-
vijf bijtjes antwoordde op het onderwerp "T500 2 keer overhalen" – 13 uren, 30 minuten geleden
@robbert Hi Robbert, de drank is nu duidelijk vervuild met methyl. Gaat dat er dan uit? Met het overhalen gooi ik natuurlijk de voorloop weg.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 dag, 11 uren geleden
@robbert ik bedoelde eigenlijk dat ik bij een heldere alcohol wat eerder stop met het hart en bij whisky wat langer door ga. Maar hoe lang je door gaat is best wel moeilijk, want dat bepaalt toch voor een deel… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 dagen, 3 uren geleden
@robbert ik gebruik niet de hele naloop, alleen als er nog veel alco inzit en ik het niet in of bij het hart wil hebben en niet onder de 30%.
kun je die carbonzuren meten? -
erho antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 5 dagen, 5 uren geleden
@robbert Bedankt Robert. Je hebt gelijk. Ik zal er rekening mee houden.
-
erho antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 5 dagen, 14 uren geleden
@robbert Helemaal mee eens Robert. Voor stoken op smaak, of tweede stook, gebruik ik altijd de alquitara na het zien van de filmpjes op Youtube. Die hebben, buiten het voordeel van de veel betere smaakoverdracht, vanwege het gebruik van koper… Meer lezen»
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers" – 1 week, 6 dagen geleden
@robbert als de omgeving niet zo vochtig is, is het dan raadzaam om de katoenen prop wat te bevochtigen of heeft dat geen zin?
-
Marcelleke antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 2 weken geleden
@robbert Duidelijk verhaal dankjewel. Zal beide eens proberen, zowel de amylase als ook een handje mout wn kijken of er een merkbaar verschil is.
Dankjewel
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 2 weken, 2 dagen geleden
@robbert vraagje , ik heb nog niet met een moutsoort gewerkt maar dat staat op m’n lijstje om te gaan doen omdat ik begrepen had dat dit een nootachtige smaak zou meegeven…kunnen we deze bijsmaak ons dan niet ten goede… Meer lezen»
-
_DaanBanaan_ antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 5 dagen geleden
@robbert Dan ga ik dat toch maar doen 🙂
-
_DaanBanaan_ antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 5 dagen geleden
@robbert Ik zie het al, ik heb ook een grotere hoeveelheid nodig. Met enkel 1l fles blijft het toch te aantrekkelijk om te blijven proeven. Nu laat ik 2 halve liter kruikjes (grand prestige HJ) met natuurkurk in de kelder… Meer lezen»
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 5 dagen geleden
@robbert En als je de smaak van vroeger helemaal zou willen evenaren, op wat voor een vat zou je moeten lageren? Of welk soort houtsnippers erbij als je niet de beschikking hebt over een vat. Er van uitgaande natuurlijk dat… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 weken, 5 dagen geleden
@robbert mijn fles was ook zo bruin en niet groen hoewel het drankje de groene fee werd genoemd. Mijn Absinth was na het stoken zo bitter dat ik de fles ver weg heb gestopt, ik zal nu na 4 jaar… Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 3 weken, 1 dag geleden
@robbert
daar ben ik ook geweest vandaag
die verkopen het alleen online is mij verteld 🤷♂️ -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 3 weken, 1 dag geleden
@robbert bedankt voor de info 👍
ik heb vandaag bij verschillende winkels geprobeerd om een klein flesje te kopen maar niet gelukt.
nu maar een liter fles kopen wat gemakkelijker gaat.
groet @ndré😎🥃 -
Zender antwoordde op het onderwerp "Zelf Amaretto maken" – 3 weken, 4 dagen geleden
@robbert ik gebruik pruimenpitten die ik in wodka 3 weken laat staan met suiker en
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 3 weken, 4 dagen geleden
@robbert staat er op dit forum toevallig een recept met melasse? ben ik ook mee bezig en heb nog 10 liter melasse van stookwinkel staan
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 3 weken, 4 dagen geleden
@robbert bedankt dat vroeg ik mij af, ben toevallig bezig met mout en granen en heb net genoeg om eens een gin te gaan proberen te maken. en NEE ik gebruik geen suiker:)
-
PaulG antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 3 weken, 4 dagen geleden
@robbert Bedankt voor de info, Groeten Paul.
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 3 weken, 4 dagen geleden
@robbert mag het ook graan/ mais zijn? of echt alleen graan?
-
Bert1985 antwoordde op het onderwerp "Jagers likeur" – 1 maand geleden
@robbert
Ok bedankt ga hem een keer maken.
- Meer laden