Vond forum berichten leuk

RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Gisteravond de vergiste molasse voor een 1e keer overgehaald. Dit om wat 'spent ale / burned ale' te krijgen voor gebruik in mijn 'hoofdproces'. Er is ca. 9 liter wordt met een eind SG van ca. 1.015 r...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Even voorstellen ik ben Jan

de twee ketels  15557.jpg

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: Even voorstellen Moonshine maniac

@alchemist hahaha, dat moet dus de hoofdstad van Limburg zijn.😅 Ik kom uit de stad waar de wethouders hier vooral politiek voor zichzelf en hun vriendjes bedrijven (en dat groots in het nieuws...

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: Mijn eerste Kruidenlikeur

Hallo iedereen, De beste wensen nog! Het is weer even geleden, ik kon mijn account niet in. (andere telefoon en wachtwoordherstel werkte niet) Maar mijn likeurtje is inmiddels geflest, uitgedeeld en ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

@alchemist vroeger toen de natuur nog aantrekkelijker was waren er kleine gele vruchtjes die veel zuur bevatte. Bij groente boeren kon je ze verkrijgen. Tegenwoordig zijn er over prijsde hallen waar v...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Roggebrood whisky maar dan anders

@alchemist dat met een andere soort mout toevoegen ga ik zeker eens proberen. Over de suiker wat je schrijft ben ik het 100% met je eens....ik gebruik ook geen suiker want dat vind ik valsspelen. Ik ...

In forum Spirits

1 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

@alchemist zo was ik de vraag eigenlijk begonnen maar toe dacht ik dat het dan wel een heel klein hedenje was geweest 😆

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Even voorstellen

@alchemist dankjewel !ik heb de verstookte suikerwash weggezet met gedroogde sinaasappel schil en een beetje suiker water, maar uit eindelijk wil ik me gaan concentreren op rum.

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: Hallo

@alchemist bedankt voor het duidelijke antwoord, ik heb hier nog 30l zelfgemaakte mede staan die niet zo goed gelukt is , die zou ik dus ook evengoed in een koperen alembiek kunnen afstoken

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: Bier en vertier

Weer een rondje bier. - sterke saison kampioens bier uit 2019 - voske, een kopie van texelse skuumkoppe. received_1511427696364151.jpeg  InCollage_20231117_152612279_copy_3072x3072.jpg

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 jaar geleden
RE: Terug van weggeweest

@alchemist misschien heeft hij een manier gevonden zodat bier en vrouwen samen gaan ben benieuwd. Bier is overigens wel eens schoonheidsmiddel als ik er veel van drink worden alle vrouwen mooi.

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: 2023 Wat heb je geleerd ?

@alchemist Voorlopig houd ik me maar aan het gebruik van 1 soort in het vat. Heb je info gelezen en het is voor mij nog een paar stappen te ver. Eerst maar eens de basis heel goed onder de knie krijg...

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
Rum, mijn traject van begin tot einde

M'n vaatjes zitten bijna vol met graandistillaat, dus op naar de volgende categorie drank. Rum. Op dit forum al veel over gelezen en langs zien komen, veel ruggespraak gehad en uiteraard erg benieuwd ...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Eerste suikerwash

@alchemist : dank je👍🏽

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: SG rum berekening?

@alchemist Net nog een restje melasse gevonden van een paar jaar geleden. 4.3 kg dus dank je Alchemist.

In forum Stooktips

2 jaar geleden
Pagina 3 / 27