Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Odevie

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Odevie

@odevie

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Bubbleplates 2" – 2 jaren, 12 maanden geleden

    @odevie Ik doe hem een klein beetje anders tegenwoordig. Appie verkoopt de tarwezemelen per 200g dus daar rond ik het naar beneden af. Om het met de gist goed te maken inverteer ik de suiker eerst even.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Schalen van hazelnoten vs walnoten" – 3 jaren geleden

    @odevie thnx. Ik had de hoop op een machientje die de doppen van de walnoot zou scheiden.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Schalen van hazelnoten vs walnoten" – 3 jaren geleden

    @odevie hazelnoot doppen geeft een hele mooie goudbruine kleur . En ook een houtachtige ,vanille  nootachtige smaak beetje hint zelfs van amandel. .
    Prima buikbaar dus. 

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Schalen van hazelnoten vs walnoten" – 3 jaren geleden

    @odevie zou je dat machientje eens willen. Delen of de URL?

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Schalen van hazelnoten vs walnoten" – 3 jaren geleden

    @odevie 
    ik gebruik ook walnoten doppen.
    Ben benieuwd wat er met andere soort van doppen gebeurd kwa smaak.
    Groet, @ndré🥃😎

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 3 jaren geleden

    Hoi @odevie  Ja hoor opsturen is geen probleem. Stuur even een mailtje als je wilt bestellen. De verzendkosten naar Frankrijk staan te hoog ingesteld voor een klein pakketje als dit. Dit vanwege mensen die zware spullen bestellen waarvan de verzendkosten…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Harryd1969

    Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Je eigen vat met 53 gallon whisky, minstens 10 jaar laten rijpen. Wie denkt / doet mee?" – 3 jaren geleden

    @odevie nou dat. Het experimenteren is juist het leuke. Ik heb weer een mooie voorraad ingrediënten liggen en een aantal houten vaten dus ik ga weer wat batches klaar maken, Harry

  • Profielfoto van Harryd1969

    Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Je eigen vat met 53 gallon whisky, minstens 10 jaar laten rijpen. Wie denkt / doet mee?" – 3 jaren geleden

    @odevie ja beetje zonde dan ook van alle tijd en geld. Bovendien grootste deel van de fun is toch juist het zelf doen! Anders kun je vast bij een distilleerderij ook wel een vat kopen, spijker je daar je naam…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Allardy

    Allardy antwoordde op het onderwerp "Een tip hoe het niét moet…" – 3 jaren geleden

    @odevie heb nog een Grainfather.
    Deze diende als reserve.had ik dit met de GF voorgehad,dan had ik echt geweend😳

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 3 jaren geleden

    @odevie ja die komen op hetzelfde neer.

  • Profielfoto van Pulle

    Pulle antwoordde op het onderwerp "Mais uit frankrijk" – 3 jaren geleden

    @odevie was braumarkt niet failliet?
    Of vergis ik me? 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mais uit frankrijk" – 3 jaren geleden

    @odevie kijk aan . Dan kan de beginnende stoker goed van start. 
    Met de jaren gaat men toch zelf mouten. 
    Het is simpel en geeft meer eigen product naar eigen idee en smaak 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 3 jaren geleden

    @odevie ik zou zelf kiezen voor  keramische vulling te gebruiken .

  • Profielfoto van GlennFiddich

    GlennFiddich antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 3 jaren geleden

    @odevie Of 100% keramiek, maar waarom zou je als je al die RVS zadeltjes hebt

  • Profielfoto van Sjanzie

    Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @odevie dank! Ik snap dat er nog verschillen in zitten maar dan snap ik de grove berekening in ieder geval, verhelderend!!

  • Profielfoto van Sjanzie

    Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @odevie dank! Zodra ik echt productie zou willen gaan draaien ga ik op zoek naar een aparte locatie met meer ruimte en professionele apparatuur / grote volumes. Voor nu wordt het vooral, zoals je al aangeeft, trial and error. Vooral…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Pulle

    Pulle antwoordde op het onderwerp "Messing koppeling stookwinkel ketel los kopen" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @odevie dat is een proces van maanden en jaren.
    Voor een run maakt dat niets uit.
    Ik heb thuis al 30 jaar koperen cv leidingen op metalen radiatoren.
    Goed geaard, dus de theoretische stroom die gaat lopen wordt afgevoerd. 

  • Profielfoto van concha

    concha antwoordde op het onderwerp "Koelwatertemparatuur" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @odevie Tja, hangt zo’n beetje van ieders situatie af. Ik vond het wel een goed en eenvoudig idee ivm die diepvriezer. Als je zonnepanelen hebt en deze leveren voldoende stroom, dan valt het nog mee. Anderen hebben geen regenwater of…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @odevie Dat ligt eraan wat je wilt eigenlijk, enzymbewerking behouden of makkelijker spoelen.   72 a 75 graden (ook de maximumtemperatuur van t maischen dan) om enzymwerking te behouden. 80 graden, denatureert enzymen maar verlaagt de viscositeit van de wort…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Onlangs gespot in de winkel" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @odevie ik weet niet waar jullie vergistings vaten  staan maar die van mijn staan in de woonkamer en daar is nu een gemiddelde temperatuur van 23 graden, en dat is prima. Ik hoef dus niet te verwarmen maar eerder in…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Stephan

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • Gasfles plots leeg

    Door JohanS 5 uur geleden

  • T500 reflux + alambiek en toebehoren

    Door Johnnieboy 2 dagen geleden

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 4 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 7 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens