-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden geleden
@gerard01 Als je een lang lopende gisting heb dan is er iets niet goed gegaan en daar kun je nu niets meer aan doen. Misschien te koud of te weinig gist/gistvoeding zeg het maar. Je hoef de pulp natuurlijk niet… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 8 maanden geleden
@prins Alleen mout is beter behalve als je nog niet voldoende ervaring, tijd of gemakzuchtig bent maar wel meer geld wilt uitgeven. Als ik koffie zet maal ik eerst de bonen maar er zijn mensen die en zakje oploskoffie gebruiken,… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 8 maanden geleden
@prins moutextract is voor luie stokers 😆 er is wat werk voor je gedaan. Graan is omgezet in mout en daarvan is weer suiker gemaakt. Of er nog genoeg werkende enzymen in zitten is maar de vraag, misschien bij poeder… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden geleden
@gerard01 ik gebruik bij de T500 boiler altijd een rooster met daar onder kooksteentjes pulp of helder. Je heb je pulp wel lang laten staan het is te hopen dat het nog goed is. Als het gisten is gestopt dan… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 8 maanden geleden
@rinus55 ik zet een grote pan met water op en breng die tegen de kook, dan gooi ik er wat fruit in voor een paar minuten en schep die er dan weer uit met een schuimspa en dat een paar… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met 5kg blauwe bessen?" – 8 maanden, 1 week geleden
@robbert dat zou ook mijn idee zijn, een hele boel fruit, noten of kruiden heeft gewoon weg te weinig suiker om om te zetten in alcohol. Het kleine beetje alcohol wat je er dan uit haal zal dan te weinig… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met 5kg blauwe bessen?" – 8 maanden, 1 week geleden
@lep misschien is er iemand met ervaring, maar je zou zelf ook wat na kunnen gaan. Dat de bessen eerst bevroren zijn geweest is goed dan is de structuur gebroken. Daarna kun je de bessen persen maar wel de zaaiertjes… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "alcohol verdunnen naar 15%" – 8 maanden, 1 week geleden
@henkie83 O, jij ben nog uit de tijd dat hoofdrekenen een schoolvak was, ik ben van de totaal verziekte rekenmachine generatie 😆
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 8 maanden, 1 week geleden
@haegsch-wijndomein . Ik kan niet goed beoordelen wat jouw disteleer niveau is, maar na jouw vraag denk ik dat wij dat met ze alle wel kunnen verhogen(geintje 😆 😆). Noten en kruiden hebben weinig of geen suiker dus daar ga… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Dat wordt kurken trekken" – 8 maanden, 2 weken geleden
@bewust Dat je na je pensioen het nog drukker krijg is voor mij een rede om maar stug door te blijven ploeteren 😆
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 8 maanden, 2 weken geleden
@alchemist of je het verschil tussen kristalsuiker en rietsuiker proef door middel van distillatie in het eind resultaat denk ik niet. De eindsmaak van je drankje is door veel meer factoren afhankelijk. Om je likeur aan te zoete zou ik… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 8 maanden, 2 weken geleden
@robbert wat mij dan opval bij dit soort ketels is dat de temperatuurmeter in de dome(deksel) is geplaatst en niet in in de kolom(turksehoed).
Wel mooi overigens 😀 -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Newbee" – 8 maanden, 2 weken geleden
@fogland-distiller welkom, goed dat je zelf ook een ketel heb besteld en als jullie 2 verschillende maten hebben is het ook wel eens handig om die van elkaar te lenen als dat nodig is. Hou met een bananen fermentatie er… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "kolom bouwen" – 8 maanden, 2 weken geleden
@prins precies, kolom is van vele factoren afhankelijk. Ik begrijp als je handig bent dat je iets zelf wil maken. Maar als je er niets vanaf weet zal je een hele uitgebreide studie er van moeten maken en dat gaat… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "kolom bouwen" – 8 maanden, 2 weken geleden
@prins Hoe lang is een chinees.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Kwakzalvers, " heksen" , druïde drankjes die eigenlijk best lekker zijn ." – 8 maanden, 2 weken geleden
@robbert Leuke recepten en als je de ingrediënten bij elkaar heb is het ook wel makkelijk te maken. Wat is de basis van je alcohol? Ik heb nu een paar keer appelsap gebruikt om alcohol te maken en heb het… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 8 maanden, 3 weken geleden
@opticase Welkom. Ik denk dat je op het goede adres ben, zoek maar eens op peren er is al veel over geschreven.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Maïs malen" – 8 maanden, 3 weken geleden
@bazz over 100 jaar werkt zo’n apparaat nog steeds 👍
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gevonden in Frankrijk" – 8 maanden, 3 weken geleden
@bazz al is het misschien geen antiek voor die centen heb je een “mooi” degelijk en handig apparaat.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rvdh je gaat ons toch niet verlaten? ☹
- Meer laden