-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Slivovitz" – 9 maanden geleden
@lambik in 300 milliliter kokend water gaat 1 eetlepel citroensap en 900 gram gebrande suiker.
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Slivovitz" – 9 maanden geleden
@kees22 sulfree is al heel lang in gebruik bij wijnmakers. En daarvoor ook tekoop.Het werkt sulfiet tegen maar ook cyanide. U kunt ook zelf maken met waterstofperoxide. Natuurlijk zeg ik niet te veel pitten te gebruiken maar ik zei ook… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Slivovitz" – 9 maanden geleden
@kees22 er zijn nog steeds mensen die bang zijn voor het blauwzuur en dat Ethylcarbamaat . Dat is alkohol wat bind met blauwzuur. In pitten zit amygdalin dat maakt dat. Je mag volgens EFSA in een fles zelfs maximaal 35… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Slivovitz" – 9 maanden geleden
@kees22 bij mijn Amerikaanse ketel zit een thumper. Ook datzelfde als u verteld heb ik geprobeerd maar geeft geen verbetering als op de oude weg met een potstill. Ik laat de thumper weg voor slivovitz. Met zo een franse charantaise… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Slivovitz" – 9 maanden geleden
@murmillo suiker brand je tot het smelt en donker bruin is in een bakpan. Dan doe je water in pannetje dat het kookt met wat citroensap en dan de bruine hard geworden plaat suiker daarin oplossen tot het een stroop… Meer lezen»
-
Theresa posted a new topic "Slivovitz" – 9 maanden, 1 week geleden
Wij hebben hier op ons bedrijf een boomgaard met verschillende fruitsoorten. Waaronder soorten pruimen. Het meeste gaat naar de veiling maar afgekeurd en veel val fruit gaat naar de stort.Maar voor onszelf zoeken we het beste eruit en maak ik… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Hulp gevraagd" – 9 maanden, 1 week geleden
@gerardo als u ongeveer 5 cm water erboven heeft is het goed.
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Hulp gevraagd" – 9 maanden, 1 week geleden
@gerardo hoi , ik maak elk jaar slivovitz met pruimen van eigen boomgaard. De restanten die niet naar de veiling gaan draaien wij door een deeltje gebruuk ik voor de hobbie.Wij hebben paar verschillende soorten pruimen en ik gebruik ook… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Juiste keuze ketel bij type drank ." – 9 maanden, 1 week geleden
@robbert ketel is oud. Maar zelf stook je ook al toch 50 j . Geen wonder dat je met oud materiaal meesterlijke drankjes maakt.
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 9 maanden, 1 week geleden
@rumdidum welkom op dit leerzaam Forum.
Voor gin kun je dizze mischien ff bezien,
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Voorzichtig Bezig!" – 9 maanden, 2 weken geleden
@robbert het is moeilijk om achter te komen welke ph of hardheid , zuur of zout goed is bij welke gist soort ?
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Voorzichtig Bezig!" – 9 maanden, 3 weken geleden
@remus zeewater gaat uw gist doden . Een man hier uit de buurt maakt super whiskey gelijkend islay .
Gebruikt daarvoor zelf gemoute granen en eest ook op schotse turf.
Kijk ook eens zijn filmpjes
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Hey iedereen" – 10 maanden geleden
@rumo https://youtu.be/GkwypNKKxD8
Goed voorbeeld hier . -
Theresa antwoordde op het onderwerp "Hoi" – 10 maanden, 1 week geleden
@joenedu wolkom op dit Forum.
Veel leesplezier. -
Theresa antwoordde op het onderwerp "Nog niet eens beginner, veel vragen." – 10 maanden, 1 week geleden
@jahee welkom om dit forum . Hier is veel te lezen . Ik woon zelf ook in Friesland. En hier ook vlak om de hoek woont Rob van de Stook filmpjes die boven staan om thuispagina. Deze filmpjes kunt u… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "T500 uitdaging…." – 10 maanden, 2 weken geleden
@robbert robbert zo’n spiraal die jij in mijn t500 kolom had gemaakt inplaats van al die saddelsies pakking zou toch dan ook oplossing geven? Bij mij liep het met dat tussenstuk toch ook goed. Misschien is dat spiraal voor @easyrider… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 10 maanden, 4 weken geleden
@robbert hoe warm mag het worden in de mash ? Wat mag de gist maximaal hebben ? Het bruist door de doeken heen.Ruikt naar gekapt loofhout en paddenstoelen nou.
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 11 maanden geleden
@robbert red star?
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Hallo Marty hier" – 11 maanden geleden
@martyattheparty ingebruik geen oude muck meer. Geeft niet altijd de lekkere carraibien smaak zoals jij het ook al noem. Het is nooit hetzelfde resultaat en valt dan ook weer tegen. En de stinkende braaksel bakjes is niet prettig in huis… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Hallo Marty hier" – 11 maanden geleden
@martyattheparty welkom op dit forum en veel leesplezier. Rum is nu bij ons ook weer aan de beurt. De flesjes zijn weer op gegaan bij familie feestje. Ik wacht op antwoord of ik mijn dunder toevoeging nog gebruiken mag. Of… Meer lezen»
- Meer laden