-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@kevin ik heb vorig jaar net zoiets gedaan en dat experiment was een totale mislukking 😪 Voor mijn 60 liter vat had ik gebruikt: 10l melasse, 5kg rietsuiker, 1kg pruimen, 1 complete ananas, 3 stengels suikerriet, de schors van een… Meer lezen»
-
Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "Je plasje destilleren? :-)" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@kevin
Ik zou het niet weten, sinds ik m’n eigen borreltje maak geef ik niet meer over! 😎 😀 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Graan , mout wat te doen ?" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@kevin gewoon een deel mouten en heet eesten. Om Zowel een groter deel rook / peated mout en geroosterde mout te krijgen.
Dan hou ik nog voldoende gerst over van deze partij.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@kevin het hoeft perse in Friesland te worden gehouden . Maar de lijn amsterdam Almelo. (A1) als zuidlijn is wel prettig als het tot daar of ergens daarboven zou zijn .
-
Hoentie antwoordde op het onderwerp "Project vaatje: 3 liter eau de vie maken voor in het eikenhouten vaatje" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kevin Das een mooie vuistregel, maar dit was na 1x overhalen…
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kevin als de gist zoveel in volume toe neemt dan is de gist al aan het werk(alcohol en bubbels maken) maar het zou zich moeten vermeerderen. Probeer dan geen suiker toe te voegen maar wel voeding, zuurstof en UV-licht.
-
RummyDummy antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kevin oké duidelijk dus je houd hetzelfde aan als met natte gist 👍
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kevin duidelijk 👍
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kevin ben je niet bang dat de gist gaat werken inplaats van te groeien?
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kevin okay, ik heb namelijk ook een pot met ananas schil en blad staan, daar is ook leven in en vanavond zuurstofrijk lauw water bij gedaan, ga hem morgen ook splitsen en volg jou hier mee:)
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kevin hoelang staat het nu zonder patentbloem?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kevin ook het eersten heeft tijd nodig inderdaad en is ook belangrijk een constante temperatuur daarbij te houden. Inderdaad je kunt andere granen ook mouten . Alleen zul je daarbij ook rekening moeten houden met diastatisch vermogen wanneer je het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@kevin hoe is het zelf mouten tot nu toe bij jou verlopen?
-
Richard K antwoordde op het onderwerp "Hoe nu verder" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@kevin ik heb er inmiddels 1, bedankt voor de tip
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@kevin bijna 5 kilo
Voor 1 liter cognac / brandy hen je ongeveer 4,5 – 5 kilo druiven nodig maar dat hangt ook af van kwaliteit, soort en of het een goed jaar was betreft weer voor de druif -
Tjerk antwoordde op het onderwerp "Hoeveel ruwstook in T500 voor fijnstook" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@kevin er gaat 25 liter in de ketel, ik zal even berekenen hoeveel ik dan moet verdunnen. Ik dacht dat de ketel altijd helemaal gevuld moest zijn
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Wilde vergisting op graan…?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@kevin het niet iets wat zelf verzin maar een advies die je bij iedere maisch instructie krijg of het nu om bier of stookwijn gaat. De dompelkoeler die ik gebruik kan 25 liter in 30 minuten van 100 naar 20… Meer lezen»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Wilde vergisting op graan…?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@kevin eierschalen schijnen op te lossen en dus te gaan werken als de ph-waarde zakt (dus zuurder wordt) de zuurgraad was nu 5,6 dus opzich prima. Maar ik heb al een aantal keer gehad dat de vergisting stopt door een… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@kevin haha, er zijn op WhatsApp een paar discussies geweest over rum, de suikerriet staat nog op de planning maar langsrijden bij twee toko’s was nog geen succes. Betreffende het gebruik van andere plantdelen, er staat op het internet meer… Meer lezen»
-
bluesmobiel antwoordde op het onderwerp "Eerste zelf bouwketel" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@kevin Top! dank je.
- Meer laden