Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Alchemist

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Alchemist

@alchemist

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 6
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "T500 2 keer overhalen" – 3 uren, 58 minuten geleden

    @vijf-bijtjes opnieuw overhalen.  Een kleine voorstook doen op 65 gr  dan zal je als ee eventueel wat methyl in zit dit grotendeels weg stoken.  Wat achterblijft hoef je niet zorgen over te maken  .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "T500 2 keer overhalen" – 9 uren geleden

    @vijf-bijtjes wat heb je gestookt? En hoe heb je de aanwezigheid van methyl gedetecteerd? 
    Methyl kan je grotendeels weg destilleren. Door jou temperatuur op brug aan te passen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "T500 2 keer overhalen" – 13 uren, 54 minuten geleden

    @vijf-bijtjes natuurlijk kun je het mog eens overhalen.  Niet alleen stoken voor alcohol zelf er zijn ook dranken die tot 7 x opnieuw worden overgehaald.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 dag, 9 uren geleden

    @rumo bij puur alcohol heb je tot ruim rond 90%  van de opvang over is gekomen hoog percentage 88 -95 % al na gelang kunnen ketel . Zodra dit instort stoppen . Dat kan dus nog ruim  boven 50% zijn …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 dag, 14 uren geleden

    @rinus55 carbonzuren ontstaan uit oxydatie van alcoholen en uit gisting en verwarming en vormen Esters wanneer ze weer binden aan alcohol.  Carbonzuren is verzamel naam van verschillende zuren .   de meest voorkomende zijn de azijn zuren  en boterzuur.   Reuk en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 dag, 14 uren geleden

    @rumo   het hangt ook af waar je de scheiding tussen hart en naloop maakt  wat begin naloop is  of eind hart .  De definitie van naloop is in principe het deel wat nog alcohol bevat maar wat je niet meeneemt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 dagen, 3 uren geleden

    @rinus55 je kunt niet naloop onbeperkt maar gebruiken.  Je gebruikt en stapelt ook de vervuiling op  . Let op je carbonzuren  !

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 dagen, 10 uren geleden

    @gerbenb is naloop schadelijk ? Nee en ja  . Afhankelijk van wat je destilleert en wat jou temperatuur Grenzen zijn .  Bij hogere temperaturen komen meer stoffen mee ook weer andere alcoholen en stoffen die zich makkelijker binden en meeliften…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 5 dagen, 11 uren geleden

    @erho ook is het niet handig om een grain father of t 500 een eerste stook te doen en 2e op koper . De eerste overhaal is ook belangrijk in smaak. Wat je weg stook krijg je in 2e overhaal…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 1 week geleden

    @tropical grain father of t 500 zijn ketels  vrij gericht op slecht enkele taken.  Wil je echt likeuren of dranken als whiskey ,gin of ook rum maken zal je zeker een ander type ketel erbij moeten hebben.   Een alembiek op…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 1 week, 6 dagen geleden

    @rummy-dummy smaak van mout verschilt naar mate manier van eesten  . Het geeft in iedergeval een warmere suggestie aan de drank . De smaak invloed kan variëren van iets zurig , bloemig, kruidig , noot of peper suggesties. Naar gelang…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 2 weken, 3 dagen geleden

    @marcelleke bij verwarmen tot rond 80 gr word de melasse vloeibaarder en wanneer je citroensap of zuur toe voegt en dit een uurtje op temp houd zal het minder stroperig worden en ook bij makkelijker vergisten  .  In suiker riet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 5 dagen geleden

    @_daanbanaan_ Absinth moet minimaal toch 18 mnd rijpen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 5 dagen geleden

    @lemmy compleet uitgeloogd eiken vat gebruiken is het best of kruik met grote hals met kurk of katoen afgesloten zodat de drank kan ademen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 5 dagen geleden

    @rumo de absinth in kleine fles is diezelfde ook in kleur. Kleinere fles laat meer licht door.
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 6 dagen geleden

    Laatste alcohol verwerkt tot Absinth volgens origineel recept van voor de absint wet 1912  Absinth zoals het hoort ! Grote fles lijkt donkerder dan absinth in mooie fles  . Dit gaat nu tenminste 18 maanden de kelder in voordat het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 3 weken, 1 dag geleden

    @ndre etos en kruitvat verkopen het in kleiner flesjes

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 3 weken, 1 dag geleden

    @ndre het is foodgrade  je kunt d ze gebruiken.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 3 weken, 4 dagen geleden

    @rinus55 alcohol uit mout uit diverse granen of uit mout en granen . Nee mais hoort niet in gin  . Omdat de geschiedenis / basis van gin jenever is . En je had jonge en oude jenever.  Dat wilde nuet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Urgent gist nodig (gist was overdatum)" – 3 weken, 5 dagen geleden

    @leonvandorp heb je gist voeding toegevoegd en temperatuur rond 24 graden?

  • Meer laden
Profielfoto Murmillo Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 16 uur geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 3 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 5 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 5 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens