Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

RuMo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van RuMo

@rumo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "aanmaak" – 1 jaar geleden

    @prins met jouw recept zal het wel een slap drankje worden, maar misschien vind jij dat wel lekker. Er is al heel veel over rum geschreven op het forum en een recept wat veel gebruikt wordt(ook door mij) is voor…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "kolom" – 1 jaar geleden

    @prins hoezo nog niet “af gesoldeerd” het is wel de bedoeling dat je de vulling nog uit de kolom kan halen. En zeker als je koper gebruikt(wat het beste werkt) zal je de vulling schoon en droog moeten maken.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 jaar geleden

    @robbert O sulfiet is zout 😮 daarom krijg ik na een glaasje steeds meer dorst en ga dan nog meer drinken 🙄 Dat verklaart een heleboel 🤢

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "weer een nieuweling" – 1 jaar geleden

    @stookdoos Welkom. Er komen een heleboel vragen op zoals, welke ketel, welke drankjes en hoe ben je te werk gegaan 😆

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 1 jaar geleden

    @bovie. Welkom Jeroen, leuk dat je nu ook uit de schaduw treed en hopelijk een bijdragen ga leveren aan dit mooie forum. Je heb na 3 jaar al best wat ervaring waar andere ook wat aan hebben. Wij hebben alleen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Sugar wash gist niet?" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @dedamian Ja wat doe je fout?? Met zo weinig details is dat niet te zeggen. Gebruik de zoekopdracht eens voor neurale alcohol en vergelijk jouw werkwijze. Bijvoorbeeld:
    https://stookforum.nl/forums/recept/suikerwasch-beter/#post-105682

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Oud forum lid weer terug." – 1 jaar, 1 maand geleden

    @cuco-portugal welkom. 15  soorten fruit daar moet vast wel een lekker drankje van te maken zijn.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Suikerwasch + beter" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @harryd1969 zoals al vaker aangehaald hoef een Turbo gist niet per definitie slecht te zijn. Turbo gist wordt wereldwijd veel verkocht en daar zitten best wel te vrede klanten bij. Maar je moet je dan wel aan het recept houden…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @murmillo Groene walnoot likeur maar de drank is pik en pik zwart 😆

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @rinus55 https://stookforum.nl/forums/recept/walnoot-likeur-1/#post-91513

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Suikerwasch + beter" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @harryd1969 daar kom ook bij dat er heel veel hardnekkige verhalen op het internet blijven rond gaan. Helaas zijn dit meestal oude achterhaalde recepten uit de tijd dat er nog gestook werd bij maanlicht in afgelegen gebieden. En dat heeft…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @murmillo de smaak van de groene onrijpe walnoot is niet echt te vergelijken met de geroosterde noot. De groene walnoot is behoorlijk intens van smaak.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Suikerwasch + beter" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @eric-jan ik weet niet hoe je de vorige stookwijn gemaakt heb die een chemisch luchtje had, maar heb je ook al eens met de zoekopdracht naar “neutrale alcohol”of “RuMo’s simpel alcohol recept” gezocht? https://stookforum.nl/forums/recept/receptje-gevonden-snel-fermenteren/#post-105405 Ik snap wel dat het lastig…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @gerard01 Leuk om dit topic weer op te halen want half juni kan je het beeste de groen walnoot plukken voor een walnootlikeur (zie het andere walnoot topic).

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @gerard01 Schudden voor gebruik 😆 Ik filter het ook wel eens voor de neus van een gast maar als ik er bij vertel dat je dan ook wat smaak verlies willen ze het vaak troebel.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Nieuw geïnteresseerd lid." – 1 jaar, 1 maand geleden

    @dutchie078 Welkom, er is op dit forum veel te vinden over neutrale alcohol en als je je wat verdiep in de recepten dan zal limoncello snel een simpel roer drankje lijken 😉

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @gerard01 mijn ervaring is vooral met cider maar gember bier heb ik nog niet gemaakt. Ik denk wel dat er veel overeen komsten zijn dus kijk eens op het forum met de zoekopdracht bijv. https://stookforum.nl/forums/bier-wijn-en-overige-dranken/razendsnelle-sprankelende-appelcider-in-de-maak/paged/59/#post-70085 Van het verwarmen van cider…   Meer…[Verder lezen]

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Apple cider mangrove jack hulp nodig" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @gerard01 Dat hoef niet kijk maar eens in het grote cider topic daar in wordt meer maal aan geraden om de cider te laten rijpen voor een smaak verandering.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 1 jaar, 1 maand geleden

    Dit verhaal gaat eigenlijk over cider maar is ook toepasbaar voor je gember bier.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @gerard01 Er zijn een paar manieren om cider te maken bijvoorbeeld: 1. Je laat de cider gisten en bij een SG van bijvoorbeeld 1006 doe je de cider in een afgesloten fles en laat het door gisten. Je heb dan…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz _DaanBanaan_

Nieuwste topics

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 1 dag geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 4 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 6 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens