-
Wervince antwoordde op het onderwerp "Een goedendag" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Dan voor dat. Het duurt dus bij mij zo lang voor 8 liter. Uitstroom is ongeveer 4 druppels per seconde. Nu bezig met de tweede ruwstook, ook op dezelfde manier. Best een relaxte bezigheid zo. Zijn er anderen met… Read more»
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert
Bedankt Robbert, complimenten voor de toewijding, en de muzieksmaak 🤟 -
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Hihi, nee, niet alles is een thumper. 😆 😆 😎 😎 Maar op Russisch(talig)(e) fora heb ik ook wel vaatjes gezien die echt gebruikt werden om vuil te vangen, dus foezels. Net als gezegd wordt over de bol. Vandaar… Read more»
-
de Scheider antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert, sorry mijn vraag die ik aan je stelde, hoorde eigenlijk bij je 1e foto van “ook dit is rectificatie/filtering”.
-
Leendert antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Wat denk je van deze schematische tekening?
Rectificeerbol.jpg -
de Scheider antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert, bij deze opstelling vul je het 15 mm omhoog lopende bochtje vanaf de koppeling eerst met alcohol of wordt het bochtje na enige opstarttijd gevuld met een gecondenseerd alcohol mengsel? En zullen de volgende alcohol dampen zich door de… Read more»
-
st3v3nsz antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert @alchemist . Gisteravond de PH meter kunnen kalibreren en opnieuw gemeten. PH is nu 5,0 en 4,9. Van beide tonnen is de SG inmiddels naar 1072 gedaald, Gist is dus goed bezig. Zou ik nu om de week kunnen… Read more»
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Hulp gezocht — Appelcider recept oke??" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert
Is het dan nodig om de PH te corrigeren tijdens vergisten van een cider? Is er een minimum of laat ik deze gewoon doen?
De vergisting is intussen gestart. Dus 36u na gist pitch. PH is 3,44 -
Roxyjai antwoordde op het onderwerp "sugerwash" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert ja had ik gezien op u youtube filmpjes
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Hulp gezocht — Appelcider recept oke??" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Ok, bij het maischen van granen is een ph van 5,4-5,6 nodig voor de omzetting van zetmeel naar suikers. Maar als dit omzetten voltooid is, en we starten de vergisting, moet de PH dan nog steeds rond de 5,4-5,6… Read more»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert
Dat heb ik nooit gedaan, cognac stook ik in een alambiek net als whisky.
Ik haal het wel vaker over maar gebruik eigenlijk nooit het overgebleven gedeelte voor een tweede of derde overhaal.
Groet,
@ndré🥃😎 -
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Hulp gezocht — Appelcider recept oke??" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Waarom moet de ph van een cider tussen 3-3.5 liggen en van een graan brouwsel rond de 5.5? Te maken met de gistsoort? Ikzelf heb momenteel 24L appelsap van AH in een ton staan met mangrove jack cider gist… Read more»
-
Roxyjai antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert en dan toch weer de vraag welke mais gebruik je hier voor is dat de mais waar wij het gister over hadden ps ik hoop dat dit de laatste vraag is over mais van mijn kant 🤣 🤣
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "vraag mbt brouwketel" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert, een vraag als dit verwacht meestal een simpel en makkelijk antwoord en dat is er natuurlijk niet. Voor de Grainfather heb je natuurlijk de Dome om in de buurt van een echte lambiek te komen, maar voor andere merken… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert glas zat ertussen dus heb het weggedaan, zal binnenkort anders zoeken voor mais, dit was een restantje van de molen.
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert even nageslogen, en staat er apart in… het maisschen wordt mouten genoemd bv.. en idioot lange stappen; 1/3e deel beslag op 50°C voor 12u, 1/3e deel koken en bijvoegen, temp is dan 65°C voor 12u, dan nog eens 1/3e… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Dat geloof ik graag, maar denk niet dat een oud boerderijpand waarin ik een appartement heb de meest ideale plaats is om rook aan te brengen aan mout 😉
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert in volkomen stookboekje😆 staat geloof ik wel iets met decoctie maischen als me goed herinner, maar stond er ook vaag met aparte temperatuur dacht ik… zou ik moeten naslaan. Typisch dat er voorgesteld wordt eerste stook met suiker te… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Dit is een kleine batch van 350 gram, ik krijg dat mooi verspreid over een plaat. Maar inderdaad de deur gaat open en de temperatuur blijft laag, oven blaast sowieso flink door dus temperatuur zal op 30 a 40… Read more»
-
st3v3nsz antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert het zit er in, actieve bruis reactie. morgen meten of de PH gestegen is.
moet een goede wash worden want ben wel toe aan een succesje in het stoken 🙂 - Meer laden