Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

PatrickT

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van PatrickT

@patrickt

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 4
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @joostbos Actieve kool is niet selectief voor alleen bijsmaken 😉 , dus ja het kan ook andere dingen wegpakken.   Het is ieder z’n ding, maar minder suiker, bakkersgist en gistvoeding zorgt voor een drank waarbij geen actieve kool nodig…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @joostbos Ik heb zelf een Airstill staan en die heeft onderhand wat rondjes gehad, het filteren met de actieve kool wordt gedaan om eventuele bijsmaken die door de vergisting of gebruikte grondstoffen (inclusief gist) zijn ontstaan.    Met een goed…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @joostbos even de kook er over werkt ook en er wordt wel gezegd dat het ook de smaak te goede komt. Ja hoeveel appels 🤔 wat google je vertelt is wat algemeen voor het suikergehalte van appels. Je zou het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Inverteren" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @robbert ik koel vooral snel omdat ik de keuken weer snel opgeruimd wil hebben voor dat de vrouw weer thuis komt 🤭

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Inverteren" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @kees22 Ja, voor bier worden andere technieken gebruikt zoals het inkoken voor bieren met een hoog alcohol gehalte en het zo snel mogelijk terug koelen van de wort. Ik gebruik zelf ook zo’n spiraalkoeler voor mijn stookwijn. Maar melasse waar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Suikerwater verstoken" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @prins je reageer op een bericht van meer dan 6 jaar geleden ik denk dat Pino zijn melasse en rum wel op heeft, maar probeer het eens bij de Stookwinkel.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 dan geef je in ieder geval het juiste antwoord op een vraag 😆 
    Ik zal mijn fles eens opzoeken die staat nu een paar jaar ergens. Ik had toe der tijd een suiker alcohol gebruikt en die beviel niet zo. 

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @joostbos ik dacht al dat je alcohol troebel was 😆 ik heb nog nooit met een Airstill gewerkt dus dat weet ik niet, maar ik filter wel eens(met kool) een neutrale alcohol(deze moet dan onder 55% zijn) tussen 2 stoken…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Novice…" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @anne welkom. bedoel je met Fr. Frankrijk? Een 30l Vevor is een leuk keteltje om een paar fruitbomen mee leeg te stoken. En met wat lezen hier op het forum en wat filmepjes kijken kom je een heel eind.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 natuurlijk serieus. Rinus zet zijn drank altijd bij mij neer en hij heeft er nooit meer van gedronken 😇

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @joostbos waarom moet je de alcohol filteren? Ik denk ook niet dat het recept met maar 3 appels je beperk in het verwerken van veel appels maar eerder je airstill. En waarom maak je geen appelbrandewijn of een schnaps?

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Inverteren" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @robbert maar bij graan wordt heel snel afgekoeld, omdat bij de overgang warm koud er allerlei bacteriën je stookwijn kunnen besmetten.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Zelf houtsnippers maken" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @fred-b er is al best veel op het forum over snippers en vaatjes geschreven waag eens een poging met de zoekopdracht. Uit mijn hooft gezegd was het iets van 3 weken met water spoelen. Of het de smaak veel beïnvloed…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @prins minimaal 70gr droge bakkersgist. Ik gebruik nu 100gr voor 27l stookwijn.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Fermentatie gestopt bij 1.020" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @lumey 1075 is best wel hoog voor graan hoe ben je te werk gegaan?

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Vraag beginner." – 10 maanden, 3 weken geleden

    @klaasvaak Een pid heb ik nooit gebruikt omdat het allemaal liever zelf in de hand heb. Er zijn te veel ding waar je op moet letten zoals reuk, smaak, doorloop snelheid, alcohol percentage, temperatuur van vloeistof/damp/koeling, helderheid vloeistof en dan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Vraag beginner." – 10 maanden, 3 weken geleden

    @klaasvaak je kan natuurlijk wat kopergaas boven in de ketel stoppen en/of in de ketel zelf. Maar of je het verschil bij een suiker stookwijn merk betwijfel ik. Ik ben ook niet zo’n fan van een element in de ketel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @robbert ik denk dat er een secundair vat bedoeld wordt in plaats van een kolom boven op de ketel. Je heb verschillende secundair vaten met verschillende doelen. En een kolom zorgt voor zuivere alcohol met minder bijsmaak(en dat wil Fred…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Test-project, wie helpt?" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @harald leuk initiatief, maar hou er wel rekening mee dat het distelleren van alcohol bij de wet verboden is. Zelfs het mee werken aan of aansporen tot is een strafbaar feit. Nou maken wij moonshiners en thuisdistillateurs ons daar niet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @bartholomeo ben benieuwt wat het wordt. Ik heb het pik zwarte goedje wel eens gefilterd met koffiefilters en ben daar heel lang mee bezig geweest en had veel filters nodig.

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Murmillo

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz

Nieuwste topics

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 1 uur geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 3 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 5 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens