Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

RuMo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van RuMo

@rumo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Janne

    Janne antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @rumo Leuk dat te weten. Dus kun je de moer drogen en als gistvoeding gebruiken!
    Dat heb ik nu miet toegevoegd. 

  • Profielfoto van Dirtbag

    Dirtbag antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @rumo  Bedankt voor de suggestie. Aangezien ik geen sinaasappelsap in huis heb. (en het spul ook niet te zuipen vindt) Heb ik met behulp van 4000 ml water, 720 gram pekmez (geeft 1040 sg) en 10 gram brouwland gistvoeding (tht…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 4 maanden geleden

    @rumo ik heb nog steeds zelf een gaschromatograaf ( apparaat ook al eens te koop aangeboden hier ). Door de jaren heen regelmatig getest op zowel methanol, propanol ,  butanol  maar ook op cyanides en sulfaten getest .  Ook bij…   Meer lezen»

  • Profielfoto van KayP

    KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 4 maanden geleden

    @rumo Ik denk dat Robbert hier anders over denkt met de marmite, want ik gebruik zijn sugarwash recept van dit forum. Met als tip, gebruik marmite. Appelstroop heeft naast suikers ook een hoop ijzer en andere mineralen en vitaminen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden geleden

    @rumo beetje mout in begin erbjj of mais zelf laten kiemen en ook dat verstijfselen heb je geen last van .

  • Profielfoto van rummy dummy

    rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 4 maanden geleden

    @rumo okee, mijn beredenering was dat er in mineralen ijzer, kalk ijzer  etc. zitten waar de gist kracht en bouwstoffen uit halen daarom gebruik ik als gist voeding gewelde havermout. Net zoals alle levende ORGANISMEN dit nodig hebben, zijn vitaminen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden geleden

    @rumo een kleine hoeveelheid groenmout bij 67 67 graden doorroeren dan heb je alpha Beta en een partij coenzymen dan word het beslag meteen vloeibaar .
    Enzym uit zakje is vaak enkelvoudig en synthetisch .

  • Profielfoto van Harryd1969

    Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden geleden

    @rumo ah ok! Ik heb op mijn nieuwe maischketel wel een warmte wisselaar dus kan wel afkoelen ook gelukkig. En er zit een roerwerk in dus dat scheelt, ja niet te fijn anders gaat de filterbodem inderdaad vol zitten! Ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Rein

    Rein antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 4 maanden, 1 week geleden

    @rumo  wat ik heb begrepen uit het andere topic is dat er dan wel Turbo op staat maar dat het dat niet is en enkel door de fabrikant is toegevoegd als marketing.De gist werd bijgeleverd door “stookwinkel.nl”  als een totaal…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 4 maanden, 1 week geleden

    @rumo atago pal refractometer werkt perfect ook voor melasse.  Inderdaad het is verstandig om niet boven de 1100 uit te komen   , beter is nog 1090 als Max aante houden. Veel gisten starten moeilijk hierboven wat betekent ook veel stress…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Skoelie

    Skoelie antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 4 maanden, 1 week geleden

    @rumo Bedankt voor de toelichtingen. Ik vroeg ’t mij af doordat ik gewend was conform de toelichting op de verpakking van Fermentis om 1g gist per liter te gebruiken en, in overeenstemming met de informatie op het zakje DAP van…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 4 maanden, 1 week geleden

    @rumo bij mout inderdaad minder maar ook afhankelijk van aanwezige aminozuren.  Bij knollen als b.v  aardappelen iets meer en inderdaad bij suiker ook meer. 
    Ga je uit van 0,5 gr per liter zit je altijd goed. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 4 maanden, 1 week geleden

    @rumo wanneer je fruit of granen vergist kun je lagere hoeveelheid aanhouden. Bij een product die voedingsarm is hoger . 
    Gemiddelde kom je uit op 0,5 gr per liter. In algemeen gebruik.

  • Profielfoto van Skoelie

    Skoelie antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 4 maanden, 1 week geleden

    @rumo Hoeveel gistvoedingszout (DAP) per liter (vuistregel)?

  • Profielfoto van Willy00

    Willy00 antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 4 maanden, 1 week geleden

    @rumo  heb geen gist voeding gebruikt, miss beter wel gedaan.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 4 maanden, 1 week geleden

    @rumo jij mag overslaan dit jaar. 😜

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @rumo dat moet zijn 2023   . Inderdaad

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @rumo dat moet zijn 2023   . Inderdaad

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @rumo ik denk ook dat het verkoop praat is.  Ik heb hier droog gist van redstar en bakkersgist in de koelkast van vorig jaar zomer en nat  / vers gist van het jaar 2003.   Ik weet 100% zeker dat het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 2 weken geleden

    @rumo vroeger had ik die nieuwsgierigheid wel . Maar al jaren doe ik meer op de manier van inschatting wat mijn beslag gaat vormen. Dan een eind van de stook even proeven en zien of ik het nog iets moet…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren

    Door _DaanBanaan_ 3 dagen geleden

  • StookSmurf stelt zich voor

    Door StookSmurf 3 dagen geleden

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 5 dagen geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 6 dagen geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens