Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Stephan

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Stephan

@stephan

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 10
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "calvados probeersel" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @stephan Dat ligt eraan wat je wilt qua smaak en de hoeveelheid ervan. Ikzelf doe dat niet met de whisky’s en wanneer het houtgehalte qua smaak net iets meer is dan dat ik wil haal ik ze eruit en laat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "calvados probeersel" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @stephan Dat is afhankelijk van de smaken die je uit het hout wilt trekken, hogere percentages trekken meer tannines eruit die een wat bittere smaak geven, maar dat is ook afhankelijk van het soort hout (kunt de snippers eventueel voorbehandelen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Figaro

    Figaro antwoordde op het onderwerp "Calvados vragen" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @stephan jesus nou dat is niet normaal en ik moet binnenkort weer bestellen ,ik ga proberen goedkoper adres te vinden.

  • Profielfoto van Rumolist

    Rumolist antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @stephan ik heb van de week een iSpindle aangeschaft om zo de vergisting bij te houden maar daarop lijkt het ook niet echt verder te gaan. Nu moet ik zeggen dat het al sinds 5 juli staat, echter heb ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Rumolist

    Rumolist antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @stephan dan zou het wellicht aan de gist hebben gelegen. Ik heb de nieuwe mash nu een week staan, echter is na 2 dagen de fermentatie al zo goed als gestopt.   Heb er daarna 20gr bakkers gist bij gedaan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Bazz

    Bazz antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @stephan Deze klinkt ook goed ga ik ook proberen, soms een ander soortige Rum altijd goed.

  • Profielfoto van pepijn

    pepijn antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @stephan Hey stephan, ik heb even een nieuw account gemaakt omdat rumolist gebanned is? Geen idee maar ik kan niks op het account en dus ook geen contact opnemen met een admin/forum beheerder.Ik heb denk ik 2 week gewacht op…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Een paar Alquitara vraagjes" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @stephan hangt ervanaf of je alleen uit melasse stookt of ook rauwe vezels nog in ketel meestookt .
    Meestal is met rum halvering .
    Maar beste kun je altijd uitgaan dat van beslag naar opvangdeel 1/3 is .
     

  • Profielfoto van Bazz

    Bazz antwoordde op het onderwerp "Ispindle in klimaatkast" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @stephan weet niet wat er aan de hand was nu werkt het weer goed?
     

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Een paar Alquitara vraagjes" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @stephan, ik weet niet of er een minimum inhoud is maar wil je de moeite doen voor 2 glazen drank. Al je rustig stook zou je er 1l van 50% in kunnen doen maar of je het verschil proef met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Een paar Alquitara vraagjes" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @stephan, 1 liter is wel heel weinig daarom heb ik de 2,5 liter en daar kan je 2,5 liter mee stoken. 2,5 liter alcohol van 50% met kruiden ofzo dat wordt dan 2 l eind drank.

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Voorstellen Pyotr" – 3 jaren geleden

    @pyotr Top dat het nu werkt. Dank gaat volledig naar @stephan die het gefixt heeft!

  • Profielfoto van Brutus

    Brutus antwoordde op het onderwerp "De Limonchallenge" – 3 jaren geleden

    @stephan Is hier al nieuws over eigenlijk? Die BBQ?? Corona heeft veel roet in het “eten” gegooid!

  • Profielfoto van Roxyjai

    Roxyjai antwoordde op het onderwerp "Domme vraag" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan die hete bassie toch 🤦‍♂️🤣🤣🤣🤣

  • Profielfoto van Nevermind

    Nevermind antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum, me even voorstellen is dan wel zo netjes. ;-)" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan En dan zou het nu moeten lukken met die foto. Interessant gegeven, eerst 4 berichten plaatsen alvorens je een foto kunt uploaden. 🖐️

  • Profielfoto van McCorner

    McCorner antwoordde op het onderwerp "De evolutie van het Stookforum" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @Stephan: Kan het zo zijn dat wanneer je een topic bent gestart je altijd meldingen blijft ontvangen bij berichten in dat topic? Het gaat om “Recept voor neutrale graanalcohol gezocht”. “Abonneren op dit onderwerp” staat aan en ik heb al…   Read more»

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum, me even voorstellen is dan wel zo netjes. ;-)" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @stephan als je als bierbrouwer je best doet om een ongehopt bier zonder schuim te brouwen moet dat zeker lukken🙂 maar daar zit wel een verschilletje, als distillateur wil je minimaal schuim waar een (europese) bierbrouwer een stevige schuimkraag wilt….   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @stephan, voor veel recepten wordt 5 liter melasse voor 25 liter stookwijn gebruikt. 5 liter melasse weegt ongeveer 7 a 7.5 kg. Dat is ruim 3. 5 kg suiker daar moet je toch wel een procent of 7 alcohol mee…   Read more»

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @stephan volgens mij kan ik je wel volgen, 5kg melasse is idd ‘slechts’ 2,5kg suiker.. dat lijkt idd weinig op 25L (slechts 10% suiker, dus is procentje of 6 abv). Echter moet je bij melasse ook rekening houden dat je…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @stephan, de vergistbare suikers in melasse is natuurlijk rietsuiker 😆 Als je dus geen suiker toevoeg heb je minder opbrengst maar meer rum smaak(of teveel rum smaak). Als je 2 maal zoveel water als melasse toevoeg zakt er op den…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Bad Wolf

Registreer nu!

Wie is online?

  • zoef rinus55

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 5 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 5 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 5 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 1 week geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens