-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "‘Ne kelder vol zoer beer" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@wiliam Ik ga vanavond proeven, zal dan een update plaatsen.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "geen Wijnkelder maar Geuzekelder" – 3 jaren, 1 maand geleden
@wiliam fijn! Heb je iig voorraad. Heb je een filmpje of foto voor ons van je gisten?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Spontane Gisting" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@wiliam Dat is de goede instelling, ik ben benieuwd met name naar de foto’s.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Spontane Gisting" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@wiliam Klinkt als een leuk experiment William, ga je nog iets van voorbehandeling doen aan het eiken qua wieken of roosteren in de oven? M’n eerste poging zuur moet nog beginnen, wat moeten schuiven met verlofdagen i.v.m. een bezoek… Read more»
-
AdAlf antwoordde op het onderwerp "in wat bewaren jullie je eindproduct?" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@wiliam langetermijn opslag is niet nodig. tegen dat er zuurstof doorkomt, is alles meestal al op 😉
-
jaboulet antwoordde op het onderwerp "Semi automatische ketel of eigen RVS apparatuur voor start bier brouwen" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@wiliam oef dat is schrikken zeg! Ja die ketels kan ik me herinneren… Worden vaak gebruikt voor marc de Bourgogne, grappa etc. brandt minder snel aan aan bij het destilleren van de schilletjes en de pitjes nietwaar.
-
jaboulet antwoordde op het onderwerp "Semi automatische ketel of eigen RVS apparatuur voor start bier brouwen" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Geplaatst door: @jaboulet @wiliam stoken op open vuur is bij mij al heel lang verleden tijd…en ik vraag me af: ‘verkeerde’ koelvloeistof, wat moet ik me daarbij voorstellen? een koelspiraal vullen met spiritus in plaats van water? Ah ‘au bain… Read more»
-
jaboulet antwoordde op het onderwerp "Semi automatische ketel of eigen RVS apparatuur voor start bier brouwen" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@wiliam stoken op open vuur is bij mij al heel lang verleden tijd…en ik vraag me af: ‘verkeerde’ koelvloeistof, wat moet ik me daarbij voorstellen? een koelspiraal vullen met spiritus in plaats van water?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "‘Ne kelder vol zoer beer" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@wiliam Haha, ik weet nu waar ik online kan bestellen in plaats van 1,5 uur met een volle kofferbak met rinkelende bierflesjes door de binnenwegen van België te rijden. Vooral vanwege de kwaliteit van die lappendeken wat ze wegdek noemen… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "‘Ne kelder vol zoer beer" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@wiliam Ik was de webshop laatst tegengekomen tijdens wat zoekwerk naar Lambiek bieren, ik heb nog een voorraadje staan van De Caigny in Essen. Was wel iets minder kwijt omdat de auto nog redelijk vol lag met koffers etc. van… Read more»
-
moonshineaandelek antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@wiliam Hmm ik geloof dat ik me nog wat meer in die brix en sg waarden moet verdiepen heb dat apparaatje nog maar net. Als ik door het kijkglas kijk voordat ik de emmer sluit heb ik 1050 en 1200… Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "een (beginners) vraag" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@wiliam wist u dat Robbert professionele achtergrond heeft in destilleerderij in Engeland . En al bijna halve eeuw ervaring voor heeft op o.a. mij en waarschijnlijk ook op alchemist ? ik geloof niet dat Robbert met variabelen speelt .Als u een… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "‘Ne kelder vol zoer beer" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@wiliam Geplaatst door: @wiliam Ik weet dat jij ook zeer nauwkeurig een boekhouding bijhoud Hier moet ik je teleurstellen, het Stookforum is ongeveer de enige boekhouding die ik heb 🤣 . Ik ga wel voor die tijd een batch… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "gistsoorten en toepassingen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@wiliam het eerste wat ik leerde inmiddels 42 jaar geleden bij een destillerderijen waar ik stage liep was gist maken dat passende is aan te vergisten product . Ik heb door jaren diverse commerciële gisten geprobeerd en nog steeds wel… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Mijn Gistbank" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Geplaatst door: @wiliam (Iedere Belg beweerd Roeselaere gedronken te hebben, maar ik heb het nog nergens gezien. Shame on Me?) Het is overigens de Giststam Roeselare, en het bier waarover ik het had is Rodenbach. Brouwerij Rodenbach in Roeselare… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Zure Cider" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@wiliam Was er iets later, rond kwart op 9. Geen ringbaard of zwart haar, waarschijnlijk wel de enige zonder mondmasker daarbinnen 🤔 . Ook een zakje hopkorrels meegenomen om eventueel t.z.t. te gebruiken voor een Lambiekachtige, had van William z’n… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Zure Cider" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@wiliam Haha, het zijn 3 x 24 stuks geworden,kan ik voorlopig mee vooruit. Als t bottelen tegenvalt dan waag ik me voorlopig even niet aan bier 😆 .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn Gistbank" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wiliam begin is er. En verstandig met lcd scherm . Bresser is goed apparaat . Nu aan de gang . ( Pas op met gist als je gist droogt of met neus er vlak boven zit met inademen . Gebeurt… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn Gistbank" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wiliam Ik weet niet waar nu in Nederland groenmout te koop is . Ik mout al bijna 40 jaar zelf . Ik wel heb paar keer tussendoor in verleden uit Engeland meegenomen en 1 keer bij munckerik besteld . Maar… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn Gistbank" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wiliam op marktplaats of op Catawiki vind je soms leuke microscopen voor nette prijzen.
Mout kun je toch beter zelf maken ? Dan kun je met Vers groenmout werken. - Meer laden