-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumo dat heb je helemaal bij rechte eind absinth ,pernot , genepi , maar ook Chartreuse en Benedictine moeten flink rijpen. Net uit de ketel is het niet te smurfen. Maar eigenlijk geld dat voor alle dranken. Er is tijd… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumo Hey wat leuk dat je er nog op terug komt. Fijn dat de gist jou ook bevalt. Ben ook benieuwd naar je druiven. Ga je nog een poging wagen met cider voor de zomer met CL23?
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumo dank je voor de Feedback. Bij @robbert op zijn filmpjes een grotere hoed gezien. We zijn ook aan het verzinnen om dat om te bouwen zodat de “uitlaat” een groter gat word. Waar zou je de temperatuur meter precies… Meer lezen»
-
Moonshine maniac antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen Moonshine maniac" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumo ik heb een 50 liter bierfust ombebouwd tot stookketel.
Tot nu toe heb ik whiskey, rum en neutraal gestookt. Van die laatste wil ik allemaal lekkere dingetjes gaan maken. -
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Bedankt @rumo dat zal ik doen! Als deze stookwijn van rietsuiker en appelstroop is verstookt. kan ik de melasse die overblijft uit me grote ketel halen en bewaren om mee te stoken op de fijn stook in me kleine ketel?… Meer lezen»
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rumo zou ik na de vergisting de stookwijn gewoon via het kraantje kunnen aftappen? Of beter afhevelen?
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rumo haha bedankt rumo voor je scherpe blik 😜 viel gelukkig alles mee en de intensiteit is al afgenomen. Deur ook op een kier gezet zodat het wat koelt. Bedankt 👍🏻
-
ArtA380 antwoordde op het onderwerp "Meer beginners vragen" – 1 jaar, 6 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meer beginners vragen" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rumo ik was alweer vergeten deze ooit te hebben geplaatst. Dank voor verwijzen
-
Bas L antwoordde op het onderwerp "Roggebrood whisky maar dan anders" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rumo het idee kwam door Odins roggebrood, het suiker heb ik eigenlijk vervangen door mout.
De roggebrood had ik nog liggen 😃 -
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Roggebrood whisky maar dan anders" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rumo dat rogge brood geeft een aparte smaak er aan, ik maak het ook af en toe , smaken verschillen nu eenmaal, bovendien is het een goede smaak voor bv bailys te maken
-
HobbyRon antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rumo nee was ik ook niet van plan.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rumo was het ook haha, maar ik merkte laatst in m’n geturfde whisky met gedroogde struikheide toch het bloemige op, dus nu eens zonder turf proberen.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rumo stond RuMo, stond.
-
slukske antwoordde op het onderwerp "Zelfbouw koeling" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rumo Een supertip om beide koelingen met een kraan apart te regelen. Ik wilde wat meer “spartaans” gaan moonshinen. Er gaat een gasbrander onder, water uit een regenton en natuurlijk een drankje er bij. Een paar vrienden er bij en… Meer lezen»
-
RuleR antwoordde op het onderwerp "myvodkamaker" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rumo ieder zijn ding ik vind het heerlijk om bij mijn ketel te zitten maar helaas door werk en privé verplichtingen weinig tijd voor en zo kan ik in ieder geval nog af en toe een eigen borreltje maken zonder… Meer lezen»
-
Hoentie antwoordde op het onderwerp "Fris zoetzure appel-perencider met bubbel zonder toegevoegde suiker op fles" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rumo Thanks, zo ver was ik. Mijn begin SG was 1050 en ik wil geen suiker toevoegen voor de vergisting op de fles. Dat wil ik dus doen met de restsuikers (ongefermenteerd). Op dit forum werd 1006 genoemd, maar dan… Meer lezen»
-
Robbie antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rumo dat is een goeie! En inderdaad, wat je zegt.. Ik probeerde het op te zoeken via Google. ‘Percentage alcohol verlagen’. Ik werd meteen naar de kliniek door verwezen. Ik ben ppit een keer uitgeschoten door te veel water… Meer lezen»
-
joostbos antwoordde op het onderwerp "Airstill newbee vragen" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rumo Ah, oke 😀 Dankjewel voor de info.
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept Kruskovac?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rumo Ziet er goed uit! De mijne is ook troebel maar rond de 30 graden (ik vind 40 iets te hoog voor deze drank).
- Meer laden