-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Iemand ervaring met IPA bier stoken???" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus
Gisteren gestookt, 4.25 liter gemiddeld 60%
Een 2e keer stoken of nog een tijdje laten staan.
Cheers, @ndré -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Moutloze Whiskey" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus Dan heb je niet goed gezocht meneer Pikketanus 😉 Enzymen gerelateerd aan suikeromzettingen, alfa en beta amylase, invertase (saccharase), glucosidase, glucose oxidase en catalase. Endopeptidases, trypsin, chymotrypsin en elastase Exopeptidase, leucineaminopeptidase Bron p.H. en temperatuur voor de… Read more»
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "eau de vie van druivensap uit de super" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus Ok, ik zal ze moeten vergelijken om het verschil zelf te ervaren. Heb net 5L druivenconcentraat besteld. Deze ga ik vergisten met de CL23 en afstoken met de grainfather + copper dome. Die laatste heb ik ook net besteld…. Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sourmash, bourbon en moonshine." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus sourmash is ook als een standaard goede bourbon of whiskey te koop . De moonshiners methode is ruig , vaak meer suiker alcohol en tekenend voor goedkoop ” drank ” maken meer voor een alcohol buzz dan een drank… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Sourmash, bourbon en moonshine." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus en waarom geen houtskool zoals t lincoln country proces doet? Met actieve kool zou ik bang zijn teveel van de smaak te strippen.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Sourmash, bourbon en moonshine." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus Wat voor koolfilter ga je gebruiken?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus dat klinkt logisch, hoe dunner hoe makkelijker het eiwit om de verontreiniging kan gaan zitten die je er dan uit kan scheppen. Maar het SG meten bij melasse blijf ik lastig vinden. Bij 25 liter stookwijn met 5 liter… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus wasse van de melasse zo als het over het algemeen beschreven staat: 1 deel melasse, 2 delen water dat verwarmen tot 85 graden voor een uur en goed roeren. Af laten koelen voor een nachtje en dan van boven… Read more»
-
Marcelleke antwoordde op het onderwerp "MAx temperatuur Turbo gist." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus het is een dubbelwandige cct van grainfather dus dat gaat niet werken
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sourmash, bourbon en moonshine." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus 2 gram calium per liter is afdoende .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus wanneer met natrium hydroxide stookt stook je op hogere temperatuur . Dus zal het station niet snel vollopen. . Stook je met overstort gebruik je geen natrium hydroxide . Er wordt ook wel gestookt met een andere vloeistof erin… Read more»
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus
okay, nou weer wat geleerd. Ik dacht dat het alleen fruit betrof, Wikipedia en Google weten natuurlijk ook niet alles 😉 -
concha antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus of Sukrin ipv Sorbitol. Ik heb geen ervaring met beide producten 🙂
Meer info -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus dit is meer omdat sorbitol iets verdonkerd. Echter kan ik ook nog kiezen uit lactose, alleen is de sterkte daarvan minder dus moet meer toevoegen. Eigenlijk moet ik zeggen dat ik graag een keer met mijn filter wil spelen…. Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus Bekijk dit anders eens, kun je meer uithalen dan Wikipedia.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus Als dat zo is verklaart het iets met een vorige poging 🤣 , ik weet 70% zeker dat t kool was.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus Ik gebruik voornamelijk naslag uit de industrie . Dat is toch wat uitgebreider en zinvoller .. , meeste illustratie’s zijn getekend . tja , mouten is over een paar dagen verspreid nu en dan even er mee bezig zijn… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus volkomen stookboek is ook zo een boekje van hobbyesten voor hobbyisten.Niet een hoogstaand meesterwerk . Maar ik denk ook dat het komt doordat allerlei regels hebben jaren lang gezorgd dat de ambacht wat werd vergeten. En nu om het… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus het is ook kinderlijk eenvoudig daarom snap ik niet waarom zo weinig mensen zelf mouten. Zeker voor het whiskey maken kun je daar juist het onderscheid maken . Maar wat ik mij ook afvraag is staat het dan niet… Read more»
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus klopt jah. Ik heb het artikel ook al eens gelezen en gebruikt toen ik voor t eerst ging mouten. Ik heb nu al verschillende keren zelf gemout. Nu de eerste gistemmer staan met ‘whisky’ door 2 keer 500g te… Read more»
- Meer laden