Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Wervince

    Wervince antwoordde op het onderwerp "Een goedendag" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert Dan voor dat. Het duurt dus bij mij zo lang voor 8 liter. Uitstroom is ongeveer 4 druppels per seconde. Nu bezig met de tweede ruwstook, ook op dezelfde manier. Best een relaxte bezigheid zo. Zijn er anderen met…   Read more»

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert 
    Bedankt Robbert, complimenten voor de toewijding, en de muzieksmaak 🤟

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert Hihi, nee, niet alles is een thumper.  😆 😆 😎 😎  Maar op Russisch(talig)(e) fora heb ik ook wel vaatjes gezien die echt gebruikt werden om vuil te vangen, dus foezels. Net als gezegd wordt over de bol. Vandaar…   Read more»

  • Profielfoto van de Scheider

    de Scheider antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert, sorry mijn vraag die ik aan je stelde, hoorde eigenlijk bij je 1e foto van “ook dit is rectificatie/filtering”.

  • Profielfoto van Leendert

    Leendert antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert Wat denk je van deze schematische tekening?
     Rectificeerbol.jpg

  • Profielfoto van de Scheider

    de Scheider antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert, bij deze opstelling vul je het 15 mm omhoog lopende bochtje vanaf de koppeling eerst met alcohol of wordt het bochtje na enige opstarttijd gevuld met een gecondenseerd alcohol mengsel? En zullen de volgende alcohol dampen zich door de…   Read more»

  • Profielfoto van st3v3nsz

    st3v3nsz antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert @alchemist . Gisteravond de PH meter kunnen kalibreren en opnieuw gemeten. PH is nu 5,0 en 4,9. Van beide tonnen is de SG inmiddels naar 1072 gedaald, Gist is dus goed bezig. Zou ik nu om de week kunnen…   Read more»

  • Profielfoto van Moonshiner79

    Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Hulp gezocht — Appelcider recept oke??" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert
    Is het dan nodig om de PH te corrigeren tijdens vergisten van een cider? Is er een minimum of laat ik deze gewoon doen?
    De vergisting is intussen gestart. Dus 36u na gist pitch. PH is 3,44

  • Profielfoto van Roxyjai

    Roxyjai antwoordde op het onderwerp "sugerwash" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert ja had ik gezien op u youtube filmpjes

  • Profielfoto van Moonshiner79

    Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Hulp gezocht — Appelcider recept oke??" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert Ok, bij het maischen van granen is een ph van 5,4-5,6 nodig voor de omzetting van zetmeel naar suikers. Maar als dit omzetten voltooid is, en we starten de vergisting, moet de PH dan nog steeds rond de 5,4-5,6…   Read more»

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert 
    Dat heb ik nooit gedaan, cognac stook ik in een alambiek net als whisky.
    Ik haal het wel vaker over maar gebruik eigenlijk nooit het overgebleven gedeelte voor een tweede of derde overhaal.
    Groet,
    @ndré🥃😎

  • Profielfoto van Moonshiner79

    Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Hulp gezocht — Appelcider recept oke??" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert  Waarom moet de ph van een cider tussen 3-3.5 liggen en van een graan brouwsel rond de 5.5? Te maken met de gistsoort? Ikzelf heb momenteel 24L appelsap van AH in een ton staan met mangrove jack cider gist…   Read more»

  • Profielfoto van Roxyjai

    Roxyjai antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert en dan toch weer de vraag welke mais gebruik je hier voor is dat de mais waar wij het gister over hadden ps ik hoop dat dit de laatste vraag is over mais van mijn kant 🤣 🤣

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "vraag mbt brouwketel" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert, een vraag als dit verwacht meestal een simpel en makkelijk antwoord en dat is er natuurlijk niet.  Voor de Grainfather heb je natuurlijk de Dome om in de buurt van een echte lambiek  te komen, maar voor andere merken…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert glas zat ertussen dus heb het weggedaan, zal binnenkort anders zoeken voor mais, dit was een restantje van de molen.

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert even nageslogen, en staat er apart in… het maisschen wordt mouten genoemd bv.. en idioot lange stappen; 1/3e deel beslag op 50°C voor 12u, 1/3e deel koken en bijvoegen, temp is dan 65°C voor 12u, dan nog eens 1/3e…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert Dat geloof ik graag, maar denk niet dat een oud boerderijpand waarin ik een appartement heb de meest ideale plaats is om rook aan te brengen aan mout 😉

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert in volkomen stookboekje😆 staat geloof ik wel iets met decoctie maischen als me goed herinner, maar stond er ook vaag met aparte temperatuur dacht ik… zou ik moeten naslaan. Typisch dat er voorgesteld wordt eerste stook met suiker te…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert Dit is een kleine batch van 350 gram, ik krijg dat mooi verspreid over een plaat. Maar inderdaad de deur gaat open en de temperatuur blijft laag, oven blaast sowieso flink door dus temperatuur zal op 30 a 40…   Read more»

  • Profielfoto van st3v3nsz

    st3v3nsz antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert het zit er in, actieve bruis reactie. morgen meten of de PH gestegen is.
    moet een goede wash worden want ben wel toe aan een succesje in het stoken 🙂

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Zuiver amoniac

    Door JohanS 2 dagen geleden

  • JohhnyA stelt zich even voor

    Door Johnny A 3 dagen geleden

  • Gasfles plots leeg

    Door JohanS 4 dagen geleden

  • T500 reflux + alambiek en toebehoren

    Door Johnnieboy 6 dagen geleden

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens