-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kweeperen test met verschillende ketels" – 8 maanden geleden
Probeer de verwarming van de alembiek te stabiliseren. Een gasbrander met verstelbare drukregelaar win je veel mee. De t 500 koperen alembiek is een concessie om tussen ketels en heeft teveel trek om volledige verzadiging te krijgen wat wel mogelijk… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 8 maanden geleden
@rinus55 sorry masr misschien ben ik na ruim 40 jaar met drank maken een beetje kritiek geworden en valt betreft stuiteren best mee. Odins recept is voor mensen die een matig of gemiddelde smaak ontwikkeling hebben prima. . En anders… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 8 maanden geleden
@steukelmoaze inderdaad het recept is van kneierij van bovenste plank niveau. Met bagger maak je bagger .bakkersgist staat naast smaak van te vergisten producten en geeft nihil eigen smaak . Champagne gist zal wel invloed geven en meer zuur meegeven…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 8 maanden geleden
Als de bakkers gist door kou bijna stilvalt wil niet zeggen dat het dood is. Dubbel pitchen is mogelijk maar hou rekening dat de sterkste de andere omzeep kan helpen . Je wil met 2 type gist werken dus hou… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Korenwijn" – 8 maanden geleden
@kevin koren wijn is een van de basis beginselen van destilleren. Het is niet echt moeilijk. Een simpel granen destilaat meestal van gerst , tarwe en rogge kan heel smaakvol zijn .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – 8 maanden geleden
@stephan er Zijn diverse manieren maar wanneer je een peren wijn maakt en een stoolwijn uit peren mun je de peren vergisten . Deze ruim afstoken. Hier na nogmaals overhalen en de heldere perenwijn in een secondair vat . Het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kweepeer één keer overhalen of twee?" – 8 maanden geleden
@stephan kweeperen of peren in het algemeen zijn zowiezo zwak in aroma. Dat betekent ook dat je daarmee rekening miet houden niet alleen hoe vaak je overhaalt maar ook wel soort ketel he gebruikt. ( Systeem) Je kunt een mooie… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 8 maanden geleden
Gaat op de post .
Ik hoop dat het voldoende is voor jou project.
( Het is in iedergeval voldoende voor 1 liter genepi likeur.)
IMG_20241031_190223741.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste poging" – 8 maanden geleden
De verkleuring in het eerste deel kan ook wezen dat jou temperatuur te hoog was of jou ketel te hoog gevuld waardoor stookwijn overkookte . Spugen van de ketel zogezegd. Het is inderdaad makkelijker als je op de brug een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Glycerine (glycerol)" – 8 maanden geleden
@michellolimoncello carnauba was. Ja je kunt het voor elke ketel gebruiken .
Je kunt blokken ervan op internet bestellen.
Schrik niet het is prijzig. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 8 maanden geleden
@michellolimoncello zuiverheid en viscositeit kan daarin verschil maken
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Twee de keer overhalen t500" – 8 maanden, 1 week geleden
@michellolimoncello des te vaker je overhaalt des te zuiverder product zal zijn. Voorbeeld is ook vodka . Deze moet minimaal 3 x over gehaald worden . Veelal zijn vodka’s 5 x overgehaald. ( Industriëel met een systeem still wat meerdere… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Reflux" – 8 maanden, 1 week geleden
@albert1969 er is van alles mogelijk maar je verandert ook de uitkomst en kwaliteit van de drank. Werken met Koper is altijd beter dan rvs. Enige voordelen van rvs zijn het is makkelijker schoon te maken en het staat mooi. … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Reflux" – 8 maanden, 1 week geleden
@albert1969 nee je Verander smaakprofiel behoorlijk. je kunt een kolom gebruiken om een zachtere minder zware smaak te krijgen .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 8 maanden, 1 week geleden
@bazzh jazeker dat hadden we poos terug immers al afgesproken.
Stuur mij nog even jou adres gegevens. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 8 maanden, 1 week geleden
En de verse voorraad is weer binnen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 1 week geleden
@gerard01 ph is wel oke maar je moet rekening houden met eind PH. Je start op 3,3 d.w.z. dat je eind PH onder de 2,8 uit gaat komen . Dat is echt te laag. Trouwens afstoken onder de 3,4 met… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 1 week geleden
@gerard01 corrigeer jou ph .. tijdens vergisting daal je altijd gemiddelde 1 a 1,2 punt. Dan kom je straks te laag uit. Dit kan lijden tot mislukken. Ik vul een ton tot 25 cm onder de rand en daar komt… Meer lezen»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 8 maanden, 1 week geleden
@gerard01 gewoon beide elementen aan op 2200 watt en regelen met de vermogens regelaar. Er is geen vaste temperatuur of stand, doordat de verhouding alcohol en water steeds aan verandering onderhevig is zal je het vermogen steeds een klein beetje… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aardbeien likeur" – 8 maanden, 1 week geleden
@gerard01 iets gelatine of glycerine toevoegen dan blijft smaak en geur beter bewaard. ( En natuurlijk goed afsluiten.
- Meer laden