-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 3 maanden geleden
@gerardo zo puur wordt het een korenwijn, zachte whisky als je hem op hout doet lageren qua smaak dan.
Karwijzaad, dan komt bij mij aquavit omhoog als drank, staat misschien nog een recept op het forum. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 3 maanden geleden
@gerardo dat ligt eraan hoe goed je smaakpapillen ontwikkelt zijn maar normaal wel ja. Suiker alcohol is hol en graanalcohol is voller en warm van smaak. Maar als je het tegen sterke smaakmakers zoals bij een limoncello met suiker gaat… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 3 maanden geleden
@gerardo moutextract werkt daar zeker voor, het is wel prijziger dan met granen werken en je bent ietwat beperkt qua soorten. Je hanteert normaal 1 kg mout per 3,2 liter water, vaak staat er een omrekenfactor bij zoals 1… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 3 maanden geleden
@gerardo wat wil je ermee maken? Whisky of basisalcohol? Ligt de voorkeur bij maischen (brouwen) of toch eerst een poging met moutextract?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 3 maanden geleden
Na vijf dagen eens proeven, met name omdat ik wil weten hoe te balanceren voor latere testen. Geur, het bitterder worden lijkt gestopt voorlopig. Blijft redelijk zoete jeneverbes met een bosachtig aroma erachteraan, zit wat zoets achteraan wat me… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 3 maanden geleden
@robbert die gist kan wel wat hebben, m’n eerste keer destilleren samen met een Noorderling was een drank gemaakt met die gist.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Profielnaam wijzigen" – 3 maanden geleden
@richard-k Ga naar je profiel, er zal iets staan instellingen of een icoon van een poppetje met een tandwiel ernaast, daar kun je je naam veranderen, pak dan meteen ook de handle mee.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vergist suikerwater" – 3 maanden geleden
@houthakkertje Waarom zou je dit willen proberen, anderhalf jaar om ontleding van gist te krijgen, verzuring etc.
Suikerwater is geen financiële nekslag en met versere producten werken kan alleen maar betere drank opleveren. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Zelf melkzuur toevoegen?" – 3 maanden geleden
@richard-k Je bedoelt melkzuurbacteriën? De hele simpele versie is een gist gebruiken en melkzuurbacteriën vanuit ongebruikte mout of wat sap van zuurkool. Anderzijds kun je het ook opkweken uit witte kool Ziplock zakje vullen met gekneusde witte kool. Paar… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – leuk 3 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 3 maanden geleden
Dat was misschien een wat zwartgallig antwoord op je vraag. Duidelijke tijden vind ik niet, de lagering in vat lijkt afhankelijk van het transport te zijn geweest, sommige vaten gingen overzees naar verre oorden dus net als bij de… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Genepiplantjes" – 3 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 3 maanden geleden
@lemmy de recepten zelf stoppen meestal bij het destilleren zelf, als we kijken naar omschrijvingen in boeken die gaan over belasting of strafrecht gaat het om kruiken, vaten, fusten, flessen en kannen (die laatste komt voor bij het inzetten van… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Genepiplantjes" – 3 maanden geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Jenever" – leuk 3 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 3 maanden geleden
Ik heb net even aan de kruidenmand gesnuffeld, die ruikt dus echt interessant en zoet, zachte kruiden met de jeneverbes op de achtergrond. Weet niet of ik nu teveel ander spul heb achtergelaten en te vroeg gestopt ben of alles… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 3 maanden geleden
@rinus55 dit is gedaan met alcohol uit honing waarvoor ik geen toepassing had, het rook nog lichtzoet toen het de ketel in ging, zelfs na driemaal destillatie en maanden luchten. De alcohol die je gebruikt geeft een toets mee,… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 3 maanden geleden
@rinus55 alleen de jeneverbes en paardebloemwortel, het fijnere of bladachtige spul is er droog ingegaan.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 3 maanden geleden
Even voor mijzelf als notitie. 1100 ml van 35% Binnen een uurtje 400 ml van 70% opgevangen, destillaat wat over kwam zat op 60% en wilde niet teveel olie riskeren en blind te slaan bij verdunnen, begon ook sneller qua… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 3 maanden geleden
Tijd om te starten.
IMG20240131191727.jpg - Meer laden