-
Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@jeert hetvhart gedeelte kun je op Drinksterkte brengen met water en als je dat lekker vond een suiker siroop van rietsuiker . Voorloop zitten o.a . zuren , methyl , alcoholische bindingen , acetaten en meer diverse ongewenste stoffen in… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Blaand, wijn van wei" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@jeert hetvhart gedeelte kun je op Drinksterkte brengen met water en als je dat lekker vond een suiker siroop van rietsuiker . Voorloop zitten o.a . zuren , methyl , alcoholische bindingen , acetaten en meer diverse ongewenste stoffen in… Lees meer»
-
Stephan reageerde op het onderwerp "De evolutie van het Stookforum" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@kees22 ik zit (of beter gezegd lig) even in de lappenmand, als ik weer fit ben ga ik daaraan verder 😃.
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "Even voorstellen en wat aanbieden." – 4 jaren, 5 maanden geleden
Hey Joery,
Welkom hier!
Succes met de verkoop! -
Stookforum reageerde op het onderwerp "Wat kan hier fout gaan met de T500??" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Dat kan natuurlijk prima kloppen als je water distilleert. In de refluxkolom zit bovenin een koeler. Als je alleen water distilleert zal je pas distillaat opvangen op het moment dat je genoeg damp hebt om die koeler te passeren. Die… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@kees22 het is wat omslagtiger maar goed te doen .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@kees22 , teff , gierst , quinoa en ameranth kun je het beste vooraf weken , spoelen daarna wellen dan kun je ze verder wel makkelijk verder verwerken .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@walt red star whiskey gist en red star dady zijn ook prima droge gisten van de hoogste kwaliteit
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@walt whote labs word toch door brouwland en van der kooy verkocht ?
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Beterschap @stephan
Is het net weekend krijg je dit. 😦 -
Stookforum reageerde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@ sjefman @rumo met Nimrax gaat het goed. Maar hij is heel druk met mantelzorg voor zijn beide ouders. Er wordt gewerkt aan extra hulp, maar ze zijn nu nog even aangewezen op hun zoon. Hij meld zich spoedig weer…. Lees meer»
-
Stephan reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Haha, ik heb drie keer met die wort chiller in mijn handen gestaan en er geen seconde aan gedacht hem te gebruiken 🤣 . Martin komt volgend weekend, dan ga ik de eerste stappen in het bierbrouwen zetten, dan ga… Lees meer»
-
Stephan waardeerde het bericht "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Ik vind het kant en klaar geschroot heel erg fijn. En dubbel geseald komt het idd echt perfect vacuum binnen. Fijn te horen dat ik dus niet heel erg hoef op te schieten 😀 P.s staan er nog nieuwe recepten… Lees meer»
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@munckerik ja de Tripel heb ik dinsdag gevuld. Maar de Saison ben ik nog niet aan toegekomen. Maar de mout is perfect vacuum, de pakken zijn nog zo hard als beton, dus daar komt geen zuurstof bij. Ik hoop dinsdag… Lees meer»
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@munckerik en waarschijnlijk ligt er voldoende sneeuw, gewoon buiten zetten en het koelt ook. Hoef je chiller niet schoon te maken 😁
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stephan zeker goed bezig! Ps. Je zegg afkoelen, je hebt hij de Grainfather een hele mooie counterflow wort chiller gekregen. Daarmee koel je in een paar minuten alles af. Tijdens het overpompen koelt hij direct. Dus het gaat er heet… Lees meer»
-
Stephan reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Vandaag mijn eerste moutmash gemaakt met de Grainfather. Die staat nu af te koelen, en dan straks de bakkergist erbij.
Nu maar eens een borreltje. -
Robbert reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Er zijn meerdere goede gisten voor whiskey’s . In vroege beginsel lijken bieren en whiskey’s op elkaar maar het is een veel gemaakte fout om op die zelfde basis van bier te blijven hangen . Je komt valkuilen tegen ….. Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "(whisky) Hoog percentage alcohol na fermentatie" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@equinox voor Whiskey kun je beter geen gebruik maken van toevoegen van suiker en turbo clear .
Dit gaat ten koste van smaak en karakter van de whisky .
- Meer laden