-
Poverino antwoordde op het onderwerp "Een tijdelijke schouder om een beetje te leunen, een handreiking die liefde voor het stoken uitstraalt." – 2 jaren, 5 maanden geleden
@bazz Hoi man, Dank je wel. Ik heb inmiddels aansluiting gevonden bij Robbert een ben daar erg blij mee. Stap voor stap wil ik de procedures doorlopen en uiteindelijk een combinatie maken van een goede rum/whiskey. Helaas…… 20 liter rum… Meer lezen»
-
Poverino antwoordde op het onderwerp "Een tijdelijke schouder om een beetje te leunen, een handreiking die liefde voor het stoken uitstraalt." – 2 jaren, 5 maanden geleden
@bazz Dank man, geniet van de reacties en het enthousiasme. We gaan er komen dat is zeker. Ooit geleerd: “Nil Valentibus Arduum” Een mooie Latijnse uitspraak. “Niets is onmogelijk voor hen die écht willen”. Succes en we horen van elkaar…. Meer lezen»
-
Hoppie538 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen." – 2 jaren, 7 maanden geleden
@bazz thanks
-
Bluesgoor antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@bazz
Bij Joost (wateetons) al meerdere workshops gevolgd en het wilde weekend in Zweden meegemaakt. Nu naast het worst maken verder met het stoken. Tot nu toe leuke hobby erbij.
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Rum uit de vensterbank?*%?!" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@bazz , bij mij kwam maar een kwart van de zaadjes uit. Ben benieuwd of dat bij jou meer zal zijn. Succes!!!
-
Moon-Shiner157 antwoordde op het onderwerp "Still 2" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@bazz – hoi Bazz, zelf gebrouwen afgedankte wijnen die niet echt waren geworden wat ik er van had verwacht, en ook goedkope aanbieding wijnen. Verder de benodigde keramische destileerpijpjes, en filteren via actieve kool, maar zowel de voorloop, de middenloop… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Limiet aan alcohol promillage" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@bazz er zijn gisten die in hoger percentage kunnen overleven . Maar jou SG staat op 1002 en je spreekt over rum dus ik neem aan dat je met melasse en veel rauwe stoffen werkt .dan is 1002 een heel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "En het ging een keertje mis / ter lering en vermaak" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@bazz zeker wanneer je tarwe (of vlokken) gebruikt zal je langer moeten maischen op de 52- 55 graden stap of nog beter de 42-45 graden eerst te gebruiken. Haver bevat meer gomstoffen die beter vooraf kunnen afgebroken worden.
-
Rumolist antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@bazz bedankt! Ga ik de volgende keer eens proberen!
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Fermentatie vat te vol" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@bazz je tovert een Smile op mijn gezicht. Dit hebben we allemaal wel gehad in verschillende vormen. Succes met schoonmaken.
-
pepijn antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@bazz jij zegt dus dat je beter geen turbo gist kun gebruiken? (Op stookwinkel werd het aangeraden voor melasse) maar dus ook beter gewone bakkersgist + voeding gebruiken dan maar.Ben wel benieuwd naar je recept van die honingrum, ik ben… Meer lezen»
-
Mahler antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@bazz ‘gemixte drankjes over gevoelens’ 😆 🤣 🤣 Lol!!
over de ketel: als ie dof wordt wordt het pas echt. We shall see -
MrGhost74 antwoordde op het onderwerp "FF voorstellen wel zo netjes toch.." – 2 jaren, 10 maanden geleden
@bazz dank je en gaat zeker goed komen.
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "voorstellen Rinus55" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@bazz dank u, is idd veel lezen en later proberen
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@bazz ik heb het vooral met de honing. Die lijkt in water aardig op te lossen, maar voeg ik het met de rum samen dan ontstaat het helaas toch weer. Harry
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@bazz van alles geprobeerd, van kraanwater, bronwater, gedistilleerd water, gedemineraliseerd water.. harry
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@bazz klopt melasse heb ik er ook in. Redelijk vergelijkbaar zoals je het in eerste instantie had geplaatst. Ik zelf verwarm water en los daarin honing en wat bruine suiker op. Dat meng ik met dat stooksel. Maar het is… Meer lezen»
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@bazz ik heb het zo ook wel gestookt, maar vind dat er dan weinig smaak over blijft. Ik vergelijk het met de honingrum van Gran Canaria / Ron Miel wat natuurlijk een likeur is met aardig wat honing / suiker… Meer lezen»
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@bazz voeg je na het stoken nog honing toe? Heb je een recept voor honingrum? Heb het zo ook wel gestookt. Harry
-
Flip antwoordde op het onderwerp "Voorstellen." – 2 jaren, 10 maanden geleden
@bazz moet ik nog uitzoeken. We hebben een verwaarloosde boomgaard (ik woon al veertig jaar in een voormalig klooster). De appeltjes zijn heel klein, te weinig zon en geen mest toegestaan Dus misschien is het beter om appels van… Meer lezen»
- Meer laden