Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Pikketanus

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Pikketanus

@pikketanus

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Naast druiven nu ook Kweepeer en Rode Pruimen concentraat" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @pikketanus indd die gist vreet zelfs door appelsap met zure grapefruits heen. (Onze test van de zomer) ben benieuwd jan hoe hij eindigd.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @pikketanus ook 80 graden is al te hoog    . Core temperatuur kun je het beste voor een goed diastatisch vermogen onder 48 graden houden .

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Naast druiven nu ook Kweepeer en Rode Pruimen concentraat" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @pikketanus volgens mij redelijk helder. Het was nu nog iets moeilijk te zien omdat het onverdund nog slushpuppy was… maar volgens mij gewoon vergelijkbaar met de druif.

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Naast druiven nu ook Kweepeer en Rode Pruimen concentraat" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @pikketanus  het zal niet meteen uitverkocht zijn hoor 😉 en anders stuur ik het met alle liefde naar zeeland 😊

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @pikketanus Het is denk ik een combinatie van dingen, ik had de granen en mout niet samen moeten schroten, vooraf neem ik me dat iedere keer voor, daarna door tijdgebrek beslis ik weer anders.   De kafjes lijken voornamelijk groter…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @pikketanus klopt ook chocolat malt eerste gewoon gemout wordt hierna gedroogt en verhit op hoge temperatuur  voor een kortere tijd dan roated  Het beste is ook de 2 rijig gerst ervoor te gebruiken . Dit vanwege korrel Groen mout en…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @pikketanus Ik had me gebaseerd op een artikel wat ik nu niet meer kan vinden… maar het lijkt er inderdaad op dat het gros eerst gemout wordt. Maar aangezien de mout tussen de 100 en 500 EBC kan zitten heb…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "‘Ne kelder vol zoer beer" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @pikketanus Molenwinkel was een goede suggestie, heb bij een andere molen 2,5 kg verpakking van biologisch geteelde tarwe gevonden.    Ik heb zelf ook bij de molenwinkel besteld die je aangeeft en vond eigenlijk dat er eigenlijk een hoop spul…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "‘Ne kelder vol zoer beer" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @pikketanus Bent goed bezig, merci

  • Profielfoto van Dirtbag

    Dirtbag antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @pikketanus 
    Ja invriezen ken ik. Heb nog staan van de 21 citroenen voor de limonchello dit voorjaaar. 😉
     
    db

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Belgisch witbier" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @pikketanus, bij bier is hygiëne heel belangrijk, anders gaat het net als bij een dame stinken.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Belgisch witbier" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @pikketanus , maar hoe kan het flesje nu schoon zijn, het etiket zit er nog op van de vorig inhoud.🧐

  • Profielfoto van Harryd1969

    Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Belgisch witbier" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @pikketanus krijg er serieus dorst van! Proost !

  • Profielfoto van Harryd1969

    Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Belgisch witbier" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @pikketanus klinkt allemaal zo goed dat ik ook zin krijg dit eens te proberen ! Nu toch een maisch ketel voor het maken van graan alcohol, moet ik er ook toch eens bier mee maken.
     
    harry

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "After Eight" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @pikketanus voor dit soort likeuren is een alcohol van granen de mooiste achtergrond.
     

  • Profielfoto van Knooier

    Knooier antwoordde op het onderwerp "After Eight" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @pikketanus staat niet in recept. Heb zelf witte druivenalcohol genomen, leek me meest passend.
    De munt heb ik vers geplukt en even laten “aandrogen” zodat ergste vocht er uit was. Daarna afgewogen

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "After Eight" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @pikketanus 
    Robbert kende …sugarwash 8 kg suiker met turbogist 🤣🤣

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sourmash bourbon en moonshine." – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @pikketanus als je het goed stookt en zeker de sourmash van filmpje is best te drinken .  Enige is opletten wat voor gist je gebruikt!  en  ook wanneer je het fermentatie deel bij het mais mout deel voegt of wanneer…   Read more»

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @pikketanus 
    denk dat hij bedoelt of je de vlierbloesem nog proeft als het in het gistvat er bij doet 

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @pikketanus, ik merk dat als je er ijsblokjes in gooi er ook weer schuim ontstaat. En een beetje gesmolten ijs is ook niet erg  met een cider van 10%.

  • Meer laden
Profielfoto Murmillo Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren

    Door _DaanBanaan_ 5 dagen geleden

  • StookSmurf stelt zich voor

    Door StookSmurf 5 dagen geleden

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 6 dagen geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 1 week geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens