-
Alchemist vind forumbericht "Fieder" – leuk 1 maand, 3 weken geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Kleine batch" – 1 maand, 3 weken geleden
Ik gebruik m’n Airstill nog, er zal t.z.t. weer iets op de planning komen voor Jenever. Voor een laatste overhaal van een drank waarvan het gros van smaak komt vanuit kruiden (zoals Jenever, Pastis, Absinthe, Froubuuster Bitter (als ik… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Theorie Maisch schema's" – 1 maand, 4 weken geleden
@geen-onruststoker , we zijn al een paar jaar verder en ik heb het oorspronkelijke bestand niet meer (laptop crash). De hobby heeft ook een tijdje stil gelegen maar als er meer animo is kan ik wel eens een nieuwe poging… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert Haha, ik weet wat jij kunt maken. Hetgene is dat voor in het begin of voor degene die niet zelf wilt mouten en eesten is dat geen slechte mout om te gebruiken. Maar de P.P.Ms van het mout… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 3 maanden, 2 weken geleden
Welkom Tom,
Wat wil je gaan maken? -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden
@robbert Pauls Malt Thirsty Thistle heb ik in het verladen vaker gebruikt met 100% stort, heeft nog genoeg diastatisch vermogen om in ieder geval zichzelf om te zetten. Het is trouwens een van mijn favorieten als het aankomt op geturfde… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Even voorstellen!" – leuk 3 maanden, 2 weken geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Alchemist" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Korenwijn" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alchemist" – 4 maanden, 2 weken geleden
@skoelie Beide niet, wat afgeleid en bezig met andere dingen. Bedoeling is om de hobby weer in Januari op te pakken.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "tweede stook" – 7 maanden geleden
@mona Hoi Mona, Er zijn wat indicaties te geven maar het ligt aan de ketel, of je eventueel nog glycerine doet toevoegen om het percentage op te krikken, of je alle alcohol wilt houden of eerder de bulk (wanneer… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "tweede stook" – leuk 7 maanden, 1 week geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "tweede stook" – 7 maanden, 1 week geleden
@prins 1 dag, 13 uur, 28 minuten en 12 seconden is het gouden moment voor de tweede overhaal. Dat lijkt uit de lucht gegrepen en is ook zo, direct achter elkaar destilleren is prima, na de eerste overhaal een… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "alcohol verdunnen naar 15%" – leuk 7 maanden, 1 week geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 7 maanden, 2 weken geleden
@haegsch-wijndomein , even snel gekeken naar wat het voedingscentrum zegt (is makkelijker om een indicatie te krijgen) 1 portie (15 gram) kastanje bevat: Energie 28 kcal Vet 0,4 g – waarvan verzadigd 0,1 g Koolhydraten 5,2 g – waarvan… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 7 maanden, 2 weken geleden
@lemmy Zeker, alleen de doppen heb ik in het verleden ook wel eens gedaan op aanraden van Robbert, het geeft een warme invloed op de drank zonder echt tanine mee te geven (vooral als de schotjes weggehaald zijn).
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 7 maanden, 2 weken geleden
Voedingscentrum geeft al aan dat het weinig gaat opbrengen met minder dan 3% aan suiker, de productieomschrijving van een Franse producent zegt: There is a single, large seed inside the walnut. The seed coat is thin and membranous. It contains… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Gruit" – leuk 7 maanden, 2 weken geleden
-
Alchemist vind forumbericht "suikeroplossing" – leuk 7 maanden, 2 weken geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 7 maanden, 2 weken geleden
De laserwort zaden en mirre zijn binnen, de laserwort zaden zien eruit als uit de kluiten gewassen karwijzaad, een keer of 10 groter. Om een idee te krijgen van de geur en smaak toch even geroken en geproefd. Laserwort… Meer lezen»
- Meer laden