-
concha antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren geleden
Op het youtube kanaal “Highly Spiritted” is er een interessante experiment om natriumcarbonaat toe te voegen aan de 2de stook (=fijnstook) Dit om een suikerwash veel zachter te maken. Zelf heb ik het nog niet geprobeerd om de reacties zijn… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren geleden
@tjerk Op 3 december 2022 had ik er al iets over geschreven. Als je 3l alcohol hebt van 90%, dan zal je ongeveer 10l gevuld zijn (of zelfs minder). Vergelijk dat wanneer de ketel gevuld is met 25l. Als je… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Weer begonnen met de hobby" – 2 jaren geleden
@cvpeet Welkom back. Ik ben ook zeer tevreden over mijn 5l alquitara. Tijdens de wintermaanden wel niet veel mee gedaan maar binnenkort nog eens kijken op Robert’s Tiny Projects. Nu ben ik wel nieuwsgierig geworden naar “bijvoeden van de gist… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "OpenAI" – 2 jaren, 1 maand geleden
Ik heb AI ook al gebruikt maar dan in andere ICT domeinen. Je kan er inderdaad zeer gerichte vragen aan stellen maar soms zit onze AI professor volledig fout. Het antwoord dat hij gaf, kwam zeer belovend over. Het is… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@carlo Er zijn 2 manieren om dit te maken. De meesten doen de appelsien in de alcohol, anderen hangen deze boven de alcohol. De eerste methode geeft meer smaak en oliën, de tweede methode is wat verfijnder van smaak. De… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "(Duitstalig). Heeeeel veel lekkere Oostenrijkse likeur en andere drank recepten" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@daeno79 Danke schön. Ik ga er zeker een aantal proberen …. nogmaals dank u voor de link.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobby vanaf vandaag, gelijk een koolzwarte keuken + vloer. Kraantje sprong eraf. Hoe kan dit?" – 2 jaren, 4 maanden geleden
Een stevige beveiliging aan uw kraantje. 🙂 Dat probleem had ik ook. Opgelost door stookvaten zonder kraantje.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 4 maanden geleden
De meeste kruiden heb ik wel gevonden bij Pit & Pit maar genepi hebben ze niet. Ken jij een andere verdeler?
Paardebloem kan je kiezen tussen de wortel of het blad. Ik denk dat het de wortel is. Correct? -
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Dank u voor de snelle reactie.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 4 maanden geleden
Ik ben bezig om alle kruiden te verzamelen (=kopen). Kan je iets extra zeggen over die Alpen Licor? Dat geeft toch een extra meerwaarde als je dit als een cadeau geeft. Op hoeveel % alcohol wordt dit normaal gedronken? Drinkt… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@maart229 Na een 2 tal dagen ontluchten in mijn weckpot van 5l, verdeel ik deze in een aantal flessen wijnflessen van 750ml met schroeftop. Plak er een sticker op met de datum wanneer deze gemaakt is en dan gaat hij… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@maart229 Momenteel is dit mijn recept: – 5 kg suiker – 8 gram citroenzuur – 70 gram havermount – 70 gram droge bakkersgist- 25l water In een grote kookpot, doe ik 3 l water en breng deze aan de… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@maart229 1. Bij de eerste run (ruw stook), zet je de temperatuur rond de 65 graden. Je wilt zo snel en zo veel mogelijk alcohol distilleren. Bij de tweede run (of laatste run = fijnstook) is de temperatuur rond de… Meer lezen»
-
concha posted a new topic "Gemberlikeur" – 2 jaren, 5 maanden geleden
Een tijdje geleden was ik gestart met volgend recept uit een boek: 25 gram gemberwortel 8 gram natriumbicarbonaat 200 gram suiker 750 ml alcohol van 40% ca 125 ml water toevoegen tot 1l water. De pot wordt gevuld met… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "T500 Reflux goede keuze?" – 2 jaren, 5 maanden geleden
Een jaartje geleden, heb ik als beginneling, ook een T500 aangeschaft. Mijn bedoeling was ook om zuivere alcohol te maken en deze dan te gebruiken om likeuren te maken. Ik ben zeer tevreden van de T500. Er bestaan zeker betere… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Spoelen ontsmetten en rijpen in flessen" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@ghost Ik denk dat je beter 3 emmers van 25 l aanschaft. Dan heb je de keus om ze allemaal ter gelijk te laten gisten of een paar dagen er tussen. Als je maar 1 emmer hebt, duurt het ongeveer… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Maceraat van hard fruit" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Dank u wel voor het snelle antwoord.
-
concha posted a new topic "Maceraat van hard fruit" – 2 jaren, 5 maanden geleden
Als je een stookwijn maakt waarbij een harde pit in zit, moet je deze steeds verwijderen. Is dit ook zo als men een maceraat maakt? vb. van dadels? Voor de nieuwsgierigen hier is het recept dat ik grotendeels wil volgen.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Wie kan/wil mij helpen opstarten" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@theresa Ja, daar zit ik ook op te wachten nu de corona milder is. Zou super tof zijn.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Hoi ik ben kevin" – 2 jaren, 7 maanden geleden
Heb je al eens gezocht op suikerwash/bakkersgist op dit forum? Dan vind je heel wat info hierover.
Een goede link is
Recept suikerwash
Dit zal je alvast helpen. - Meer laden