Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

ppeterke

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van ppeterke

@ppeterke

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 4
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @jeert hetvhart gedeelte kun je op Drinksterkte brengen met water en als je dat lekker vond een suiker siroop van rietsuiker . Voorloop zitten o.a . zuren , methyl  , alcoholische bindingen , acetaten en meer diverse ongewenste stoffen in…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @jeert hetvhart gedeelte kun je op Drinksterkte brengen met water en als je dat lekker vond een suiker siroop van rietsuiker . Voorloop zitten o.a . zuren , methyl  , alcoholische bindingen , acetaten en meer diverse ongewenste stoffen in…   Lees meer»

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan reageerde op het onderwerp "De evolutie van het Stookforum" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @kees22 ik zit (of beter gezegd lig) even in de lappenmand, als ik weer fit ben ga ik daaraan verder 😃.

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum reageerde op het onderwerp "Even voorstellen en wat aanbieden." – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Hey Joery,
    Welkom hier!
    Succes met de verkoop!

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum reageerde op het onderwerp "Wat kan hier fout gaan met de T500??" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Dat kan natuurlijk prima kloppen als je water distilleert. In de refluxkolom zit bovenin een koeler. Als je alleen water distilleert zal je pas distillaat opvangen op het moment dat je genoeg damp hebt om die koeler te passeren. Die…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @kees22 het is wat omslagtiger  maar goed te doen .
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @kees22  , teff , gierst , quinoa en ameranth kun je het beste vooraf  weken , spoelen  daarna wellen dan kun je ze verder wel makkelijk verder verwerken . 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @walt red star whiskey gist en red star dady zijn ook prima droge gisten van de hoogste kwaliteit

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @walt whote labs word toch door brouwland en van der kooy verkocht ?

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Beterschap @stephan 
    Is het net weekend krijg je dit. 😦 

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum reageerde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @ sjefman @rumo met Nimrax gaat het goed. Maar hij is heel druk met mantelzorg voor zijn beide ouders. Er wordt gewerkt aan extra hulp, maar ze zijn nu nog even aangewezen op hun zoon. Hij meld zich spoedig weer….   Lees meer»

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Haha, ik heb drie keer met die wort chiller in mijn handen gestaan en er geen seconde aan gedacht hem te gebruiken 🤣 . Martin komt volgend weekend, dan ga ik de eerste stappen in het bierbrouwen zetten, dan ga…   Lees meer»

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan waardeerde het bericht "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Ik vind het kant en klaar geschroot heel erg fijn. En dubbel geseald komt het idd echt perfect vacuum binnen. Fijn te horen dat ik dus niet heel erg hoef op te schieten 😀 P.s staan er nog nieuwe recepten…   Lees meer»

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @munckerik ja de Tripel heb ik dinsdag gevuld. Maar de Saison ben ik nog niet aan toegekomen. Maar de mout is perfect vacuum, de pakken zijn nog zo hard als beton, dus daar komt geen zuurstof bij. Ik hoop dinsdag…   Lees meer»

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @munckerik en waarschijnlijk ligt er voldoende sneeuw, gewoon buiten zetten en het koelt ook. Hoef je chiller niet schoon te maken 😁

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan zeker goed bezig! Ps. Je zegg afkoelen, je hebt hij de Grainfather een hele mooie counterflow wort chiller gekregen. Daarmee koel je in een paar minuten alles af. Tijdens het overpompen koelt hij direct. Dus het gaat er heet…   Lees meer»

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Vandaag mijn eerste moutmash gemaakt met de Grainfather. Die staat nu af te koelen, en dan straks de bakkergist erbij.
    Nu maar eens een borreltje.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Er zijn meerdere goede gisten voor whiskey’s . In vroege beginsel lijken bieren en whiskey’s op elkaar maar het is een veel gemaakte fout om op die zelfde basis van bier te blijven hangen . Je komt valkuilen tegen …..   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "(whisky) Hoog percentage alcohol na fermentatie" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @equinox voor Whiskey kun je beter geen gebruik maken van toevoegen van suiker en turbo clear .
    Dit gaat ten koste van smaak en karakter van de whisky .
     

  • Meer laden
Profielfoto McCorner Profielfoto Sebas(bassien)

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • maboc

    Door maboc 12 uur geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 2 dagen geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 4 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 6 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens