-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 maanden, 3 weken geleden
@rumo ik voorheen ook maar de ah heeft het hier niet meer. Ik heb vergeleken, de ah versie heeft 4% concentraat en ikea 6.5%.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 maanden, 3 weken geleden
@rumo ik voorheen ook maar de ah heeft het hier niet meer. Ik heb vergeleken, de ah versie heeft 4% concentraat en ikea 6.5%.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 maanden, 3 weken geleden
@rumo ja een keertje proberen. Mijn natuurwinkel heeft het niet.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden geleden
@rumo wellicht ben ik ook gwn te snel. Ik probeer over twee maanden nogmaals.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 4 maanden geleden
@rumo haha hier is net de ziekenboeg weer op de rit. Dus heb mijn handen weer vrij.
-
Fiederels antwoordde op het onderwerp "Fieder" – 4 maanden, 1 week geleden
@rumo ik heb de alembiek. Inmiddels een beginners whisky en rum gestookt.
-
Janne antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rumo Leuk dat te weten. Dus kun je de moer drogen en als gistvoeding gebruiken!
Dat heb ik nu miet toegevoegd. -
Dirtbag antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rumo Bedankt voor de suggestie. Aangezien ik geen sinaasappelsap in huis heb. (en het spul ook niet te zuipen vindt) Heb ik met behulp van 4000 ml water, 720 gram pekmez (geeft 1040 sg) en 10 gram brouwland gistvoeding (tht… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo ik heb nog steeds zelf een gaschromatograaf ( apparaat ook al eens te koop aangeboden hier ). Door de jaren heen regelmatig getest op zowel methanol, propanol , butanol maar ook op cyanides en sulfaten getest . Ook bij… Meer lezen»
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo Ik denk dat Robbert hier anders over denkt met de marmite, want ik gebruik zijn sugarwash recept van dit forum. Met als tip, gebruik marmite. Appelstroop heeft naast suikers ook een hoop ijzer en andere mineralen en vitaminen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo beetje mout in begin erbjj of mais zelf laten kiemen en ook dat verstijfselen heb je geen last van .
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo okee, mijn beredenering was dat er in mineralen ijzer, kalk ijzer etc. zitten waar de gist kracht en bouwstoffen uit halen daarom gebruik ik als gist voeding gewelde havermout. Net zoals alle levende ORGANISMEN dit nodig hebben, zijn vitaminen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo een kleine hoeveelheid groenmout bij 67 67 graden doorroeren dan heb je alpha Beta en een partij coenzymen dan word het beslag meteen vloeibaar .
Enzym uit zakje is vaak enkelvoudig en synthetisch . -
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo ah ok! Ik heb op mijn nieuwe maischketel wel een warmte wisselaar dus kan wel afkoelen ook gelukkig. En er zit een roerwerk in dus dat scheelt, ja niet te fijn anders gaat de filterbodem inderdaad vol zitten! Ik… Meer lezen»
-
Rein antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo wat ik heb begrepen uit het andere topic is dat er dan wel Turbo op staat maar dat het dat niet is en enkel door de fabrikant is toegevoegd als marketing.De gist werd bijgeleverd door “stookwinkel.nl” als een totaal… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo atago pal refractometer werkt perfect ook voor melasse. Inderdaad het is verstandig om niet boven de 1100 uit te komen , beter is nog 1090 als Max aante houden. Veel gisten starten moeilijk hierboven wat betekent ook veel stress… Meer lezen»
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 5 maanden geleden
@rumo Bedankt voor de toelichtingen. Ik vroeg ’t mij af doordat ik gewend was conform de toelichting op de verpakking van Fermentis om 1g gist per liter te gebruiken en, in overeenstemming met de informatie op het zakje DAP van… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 5 maanden geleden
@rumo bij mout inderdaad minder maar ook afhankelijk van aanwezige aminozuren. Bij knollen als b.v aardappelen iets meer en inderdaad bij suiker ook meer.
Ga je uit van 0,5 gr per liter zit je altijd goed. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 5 maanden geleden
@rumo wanneer je fruit of granen vergist kun je lagere hoeveelheid aanhouden. Bij een product die voedingsarm is hoger .
Gemiddelde kom je uit op 0,5 gr per liter. In algemeen gebruik. -
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 5 maanden geleden
@rumo Hoeveel gistvoedingszout (DAP) per liter (vuistregel)?
- Meer laden