Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

RuMo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van RuMo

@rumo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @alchemist. Ja wel aan ph sturing gedaan met kalk. Vooral de dunder en stengels en ook nog eens het fruit  zorgde voor een behoorlijke verlaging van de ph(weet alleen de cijfers niet meer).

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @kevin ik heb vorig jaar net zoiets gedaan en dat experiment was een totale mislukking 😪  Voor mijn 60 liter vat had ik gebruikt: 10l melasse, 5kg rietsuiker, 1kg pruimen, 1 complete ananas, 3 stengels suikerriet, de schors van een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @robbert ik heb zo’n idee dat je strafbaar bent, want het schijnt dat meer dan 100 takjes plukken niet mag 🤫

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "van temperatuur naar percentage" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @frans17 helaas er zijn geen cijfers die je kunt gebruiken zodat je altijd de perfecte drank stook. Waar het over het algemeen een klein beetje op neer komt 😉 is dat je de temperatuur zo hou dat er uit stroom…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @frans17 voor nu zou ik het zo laten en geduld hebben(temp. rond de 23 gr). Als je de suiker wil inverteren moet je wel wat meer citroenzuur toevoegen en langer verwarmen. Zie de vele recepten op het forum voor een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @frans17 hoeveel citroenzuur heb je gebruikt en wat heb je als gistvoeding gebruikt? De verse bakkersgist had ook wel iets meer mogen zijn(ik gebruik 4 blokjes van 42 gr.).

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen ik ben Jan" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @janm welkom, mooi zo’n erfstuk ik heb helaas alleen de dorst geërfd. Een paar foto’s zijn altijd leuk. In het maken van bier en whisky zitten inderdaad wat overeenkomsten, ik ben zelf met bier begonnen om het mouten en maischen …   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo vind forumbericht "Absint maken" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo vind forumbericht "Absint maken" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @arta380 ik denk ook dat je te snel ben gaan proeven. Absint wordt wel na 3 jaar pas gedronken. Mijn fles is over 3 maanden 3 jaar oud en dan proef ik nog eens, ik hoop dat de bittere smaak…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @murmillo dat ga ik zeker doen. Ik denk weer wat met de druiven sap maar nu heb ik nog 6 kratten cider staan 😆 (ik denk dat dit topic wat groot wordt het loopt steeds vast 😤 )

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @rudyvanr ik had het idee dat de temperatuurmeter in de vloeistof stak, maar hij moet bij dit soort ketel op het hoogste punt. Zo iets als dit 
    ≥ Vind stookketel in Antiek en Kunst op Marktplaats
    Van marktplaats 😆 

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @rudyvanr ziet er goed uit maar ik heb wel het idee dat je op vloeistof temperatuur stook en je zou beter op brug temperatuur kunnen stoken. Dat wil zeggen een dikkere buis uit je ketel en de temperatuur meter op…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @murmillo je had nog gevraagd wat ik van de CL23 vindt, een beetje laat maar ik had 25l appelsap met CL23 weg gezet omdat ik niet tevreden was over mijn laatst cider. Maar toen ik de flessen leeg wilde kieperen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen Moonshine maniac" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @moonshine-maniac welkom, en wat heb je al gestookt en wat voor ketel heb je? Kom je hier voor antwoorden krijg je vragen 😆

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Recept Kruskovac?" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    40% was toch iets te sterk, dus ik heb nog een 1kg peren, 100gr. suiker in 700ml water 1 uur gekookt. De vloeistof bij de drank die nog over was gedaan. Nu heb ik iets meer dan 1 liter peren…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @mccorner mijn schaalverdeling op de refractometer gaat maar tot 80% daar boven heb je er niets aan en gebruik ik de dobber.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @rudyvanr 😀 ja het ga meestal alleen in het begin wat te keer. Bij de rum laat ik het deksel meestal de eerst 2 dagen er los op liggen. Als het uit gebubbeld is kan je de SG nog meten…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @rudyvanr om te beginnen dweilen en schoonmaken. Zet de emmer ergens neer waar het geen kwaad kan het liefst waar het iets koeler is, dan wordt het gisten ook wat minder. Een emmer open maken tijdens de gisting daar ben…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Hoi ik ben willy" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @willy00 welkom. Een vreemde zomaar even in je keuken laten kijken daar zit niet iedereen op te wachten. Misschien als je hier wat vaker rond hang dat je met iemand een vertrouwens band krijg en dat hij het aandurf. Maar…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz rinus55

Nieuwste topics

  • Ruudje stelt zich voor

    Door RareRuudje 5 uur geleden

  • Frank stelt zich voor

    Door frankos888 22 uur geleden

  • Goede vervanger voor naaldkraan T-500

    Door elflitso 2 dagen geleden

  • 3x Grainfather G40 te koop

    Door Stookforum 2 dagen geleden

  • Wie kan me uitleggen hoe ik deze moet opbouwen of waar ze voor zijn

    Door Anoniem 3966 2 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens