-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 11 maanden, 3 weken geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Suikerwasch + beter" – 11 maanden, 3 weken geleden
@harryd1969 daar kom ook bij dat er heel veel hardnekkige verhalen op het internet blijven rond gaan. Helaas zijn dit meestal oude achterhaalde recepten uit de tijd dat er nog gestook werd bij maanlicht in afgelegen gebieden. En dat heeft… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 11 maanden, 3 weken geleden
@murmillo de smaak van de groene onrijpe walnoot is niet echt te vergelijken met de geroosterde noot. De groene walnoot is behoorlijk intens van smaak.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Suikerwasch + beter" – 11 maanden, 4 weken geleden
@eric-jan ik weet niet hoe je de vorige stookwijn gemaakt heb die een chemisch luchtje had, maar heb je ook al eens met de zoekopdracht naar “neutrale alcohol”of “RuMo’s simpel alcohol recept” gezocht? https://stookforum.nl/forums/recept/receptje-gevonden-snel-fermenteren/#post-105405 Ik snap wel dat het lastig… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 11 maanden, 4 weken geleden
@gerard01 Leuk om dit topic weer op te halen want half juni kan je het beeste de groen walnoot plukken voor een walnootlikeur (zie het andere walnoot topic).
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 11 maanden, 4 weken geleden
@gerard01 Schudden voor gebruik 😆 Ik filter het ook wel eens voor de neus van een gast maar als ik er bij vertel dat je dan ook wat smaak verlies willen ze het vaak troebel.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Nieuw geïnteresseerd lid." – 11 maanden, 4 weken geleden
@dutchie078 Welkom, er is op dit forum veel te vinden over neutrale alcohol en als je je wat verdiep in de recepten dan zal limoncello snel een simpel roer drankje lijken 😉
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 11 maanden, 4 weken geleden
@gerard01 mijn ervaring is vooral met cider maar gember bier heb ik nog niet gemaakt. Ik denk wel dat er veel overeen komsten zijn dus kijk eens op het forum met de zoekopdracht bijv. https://stookforum.nl/forums/bier-wijn-en-overige-dranken/razendsnelle-sprankelende-appelcider-in-de-maak/paged/59/#post-70085 Van het verwarmen van cider… Meer…[Verder lezen]
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Apple cider mangrove jack hulp nodig" – 12 maanden geleden
@gerard01 Dat hoef niet kijk maar eens in het grote cider topic daar in wordt meer maal aan geraden om de cider te laten rijpen voor een smaak verandering.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 12 maanden geleden
Dit verhaal gaat eigenlijk over cider maar is ook toepasbaar voor je gember bier.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 12 maanden geleden
@gerard01 Er zijn een paar manieren om cider te maken bijvoorbeeld: 1. Je laat de cider gisten en bij een SG van bijvoorbeeld 1006 doe je de cider in een afgesloten fles en laat het door gisten. Je heb dan… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Apple cider mangrove jack hulp nodig" – 12 maanden geleden
@gerard01 Dat is voor de 35cl flesjes ruim 11gr per liter en 12 gr per liter is toch echt wel de max. De 8gr per liter is voor een cider al prima.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Nieuwe lid nu al vragen" – 1 jaar geleden
@dedamian Tussen door zou je de beginnersgids kunnen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gisting Fles met brede opening." – 1 jaar geleden
@hasibi misschien een beetje out of the box maar je zou ook gewoon een gistemmer of gistvat kunnen nemen. Die heb je in verschillende maten en hebben een heeele grote opening waar een deksel met een waterslot op past.
-
RuMo vind forumbericht "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – leuk 1 jaar geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "nieuw lid" – 1 jaar geleden
@prins Hallo.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar geleden
@bewust O waarom laat je kalk helemaal daar vandaan komen? Dat verkopen ze toch ook hier in iedere doe het zelf zaak.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar geleden
@robbert zoiets als dit???
https://www.etsy.com/nl/listing/1104279877/acacia-schors-gedroogd-natuurlijk?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=acacia+kruid&ref=sr_gallery-1-23&frs=1&content_source=d756ee0697cfefd442f8af03ac4888aab283459e%253A1104279877&organic_search_click=1 -
RuMo antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar geleden
@bewust ook ik liep daar tegen aan, ben nu nog niet verder gekomen dan de wilg 😟
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vaatje inbranden" – 1 jaar geleden
@bazz HAHA heel herkenbaar helaas.
- Meer laden