-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Pruimen en de aangewakkerde angst." – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kees22 we zijn allen Nederlander en Hollanders kijk in geschied boeken dat wij allemaal uit de lage landen als den Hollanders werden aangeduid.Dat soort verskes zijn ook anders al opgezegd. god schiep Limburgers of Drenten uit gouden korenaren en ut… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Pruimen en de aangewakkerde angst." – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kees22 ik weet niet wat u nu suggereren wil maar ik was niet aan het schelden . Misschien dat u meer problemen heeft met mensen uit regio dat u al bevooroordeeld bent en voorbarige conclusies trekt. Ik spreek dan wel… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Pruimen en de aangewakkerde angst." – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kees22 we zijn allemaal Nederlanders met alleen andere streektaal. We worden al teveel door onze regering zelfs al gediscrimineerd met alles wat er binnenkort . ik heb een vengeance 135 liter ketel met een custom head en thumper . En… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Pruimen en de aangewakkerde angst." – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kees22 weinig leerzaam aan die serie. . Ik heb zelf een Amerikaanse ketel wat eigenlijk Iers opbouw is . Ook met thumper . Maar al u ziet hoe het werkt en dan ziet wat moonshiners doen dan is dat ver… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Pruimen en de aangewakkerde angst." – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kees22 ik ben geboren en getogen in Friesland .
ik weet niet wat dat te doen heeft met stoken .
ik stook in ieder geval niet zoals Amerikaanse moonshiners . Dat staat bol van onzin en geknoei .
-
Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "Kan voor mij deze nieuwe hobby wel uit?" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kees22 bedankt voor je reply, Mee eens, materiaal in verloop van tyd afschrijven, Qua energie zie ik het nog niet zo zitten om te wachten op gratis?! 🤭 Ik vind tyd erg belangrijk en kan het dan ook zeer waarderen… Meer lezen»
-
Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "Kan voor mij deze nieuwe hobby wel uit?" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kees22 bedankt voor je reply, Ikzelf was net voorzichting begonnen een exelsheet op te starten met punten zoals, 1:aanschaf materiaal, ketel, meet spullen, emmers, etc, 2:Verbruik kwh, grondstoffen, 3:Tijd, en verder allerlei, Nu ik lees dat het +/_ tussen de… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Drie op een rij (proef opstelling)" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kees22 heb je al vaatwasmachines reiniger geprobeerd? Als het niet met de gewone vaatwasblokjes lukt dan pak ik een paar zakjes machinereiniger.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Drie op een rij (proef opstelling)" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kees22 als eerste deel is gestookt wordt de ketel opnieuw gevuld met verse stookwijn en de fijns van de eerste stook zodra er voldoende in de secondaire ketel zit gaat de secondaire ketel terug in primaire ketel en worden… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Drie op een rij (proef opstelling)" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kees22 Paar maanden geleden vroeg een forum lid mij of ik wilde kijken naar zijn ketel . Hij had wat last van aanbranden. Bij bekijken van ketel bleek dat er zat een laag verbrande beslag vast gekoekt . . De… Meer lezen»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Drie op een rij (proef opstelling)" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kees22 shit happens. Heb je hem echt lek gestookt of valt het nog een beetje mee?? Heb 2 kijkglaasjes op de ketel dus kan erin kijken om te zien hoeveel er nog in zit. Is handig. Hoop zeer binnenkort ook met 2… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Drie op een rij (proef opstelling)" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@kees22 droogkoken ? Als je weet wat je erin hebt kun je volume per pergentage weten wat opvang is . van te voren weet je wat mogelijk verloop is op ketel .kom je te kort zou je wat water , … Meer lezen»
-
Diederrick antwoordde op het onderwerp "Eigen maaksel en vervolg projectje" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@kees22 mooie uitleg, bedankt!
-
SpouterAce antwoordde op het onderwerp "Oude appelwijn, veilig of niet?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@kees22 dank! Ben er al een stuk geruster op een mooi (en veilig) borreltje te maken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 1 jaar, 6 maanden geleden
@kees22 door ze te bevriezen en langzaam ontdooien worden ze zoet en eigenlijk sneller overrijp. Dus beetje rijping forceren zogezegd. Mispels is net als boerenkool ..de vorst moet erover ! Dat maakt cellen stuk en versnelt .( maar nog op… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Eigen maaksel en vervolg projectje" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@kees22 Mooie oplossing. Als ik het nu dus goed begrijp komt de damp binnen via bovenkant, pijpje 15 naar beneden in je vat. Daar kan t borrelen in welke vloeistof/pulp/oid en de damp ontsnapt aan (op de foto) linkerkant via… Meer lezen»
-
Pigion antwoordde op het onderwerp "Pruimen" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@kees22 Ik ben nu zover dat het 30 l vergistingsvat voor de helft gevuld is met pruimen (tegen de kook gebracht), 3 l water 1 1/2 kg suiker en een flesje pruimen diksap. Als de temperatuur 30 C is, gaat… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Pruimen" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@kees22 beetje extra water geeft zuurstof waarop de gist beter start . Alleen de moes verstik het meer . Ook gaat het wat gauwer broeien in de moes . ook houd het ph beter vast .het verzuurt oars te rap …. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruimen" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@kees22 in juiste verhouding zou het kloppen maar niet alle blauwzuur / waterstof cyanide zal zich binden. Kookpunt en dampthemperatuur van waterstof Cyanide zijn lager dan dat van alcohol . Daarom zal er zeker nog deel van de niet gebonden… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Myrobalan (kerspruim , ook vaak aangezien voor maribellen ) vroeg dit jaar." – 1 jaar, 9 maanden geleden
@kees22 kort stomen of in warm water droppen is beter dan opwarmende . U verliest smaakjes . even stomen doet het zelfde als pectolase maar verliest minder smaak. Ook dat enzym gaat dood door de warmte die de methyl aanmaakt… Meer lezen»
- Meer laden