Vond forum berichten leuk
RE: Recept peren drank Thx Robbert. Net een volle kruiwagen peren geplukt, gewassen, kop en staart afsnijden en dan in 16 delen gesneden. Alles in een grote pot samen met ongeveer 10 à 15 water op temperatuur gebracht tot 8... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Verse druiven (nog even) bewaren? @robbert : Nogmaals dank, nu maar rustig 😴 slapen.. morgen weer even checken. |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Zo simpel is vodka beslag . @robbert. Geweldig Robbert, hier gaat mijn hart echt sneller van kloppen 👍 |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: Recept peren drank Hi Martin Heel subtiel. Peren aroma laat zich moeilijk vangen in eau de vie. Morand, toch een van de betere poire eau de vies ter wereld, gebruikt 30kg peren per liter alcohol. Bovendien is het een mi... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Recept peren drank PPS indien je 2x overhaalt vrees ik dat de perensmaak volledig weg is maar dat zal van je ketel afhangen |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Eerste Suiker Mash Zo nu mijn tweede ruw stook gedaan op gas en moet zeggen dat gaat sneller dan op stroom. Ben 1 uur bezig geweest met 6,5 liter stookwijn en maar gestopt op 15 % wat er nog uit kwam. |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Rum stoken @robbert Bedankt voor de heldere uitleg. Er komen dus ook risico's bij kijken. Ik denk dat ik het dan later ooit een keer probeer als ik meer ervaring heb met het stoken van rum in algemeen, en dan ve... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Even voorstellen en eerste vragen @martijnbr in principe kop en kont eraf en pitten eruit, door de midden of in 4 stukken, dan ff kook erover Laten afkoelen tot onder de 30 graden en dan gist erbij,uit laten gisten en stoken |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Mecenaatgin botanicals @robbert okey geheel duidelijk en logisch dit. Thanks voor de goede onderbouwing it all makes sense. Al mijn vragen zijn beoantwoord en ik heb ook nog wat van je geleerd, meer dan dat ik in sommige bo... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Pruimen @pigion de naam zegt het al een voeding voor de gist 12 kg zou ik niet weten ,ik doe een vat vol met halve pruimen af toppen met water en diksap ,soms begint het dan vanzelf en anders gist er op |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Pruimen @kees22 beetje extra water geeft zuurstof waarop de gist beter start . Alleen de moes verstik het meer . Ook gaat het wat gauwer broeien in de moes . ook houd het ph beter vast .het verzuurt oars te r... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Gist zelf maken ! Na ruim een maand wilde ik toch eens kijken of de droge gist weer tot leven wilde komen. Ik had nog wat gist over wat ik niet in de vacuüm zakjes had gedaan en heb dat net als in het filmpje van de In... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Even voorstellen @albert1969 Oké, als je mijn menig vraag. Je gebruik in verhouding veel suiker waardoor het meer een suikervergisting wordt en je dus minder melasse smaak(rum smaak) heb. De 125 gr. honing zal voor d... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: hai @robbert ach ja , voor iemand die net begint had ik dus de stookwinkel starters set bestelt , hopend toch al te kunnen starten met iets , terwijl ik me verder inlees wou ik toch het procede een beetje... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Van alambiek naar T500 @m-janse voor de kosten van een T. 500 kunt u veel keuze vinden met andere ketels . Ik had zelf een t500 en ook dien laten upgraden . Toch heb ik hem weggegeven aan een neefje maar ook die heeft hem w... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |