Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Afstand brander tot ketel" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert 
    durf je de vlam tegen de ketel te laten komen of hou je een paar centimeter afstand?
    regelen van de vlam gaat goed
    hij staat nu 83/84 al een paar uur 

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Hallo ik ben nieuw." – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert 
    Bedankt voor het advies, ik ga maar meerdere gisten proberen voor meerdere Brandys. Ik laat jullie weten welke ik dan het lekkerst vind. 

  • Profielfoto van Bazz

    Bazz antwoordde op het onderwerp "Is er smaak verschil in afkappen van fermentatie" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert Inderdaad maar in mijn blokhutje met erg veel hout dacht ik er verstandig aan te doen om het elektrisch aan te pakken maar ik heb al plannen om over te schakelen en een stalen werkplank met zeiplaten te maken…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Pulle

    Pulle antwoordde op het onderwerp "Water-slot" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert
    Jammer dat je die ervaring hebt op Ali. Ik heb dat totaal niet. 
    RVS type maakt alleen uit voor zout water. Ik heb toevallig net zo’n trechtertje besteld voor de parrot die ik ook zelf maak. 
     

  • Profielfoto van Bazz

    Bazz antwoordde op het onderwerp "Is er smaak verschil in afkappen van fermentatie" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert zal ook maar eens mijn ketel via foto delen, een koperen ketel ben er erg tevreden over, misschien het elektrische plaatje wat minder maar gaat eigenlijk uitstekend.
     20211106_153001.jpg

  • Profielfoto van Pulle

    Pulle antwoordde op het onderwerp "Water-slot" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    • @robbert die trechtertjes kosten op Ali geen drol. Rvs kogeltjes hebben ze vast ook wel. Waarom zelf maken als de Chinezen dat goedkoper kunnen? 
  • Profielfoto van Bazz

    Bazz antwoordde op het onderwerp "Is er smaak verschil in afkappen van fermentatie" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert Met stookmethode bedoel je zeker meerdere keren overhalen?
     

  • Profielfoto van Lemmy

    Lemmy antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert  Ja, die koeling is wel een dingetje heb ik gemerkt. Eigenlijk zou de afvoerpijp groter moeten zijn om met meer liters per minuut te kunnen koelen. Heb al gemerkt dat het met die kleine ketel net iets makkelijker gaat….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Theresa

    Theresa antwoordde op het onderwerp "Kraamanijs" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @Robbert wakker worden ! Bij jou in boekje met die kelk voorop staan anisette en bruid stranden recepten .

  • Profielfoto van concha

    concha antwoordde op het onderwerp "Abinthe, recept van Tiny projects" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert De methode die jij gebruikt is via het au bain marie principe. Zijn er andere methodes? Ik denk vb het maceraat in een oven van 50 graden plaatsen. (afgedekte glazen pot) Bedankt voor de tips!!

  • Profielfoto van Keije

    Keije antwoordde op het onderwerp "Koolstof eruit filteren" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert dank je wel! Turbogist was een beginnersfoutje, wel veel geleerd 😀  ik heb nu een gist van unibrew liggen en een bakkersgist. Hier eens mee proberen. De ketel is een zelfbouw dus die zal ook vast verbeteringen kunnen gebruiken,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Scoozy

    Scoozy antwoordde op het onderwerp "Vieze limoncello, wie kan me helpen? :)" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert thx, ik zou die Bruggeman eens willen proberen dan, heb dan in feite op deze manier 2 batches nodig voor de hoeveelheid van de turbo gist al zal de alcohol dus van betere kwaliteit zijn niet ?

  • Profielfoto van Scoozy

    Scoozy antwoordde op het onderwerp "Vieze limoncello, wie kan me helpen? :)" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert Ok, tot welk % kunnen deze gisten verwerken? in mijn geval 25 liter met 5.5kg suiker en een 75 liter vat waar ik 50 liter in vergist met 50 liter aan 11 kg suiker. Hoeveel gram gist heb je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    Kevin antwoordde op het onderwerp "Alquitara zonder pomp" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert 
    Gelukkig wil ik op smaak distilleren en niet voor een zo hoog mogelijk percentage. Ik ben eerlijk gezegd niet heel erg van het meten. Probeer zoveel mogelijk op zicht, smaak en reuk te doen.

  • Profielfoto van Scoozy

    Scoozy antwoordde op het onderwerp "Vieze limoncello, wie kan me helpen? :)" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert wat mag ik me voorstellen van een “goede kwaliteit gist” ?

  • Profielfoto van evds3

    evds3 antwoordde op het onderwerp "Alquitara zonder pomp" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert dank u ja had agressieve tumors(kanker) zou nu beter zijn en ja dan gaan we weer drankjes maken !!! maar ben zelfs tijdens mijn ziekte nooit van het forum weg ge weest alleen weinig antwoorden gegeven maar echt een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van evds3

    evds3 antwoordde op het onderwerp "Alquitara zonder pomp" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert klopt robbert en met een kogelkraan ertussen kan je alles regelen ! het het ook van u geleert ! ben de laatste 2 jaar niet veel op het forum geweest door mijn kanker maar alles wordt weer ok en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Sjanzie

    Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert waar woon je ongeveer? Als ik een beetje up and running ben lijkt me dat wel erg leuk! Neem ik natuurlijk zelf ook iets mee 🤗

  • Profielfoto van Sjanzie

    Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert dat zijn wel serieuze hoeveelheden zeg! Kan ik ook ergens iets kopen wat jij hebt gemaakt?

  • Profielfoto van Sjanzie

    Sjanzie antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert ja die ellende drink ik ook niet hoor, sowieso een beetje een knappe single malt dan. Jammer alleen dat ze echt lekkerder worden als ze ouder zijn, wat ook een prijsopdrijvend effect heeft.. met rum ligt de sweet spot…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 20 uur geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 1 dag geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 2 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 3 dagen geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 4 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens