-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert klopt, ben ook op 45 graden begonnen maar het temperatuurverloop durf ik niet aan te geven. Hoge viscositeit was ook geen sprake van eigenlijk, alleen dat de bodemplaat niks meer door liet.
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Raad je een gist starter aan of kan de bruggeman er in korrelvorm in?
Indien gist starter, hoe maak je deze en hoelang moet deze gisten vooraleer hij in het vat mag? -
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Ik verwacht elk moment een GF30 (zie foto). Denk dat deze ideaal zal zijn voor een stabiele vergisting. Dus ik stel deze dan in op 22°C. – Moet ik dan nog gistvoeding toevoegen of zitten alle voedingstoffen reeds in… Read more»
-
KingTB antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Ha @robbert en @alchemist Dank beide voor de heldere uitleg en antwoorden in dit topic, ik ben alleen het spoor een beetje bijster bij het spoelen. Ik heb een vergistingsvat van 25L (uiteraard die van Stookwinkel). Is het de bedoeling… Read more»
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Ik denk dat ik het maischen intussen min of meer snap. De volgende stap wordt dan het vergisten. Hierover heb ik nog wat vraagjes 😊 – Ik lees in andere topics dat je fan bent van fermentis c70. Is… Read more»
-
Kevin antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert moet zeggen dat ik nog steeds beginnende ben. Stap voor stap. Volgende stap wordt de eigen gist. Wellicht daarna eigen mout?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vereenvoudigen schroten moutmolen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert ik ga dan morgen eens proberen klam te schroten met de kleine molen, is een mix van granen maar wel benieuwd.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert en daarom zijn jouw filmpjes juist zo belangrijk, wie gaat het anders overdragen aan het nageslacht. Door al die info op het internet over suiker vergisting en moderne technieken raken de traditionele recepten en technieken helemaal onder gesneeuwd. Ik… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Toch is het super interessant. Ik heb het van de zomer na jouw en Knooier haar tips geprobeerd en was een succes met zowel gerst als Tarwe. In het begin vond ik het enorm spannend (zoals alles) maar met… Read more»
-
Sjuul antwoordde op het onderwerp "Voorstelrondje" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert is die 15 liter nog goed te verwarmen met een elektrische plaat?
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Wederom bedankt voor deze fantastische uitleg! – Je stelt gerst voor als graan. Mag het bv ook tarwe worden? Of is deze minder geschikt? – Ik vroeg me ook nog af waarom het spoelwater zo’n precieze temperatuur moet hebben?… Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert er staat niet veel over mout maken internet en op forums . Mijn heit leerde het van u en ik van heit . Zou het u niet zoiets als dat sourmash filmpje willen maken over mout maken . Ik denk… Read more»
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Graan alcohol" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert bedankt voor deze interessante uitleg.
Google bied mij verschillende opties aan als in naar mineralen complex zoek. Hoe weet ik welke de juiste zijn? Kan je ene aanraden? -
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Graan alcohol" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert wat is de functie van die mineralen complex?
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Ik heb wat geshopt met black friday en heb de grainfather G30 incl reflux en twee conical fermenters GF30 aangeschaft. Hiermee zal ik mijn eerste graan mash maken. In de eerste plaats zou ik gewoon een neutraal willen maken… Read more»
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert
Wat zou het verschil zijn in het eindresultaat tussen een brouwsel van 10% gerstmout/ 90% ongemoute gerst en een brouwsel met 100% gerstmout?
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Gisten en suikers" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert hartelijk dank
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "een (beginners) vraag" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Haha dat mag je zelf invullen, maar inderdaad is het allemaal een stuk makkelijker geworden, net is hop en wat ander spul vanuit Polen bezorgd omdat ik te lui was om echt verder te zoeken naar oude hop voor… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "een (beginners) vraag" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert klopt maar je bent net iets verder dan de meeste van ons 😉 .
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "een (beginners) vraag" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert 20% chocolademout? Het hoogste wat ik commercieel gezien heb is rond de 9% omdat het de vergisting tegen zou werken, ook iets wat mn eigen ervaring met 10% stort geweest is.
- Meer laden