Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Alchemist

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Alchemist

@alchemist

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 6
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Glycerine (glycerol)" – 8 maanden, 1 week geleden

    @michellolimoncello carnauba was.  Ja je kunt het voor elke ketel gebruiken .  
    Je kunt blokken ervan op internet bestellen.  
    Schrik niet het is prijzig. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 8 maanden, 1 week geleden

    @michellolimoncello zuiverheid en viscositeit kan daarin verschil maken

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Twee de keer overhalen t500" – 8 maanden, 1 week geleden

    @michellolimoncello des te vaker je overhaalt des te zuiverder product zal zijn.  Voorbeeld is ook vodka . Deze moet minimaal  3 x over gehaald worden . Veelal zijn vodka’s 5 x overgehaald. ( Industriëel  met een systeem still wat meerdere…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Reflux" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @albert1969 er is van alles mogelijk maar je verandert ook de uitkomst en kwaliteit van de drank.  Werken met Koper is altijd beter dan rvs.  Enige voordelen van rvs zijn het is makkelijker schoon te maken en het staat mooi. …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Reflux" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @albert1969 nee je Verander smaakprofiel behoorlijk. je kunt een kolom gebruiken om een zachtere minder zware smaak te krijgen .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @bazzh jazeker dat hadden we poos terug immers al afgesproken. 
    Stuur mij nog even jou adres gegevens. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 8 maanden, 2 weken geleden

    En de verse voorraad is weer binnen 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01  ph is wel oke maar je moet rekening houden met eind PH.  Je start op 3,3 d.w.z. dat je eind PH onder de 2,8 uit gaat komen .  Dat is echt te laag.   Trouwens afstoken onder de 3,4 met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 corrigeer jou ph .. tijdens vergisting daal je altijd gemiddelde 1 a 1,2 punt. Dan kom je straks te laag uit.  Dit kan lijden tot mislukken.   Ik vul een ton tot 25 cm onder de rand en daar komt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Aardbeien likeur" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01  iets gelatine of glycerine toevoegen dan blijft smaak en geur beter bewaard. ( En natuurlijk goed afsluiten.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Bier destilleren" – leuk 8 maanden, 2 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Bier destilleren" – leuk 8 maanden, 2 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 kaneel , Munt en anijs zaad

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Geur en bewaring van rietsuikermelasse." – 8 maanden, 2 weken geleden

    @prutsstoker meteen dergelijke ketel  behoud je voldoende smaak om nog een keer over te halen.  
    Dus als smaak niet helemaal bevalt kun je dat doen .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bier destilleren" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @bartholomeo 4,2 is laag.  Met soda naar 8 proberen te krijgen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Geur en bewaring van rietsuikermelasse." – 8 maanden, 2 weken geleden

    @prutsstoker wat voor ketel heb je gebruikt? Het hangt van soort ketel af wat de beste manier van destilleren is.   Een 2 e fij stook kan inderdaad Soms kan het beter zijn in  ,2 x  soms in 3 x . …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Geur en bewaring van rietsuikermelasse." – 8 maanden, 3 weken geleden

    @prutsstoker bewaar tijd hangt af van kwaliteit van de melasse.  Wanneer melasse  70 of liever nog 80 Brix is kun je deze goed afgesloten  jaren bewaren.  Bij deze waarde kunnen micro organismen er niet in overleven.  Siroop voor voedsel industrie…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 8 maanden, 3 weken geleden

    @opticase 80 % is netjes.
    Gin op granen basis is juist de manier van gin maken. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin" – 8 maanden, 3 weken geleden

    @opticase gewoon helder houden is perfect

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na toevoegingen" – 8 maanden, 3 weken geleden

    @twisted alcohol percentage is % naar volume.  Wanneer je 70% alcohol in 1 liter hebt betekend dat er 700 mil alcohol in zit .  Vul je het aan met suiker en water tot 2 liter dan zit er nog steeds…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Murmillo Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • maboc

    Door maboc 19 minuten geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 1 dag geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 4 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 6 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens