-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Zure Cider" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@wiliam risico is klein als je hygiëne goed is en zuurtstof weghoud . Mijn Heit en zijn vriend gebruikte altijd zelfgemaakte en wilde gistingen , vroeger konden ze niet veel kopen . Ik ben er zo met opgroeit . Werkt natuurlijker… Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Zure Cider" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@wiliam azijnzuur word altijd gevormd . Het is wel aanwezig . Niet roeren en schudden en afsluiten om geen zuurstof in cider of wijn te kijgen dan krijgt de bacterie geen kans.azijnzuur bacterie heeft zuurtstof nodig andere gistcellen niet. …. Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Zure Cider" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@alchemist zuurkool zonder peper en kruidnagel maken geeft het water geen smaakjes . Maak wel dat cider meer zuur is door soort gistcelletjes .ja ph mag ietsepietsie omhoog . Ik hou 4,2 ongeveer aan.
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Zure Cider" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Om zure cider te maken gebruik dan cox appelen te samen met jona of grannie smith . niet persen maar in centrifuge en filter het sap eruit slingeren. dat sap moet je warm zetten dat gaat het vanzelf gisten …. Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "nieuwe brug dome" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@carlosje volgens mij stond er ergens dat van dat sourmash stoken ook foto of videootje bij kwam .
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "nieuwe brug dome" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@carlosje de thumper heb ik zelf pas 2 X tussen de ketel en koeler gehad . Ik was er zelf ook niet zo mee op de hoogte en heb wat uitleg nu gekregen van een man hier uit de buurt… Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@alchemist als die noorderling de man is uit dorpje bij het wad zal het zeker een goed slokje zijn . Heb je die van vorig jaar te proeven of die al oude van hem . dat worden rode oortjes vanavond …. Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "nieuwe brug dome" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@carlosje ik heb de 35 gallon vengeance met de Custom cap en thumper . Ik bedoel ik heb de t500 weggegeven . Ik heb hem niet meer . ondanks verbouwen waar door de t 500 beter presteerde is Wat ik… Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@moonshineaandelek pruimen mogen zelfs wel 5 weken gisten zolang er geen schimmel op zit . Gebruikt u gist of is het zelf gaan gisten . Pruimen gisten zelf snel en ander gist erbij verstoort elkaar en wil dan niet meer . Niet… Read more»
-
Theresa liked forum post "nieuwe brug dome" – 3 jaren, 8 maanden geleden
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@alchemist ik wist niet dat je Robbert bezoekt had.
veel geproefd denk ik daar ?
haha van 1 theelepel absint sta ik al op de kop. -
Theresa antwoordde op het onderwerp "nieuwe brug dome" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@carlosje na upgraden mijn t500 gaf die wel veel meer betere smaakjes en werkte wel makkelijker Maar ik heb nu een vengeance ketel en omdat die echt dag en nacht verschil nog beter is in smaakjes en ik heb ook… Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Aangeboden complete stookinstallatie" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@guil ik heb zelf ook zo een ketel met een hoge koelde kolom . Werkt mooi voor hoge alkohol . Ik heb er een grote potstill naast voor fruit Andre drankjes . Gaat mooi .
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "nieuwe brug dome" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@haak Robbert had juist onderin de alambiek bij mij wat veranderd met een soort ring en de top zo kort mogelijk houden het maakte echt verschil . maar ondanks veranderen aan de T500 heb ik nu veel betere smaakjes met… Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "tweede lading fruit toevoegen aan gistvat?" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@moonshineaandelek invriezen gaat goed . Het vergist ook makkelijker de celletjes gaat stuk net als bij koken .
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@alchemist pas maar op met Robbert zijn absint . drinkt makkelijk en lekker weg .maar je staat zomaar op je harses . Heftig drankje hoor
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Gewoon ouderwets werkt nog steeds" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@robbert in topic sourmahs schijf je sourmash uit bourbon nu je een bourbon iets gaat maken kun je dan ook dat uit dit maken ? filmpje misschien ?
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Honingrum / Ron Miel" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@harryd1969 wij hebben hier ook kasten met eigen honing . Ik heb geproefd en ook recept gekregen van Rob voor honing whisky misschien ook voor u leuk te proberen .
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Absolute beginner" – 3 jaren, 9 maanden geleden
Wolkom Denver , er staat hier veel leuks en leerzaam op dit forum . Lees je goed in voor je keuze maakt in aanschaf van ketel . Ik maak ut eigen boomgaard apfelcorn en slivovitsj maar ook wodka en wel… Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Verse Stoker" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@sunmoonandwine wolkom op dit forum Er staat hier veel om uitstel leren .
- Meer laden