelden van oude dranken die…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @psycat houtskool is wat anders dan actief kool .
    Actief kool neemt inderdaad ook smaak weg maar niet echt alles. 
    Jd gebruikt houtskool voor zachter maken van smaak en ook de ” gebrande ” ” as ” smaak  wat te krijgen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @joostbos ik weet niet met wat voor ketel jij afstookt of dat je kookzak gebruikt of dat je alles door zeef haalt. Dus of een klaring nodig is jan ik zo niet zeggen. Roeren kun je doen.  Ja wanneer veel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @joostbos dat is kaam . Dat is een soort schimmel die vormt als er toch teveel zuurstof bij gekomen is. 
    Ontstaat ook als een vergisting niet echt goed verloopt.  Te lang laten staan als vergisting is afgelopen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @concha het zorgt dat de suikers niet kristalliseren. En bij rijpen voor verestering .  Immers ook deze drank moet wat na rijpen

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @concha je kunt inderdaad verse tijm gebruiken en takjes maar dan moet ook hoeveelheid iets aangepast.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 3 weken geleden

    Oud filmpje ook maar afgestoft . 
    Misschien idee voor drankje met de kerst bij of na het diner of onder de boom .
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka Iemand ?" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @psycat  als de alcohol weinig hop achtige smaken bevat zou je eerst nog een kunnen overhalen met natriumbicarbonaat.  Dat is wat minder agressief.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoog percentage" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @rummy-dummy een extra bodemplaat geeft ook meer wervelingen. Dat kan beneficiair zijn aan werking.  Toevoegen van glycerine en /of calcium heeft altijd voordeel bij een eenvoudige ketel.   Je zal altijd hoger percentage halen maar ook door de glycerine blijven meer…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Ontwerp Help – Smaakinfussie dmv helm" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @antonuithethogenoorden waarschijnlijk dat deel even gemist . je bent welkom hier . Ik wil best even met jou naar ketel project kijken . De kop van kevin is in goede verhouding tegenover vat inhoud  . 22 Geeft meer versnelling  in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 6 maanden, 4 weken geleden

    @antonuithethogenoorden  pecto II kun je compleet later vervallen wanneer je even de kook erover doet . Hiermee gaan evenzo  celwanden stuk verhoogd zeker de opbrengst vernietigd eventuele bacteriën en schimmels die gisting kan remmem en is NIET synthetische gemanipuleerd.  Meer…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 6 maanden, 4 weken geleden

    @jjriet80 neem vloeistof uit ketel en meet SG of meet op andere wijze of gisting voorbij is . Simpelste in jou geval omdat je appelresten in stookwijn hebt is met een kookzak in ketel stoken.  De pulp en al in…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto McCorner Profielfoto Sebas(bassien)

Registreer nu!

Wie is online?

  • @ndré Bazz tom182

Nieuwste topics

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 18 uur geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 3 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 5 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens