-
Robbert antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 10 maanden, 3 weken geleden
@klaasvaak in principe is het een klaargemaakte ketel ( Daalderop ) met hoed . . Ketel komt bij een ander vandaan is wel in goede verhouding gebouwd. Eventueel heb ik een koeler en brander voor paar tientjes erbij. Ik heb… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 10 maanden, 3 weken geleden
@rumo met een secondair vat kum je op verschillende manieren werken . Je kunt over lowwine overhalen. Ook over pulp. Waarna je nog een volgende overhaal moet uitvoeren. Je kunt met verwarmde secondair werken . Of met koude. Je toevoer… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 10 maanden, 3 weken geleden
@fred-b fruit stoken kun je beter met alembiek , alquitara , potstill of nog beter met een charantaise. Een fust van 50 of 70 liter zou je het best een hoed op kunnen zetten of een ” Turkse ” kop… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 als normaal verloopt dan zou bij mij met ruim een weekje kunnen oogsten. Dan 10 – 14 dagen gisten en daarna verwerken. Dus half september al klaar en in vat .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 3 weken geleden
Nog weekje dit weer en we kunnen al oogste.
IMG_20240814_181257943_HDR.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 10 maanden, 3 weken geleden
@rumo wat vislijn erdoor en na 24 door filter dan is het ” helder ” of wel donker maar wel geklaard.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 10 maanden, 4 weken geleden
@prins met een kolom stoken voor zo neutraal mogelijk zou je bij 78,3 – 81gr op brug een continue uitstroom moeten hebben van 88 tot optimaal 96 % gemiddelde 92 % . Tot je 85% van de opvang in de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 10 maanden, 4 weken geleden
@prins zelf bouwen is ook leuk. Vooral als je goed nagedacht hebt. Ik zie soms mooiste dingen voorbij komen maar mooi wil nuet altijd goed werken. Altijd zorgen voor eem goed balans in ketel kolom of hoed. Te veel trek… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 10 maanden, 4 weken geleden
@klaasvaak 30liter ketel .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "% alcohol om te macereren" – 10 maanden, 4 weken geleden
@rumo ik heb op meerdere plaatsen verschillende door de tijd wel gezet al . Maar nu voor de hand deze. Alleen hier ontbreekt de warme maceratie percentages en ook de tijd van maceratie. Te lang maakt bitter te kort te… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 11 maanden geleden
@prins ik heb hier nog een ketel staan compleet met hoed prima voor whiskey en ook dranken als slivovitsj ( palinka) Daalderop boiler ketel mag opgehaald voor €140,00
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Azijngeur in desillaat" – 11 maanden geleden
@geen-onruststoker azijn geur komt uit slechte fermentatie of dat na eind van gisting te lang is gewacht met afstoken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 11 maanden geleden
Vandaag even wat bescherming tegen insecten en vogels geplaatst.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mais gebruik" – 11 maanden geleden
@rinus55 als je ze droogt / eerst vallen de sabeltjes en worsteltjes eraf . Anders even op gaas zeef heen en weer schudden.
Als er enkele blijven zitten is niet een groot probleem tenzij het te vochtig is opgeslagen -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ik ben er een paar jaar tussen uit geweest," – 11 maanden geleden
@bartholomeo hallo terug mooi dat je het stoken weer oppakt. Alleen electrische ketel reageert minder snel dan een gas ,stoom of hout gestookte ketel. Zodra gas dicht is warmte weg en meteen zakt temperatuur. Gas hoog en stijgt temp meteen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 11 maanden geleden
@jagdhornblaser wanneer de ouderwetse dobber op 995 of lager staat kun je meteen destilleren.
Controleer ook altijd op SG / brix of wr geen bellen meer opkomen in het beslag met een co2 meter of de vlam test.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mais gebruik" – 11 maanden, 1 week geleden
@skoelie het spoelen doe je met water 10 – 15 gr . Het kiemen tussen 15 en 21 graden. Niet te warm. . Vooraf op nieuw op water zetten altijd eerst spoelen. Gebruik ook graan / maïs wat niet een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appeltaart vergisten." – 11 maanden, 1 week geleden
@kevin het meel / zetmeel is gebakken tot korts. Dus niet goed omzetbaar meer. De suikers uit het fruit en eventuele toegevoegd suikers zouden nogiets kunnen opbrengen masr dan heb je meer dan een paar punten appeltaart nodig. Dan is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appeltaart vergisten." – 11 maanden, 1 week geleden
- Meer laden