-
PastorBelga antwoordde op het onderwerp "Wodka van aardappelen" – 3 maanden, 3 weken geleden
@robbert hogere vergistingsgraad. Als je het gebruikt in bier een bier met heel weinig body. maar zeer nuttig om hoger rendement in stoken te behalen. (meer alcohol met dezelfde ingredienten. nutiger bij Gin om een basisalcohol te maken uit granen… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 3 weken geleden
@robbert ik heb mijn gist emmers van een imker die er zijn honing mee opsloeg/inkocht ik mag dan toch aan nemen dat die veilig zijn?
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 3 weken geleden
@robbert Oh, ik ben geen liefhebber van siliconen en al helemaal niet van PFAS (waar witte tape onder valt) En waarom je aspartaam zou gebruiken in plaats van suiker, ontgaat mij. Al die wondermiddelen (asbest, siliconen, plastic, pfas) zijn nogal… Meer lezen»
-
Wessel antwoordde op het onderwerp "Wodka van aardappelen" – 3 maanden, 3 weken geleden
@robbert bedankt voor je antwoord. Ik heb een grainfather g40 zou ik daar de aardappelen ook in kunnen maischen met mout?. Raakt het dan niet verstopt. Hoe doen jullie dat?. Moeten de aardappelen pure zijn tijdens het maischen?. Ik dacht… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 3 weken geleden
@robbert Leuke film. Ja, die test met fenoftaleïne (als ik me goed herinner) ken ik. Ook wel eens gedaan, maar mijn stooksels waren steeds blanker dan commerciële wodka. Zal ik Botte Boer eens polsen, of hij je chromatograaf wil overnemen?… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 3 weken geleden
@robbert Ja, dat is bekend, dat je een chromatograaf hebt. Dat heb ik ook wel in gedachten. Maar het probleem is: je hebt er wel ervaring en chemicaliën voor nodig. Dus de verkoop wordt lastig! Ook de Balkan stokers hebben… Meer lezen»
-
Diederrick antwoordde op het onderwerp "Honing toevoegen aan drank" – 3 maanden, 3 weken geleden
@robbert Super, dank!
-
Diederrick antwoordde op het onderwerp "Honing toevoegen aan drank" – 3 maanden, 3 weken geleden
ha @robbert, dank wederom voor je antwoord.Nu is het zo dat ik de honing op zo’n 2-5% bijmeng bij een 42% vol.alc. honing-eau-de-vie, dus het eindresultaat blijft erg dun (ik heb het niet gemeten, maar ik denk rond of zelfs… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 3 maanden, 3 weken geleden
@robbert ik weet dat de zakjes enzymen niet het beste product is maar het begint al bij 30 graden te werken en dat is een stuk makkelijker roeren. Voor de rest maak ik er aangebrande pannen mee schoon en ontstop… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 3 maanden, 4 weken geleden
@robbert dat is de bökkersmolen. Die hebben geen mais en granen.
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 3 maanden, 4 weken geleden
@robbert Tja, dat voordeel heb jij: Raalte-Burdaard v.v. = 270km …
Ik heb al ‘ns naar maïs gevraagd bij Bökkers Mölle (hier 10km vandaan), maar helaas -
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 3 maanden, 4 weken geleden
@robbert Ik zou aanbevelen om de bordeaux of de popcorn maïs van De Groot zelf ‘ns te proberen
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 4 maanden geleden
@robbert Voor de eindhoeveelheid ga ik er dan nu vanuit dat je dan een whisky op ca. 46% bedoelt? Niet geheel onbelangrijk om dit percentage in eindproduct te vermelden.
-
Revalanche antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 4 maanden geleden
@robbert Beginnersvraag: Het op temperatuur brengen kost tijd. Afhankelijk van de capaciteit van de ketel kan dit korter of langer duren. Heeft deze tijd invloed op de periode waarin je de temperatuur handhaaft? Wat gebruik je als ketel en verwarming voor… Meer lezen»
-
Anton uit het Hoge Noorden antwoordde op het onderwerp "Honing mengen" – 4 maanden geleden
@robbert een goede imker heeft de honing gefilterd met micro filter. Helaas blijven er ook dan nog heel fijn stof achtig spul in de honing. Soms heb ik weken na het bottelen van mede een bezinksel/stofwolk in de fles hangen…. Meer lezen»
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Honing Bourbon." – 4 maanden geleden
@robbert dank Robert, ik ga dit de komende tijd eens proberen !
-
Dreden86 antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky stoken" – 4 maanden geleden
@robbert ja klopt uiteraard 😀 mijn voorkeuren gaan uit naar stijlen zoals: cambeltown (kilkerran 16), speyside, skye maar ook bourbons zoals eagle rare 10 dragen mijn voorkeur weg. We twijfelen welke stijl we zouden kiezen voor een eerste stook. Je… Meer lezen»
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 4 maanden geleden
@robbert De (geschrote?) mout eerst koken en dan het kooknat gebruiken?
Toch zeker niet de moutkorrels erin verwerken? -
Diederrick antwoordde op het onderwerp "Honing mengen" – 4 maanden geleden
Goedemorgen @robbert, bij mijn ervaring levert het oplossen van honing in een waterig mengsel altijd een ‘cloudy’ resultaat op. Dat vind ik doorgaans niet zo mooi. Is deze methode daarvoor de oplossing? Of is er een andere truc die ervoor… Meer lezen»
-
Diederrick antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 4 maanden geleden
@robbert ik heb de condensor van de dome afgehaald en deze opnieuw gemonteerd, ditmaal met minder (!) teflontape rond de schroefdraad. En voilà de temperatuur/alc% van de damp is in overeenstemming met het alc% van het distillaat!ik denk zomaar dat… Meer lezen»
- Meer laden