-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@psycat wat een goed voornemen om deze invasieve exoot te lijf te gaan. Het kan België alleen maar mooier maken. Ik heb nog geen vernieuwde plannen op stook gebied voor het nieuwe jaar, maar wie weet bedenk ik nog iets.Ga… Meer lezen»
-
Zotje antwoordde op het onderwerp "Soep-pot-still" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@psycat Voor de afdichting heb ik teflon gebruikt, maar omdat ik dit niet goed om de rand van de kom kon wikkelen heb ik vlak boven de rand een strookje hansaplast gepakt. De volgende keer smeer ik de rand denk… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Tarwe vergisten" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@psycat graan met 10%mout maischen is zelfs in 1stap te doen. 67 gr . Dan bem je in no time klaar sowieso geeft dat betere alcohol dan suiker
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Tarwe vergisten" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@psycat
eigenlijk is het een variant op het bolletje roggebrood recept
moet lukken! -
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Picon" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@psycat
bedankt voor de tip. Ik heb al meerdere herboristen gebeld in westvlaanderen maar niemand heeft dit liggen.
Brussel is wel iets te ver dus het zal interessanter zijn om ze online te kopen. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Botanische bitters" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@psycat Ik moet zeggen dat ik alleen nog eraan geroken heb, ik meen dat het een mix van kamille, amandelen en iets honingachtigs was.
Het proeven wordt uitgesteld tot woensdag want ik ben vanavond pas laat thuis. -
Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "Zure lucht in da house!" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@psycat Bedankt voor je reply, Dus bij “normale”gist, mag ik aan nemen dat bakkergist gehoord, gelezen hier op het forum daar ook onder valt, is dit als op onderstaand plaatje of? Ps:we hebben geen haast, we gaan ook liever voor… Meer lezen»
-
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Zure lucht in da house!" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@psycat Goede drank maken vergt tijd en geduld, dus turbogist is zeker een afbreuk op de kwaliteit, dus ook op de smaak.
Ik gebruik uitsluitend verse bakkersgist, en ben er zeer tevreden over, vergisting neemt wel 4 weken in beslag. -
bas7726 antwoordde op het onderwerp "*nieuw* stook installatie getrokken fruit????" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@psycat bedankt vind het fijn om zo ieder zijn gedachte gang hier over te horen brengt mij ook ideeën en dingen om over na te denken
bas -
bas7726 antwoordde op het onderwerp "*nieuw* stook installatie getrokken fruit????" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@psycat hey, bedankt voor jou mening hierover, hier kan ik ook wat mee. Nou de ruimt e wat betreft de ketel is geen probleem woon mooi buiten af en ruimte genoeg, het gaat mij op de basis die ik goed wil… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Botanische bitters" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@psycat de tomic is uitsluitend alcoholvrij, de rest wordt wel met alcohol maar er wacht nog een druivendestillaat geduldig op een derde overhaal. Dan start ik met de alcohol versies, die worden met voor mij nog onbekende kruiden. Misschien… Meer lezen»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Botanische bitters" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@psycat ik had ook al een gedachte omtrent vluchtige terpenen/terpenoïden/flavonoïden, verdampen die nie mogelijk? Verklaard ook de heerlijke geur bij Alchemist in huis haha
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Botanische bitters" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@psycat Ik denk de citrus inderdaad, ik zal vanavond proeven en wat laten weten. Ik had het idee dat de vorige keer in de oven op 60 graden ook al de citrus smaak verminderde, een hogere temperatuur helpt dan niet…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Tarwe vergisten" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@psycat Tarwe heeft van z’n eigen geen diastatisch vermogen, dus ermee maischen werkt niet zonder; Diastatisch mout toe te voegen, kan minimaal 10% maar eigenlijk vanaf 20%. Het doorlopen van het mouten zodat je zelf diastatisch tarwemout krijgt. Gebruik… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Botanische bitters" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@psycat Helemaal mee eens met het eten. Er komen sowieso een hoop plantdelen aan waar ik nog niet allemaal mee bekend ben dus daar kan ik eerst mee gaan experimenteren; Sinaasappelschil Bittere sinaasappelschil Zwarte kardemom (onbekend voor me)… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Botanische bitters" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@psycat Morgenavond weet ik meer, zal het eens drinken met Spa Rood.
Kruidnagel en aanverwanten qua smaak is iets wat ik heel snel oppik en vaak overheersend vind. Krijgt het al snel een Unterberg tintje, dus vermijd ik het nog even. -
Bewust antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden
@psycat, nou weer wat geleerd. Een Japanner heeft niks met een gewone mispel uit te staan dus. Vond ze wel lekker die Japanese mispels van daar ook dat ik de pitten had geplant. Heb als kind vroeger(60 jaar geleden) wel… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Botanische bitters" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@psycat Het los van elkaar macereren ben ik ook tegengekomen en ik denk dat het inderdaad raadzamer is wanneer je met verse producten werkt, ik ga lui zijn in dit verhaal voorlopig en bijna alles wat ik niet op een… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Botanische bitters" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@psycat Heb je toevallig ook de hoeveelheden die je gebruikt? Ik ben nog zoekende naar de hoeveelheid bittere componenten (alhoewel die samenstelling alleen maar bitters lijkt te zijn). Zelfde vraag richting de hoeveelheid alcohol versus droge kruiden. … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 7 maanden geleden
@psycat als ze al vallen zitten alle stoffen er al in die bij narijpen versuikeren.Je moet ze uiteraard niet plukken als alles nog keihard is .
- Meer laden