-
william antwoordde op het onderwerp "Welke ketel kopen voor maken pure alcohol en nadien met botanicals gin maken. Gr" – 3 jaren, 4 maanden geleden
T500/Grainfather met helm en botanical basket.
Sorry @Robbert maar dit is het meest simpele.
Maar dit is kneiterij van de bovenste plank.
graanjenever maken: recept? Werkwijze? – Spirits – Stookforum
-
william antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Met een start SG van 1050 heb je 135g/l suiker, wat maximaal ’n 7% alcohol geeft. Maar dan moet je al naar een SG van 1010 vergisten. Begin en eind SG maakt het verschil. En nu enkele simpele doch belangrijke… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Naast druiven nu ook Kweepeer en Rode Pruimen concentraat" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Kweepeer en pruim zijn ook goed in bier te verwerken.
Lageren op siroop, niet te veel, en na 3 tot 6 maanden: Eins, zwei, drei …….. rustig van genieten.
Moet een 8-10% kunnen halen
Witte druif????????? -
william antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 4 maanden geleden
De oude Geuze boon 2018-2019 is nu ook “in da haus”, kwam in de buurt van een Albert Hein, en heb er de 11 flessen 2018-2019 meteen meegenomen. Er was ,seizoensgebonden hier, ook Hak Bruine bonen, ook maar de 11… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "een (beginners) vraag" – 3 jaren, 5 maanden geleden
🤔
-
william antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Kasteel Cuvée du château 11%. Een lekker bier, dat (te) goed doordringt. Gevolg: Sterk spul. Bedenk me zojuist, dat het in NL behelpen blijft. Hier haal ik dat soort bieren bij de plaatselijke drukker (zo iets als Primera in NL),… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Dunkel Weizen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Doordat ik op tijd de Gist in huis wil hebben, heb ik een Bavarian Wheat MJ20 besteld. Jan levert dit uit voorraad, terwijl ik bij andere nu vaak 1 a 2 weken moet wachten. Waarom weet ik niet maar de… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "een (beginners) vraag" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Even wachten tot Alchemist reageert. @robbert heeft de kennis, Alchemist kan het simpeler uitleggen. 🙂 🙂 (sparren regelmatig samen) De een kan het beter laten zien, de ander “speelt” graag met variabele. Bedenk wel “enige tijd vergisten” is 2 tot… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "‘Ne kelder vol zoer beer" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Ik drink er maximaal 1 per weekend, als ik niet met de wagen weg moet.
Duchesse de Bourgogne, Bourgogne des Flandres, staan hier naast de oude Geuze Boon/Mariage parfait.
Sterker spul, Rum, Cognac, Jenever, zijn dan weer frequenter aanwezig. -
william antwoordde op het onderwerp "‘Ne kelder vol zoer beer" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@Alchemist vind je aanpak uiterst interessant Volg het dan ook met veel interesse. Houd overigens wel je vergistingstemperatuur bij, want vergisten op 20°C geeft heel andere smaak dan op 25°C. Wat het beste is, is voor iedereen verschillend, maar mocht… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Dunkel Weizen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Natuurlijk wordt hij niet echt donker, maar donkerder dan een Weizen, wat een lichtblond bier is.
-
william posted a new topic "Dunkel Weizen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Ben eens gaan zoeken naar recepten die wel leuk leken. Heb dit wat aangepast , en ik ben dus van plan, rond het kerstverlof een Brabant Dunkel Weizen te brouwen. “Brabant Dunkel Weizen” 3 KG Pale Ale mout 1.5 Tarwe… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Vraagje over de diverse gistsoorten en stookwijn" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Waarom veel geld uitgeven voor een stookwijn (suikervergisting)? Warm water in een ton suiker erbij, roeren en een goedkope vergister en een hand gekookte rijst, als voeding, erbij. Wil je alcohol voor drinken, pak je bakkersgist, wil je alcohol voor… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "gistsoorten en toepassingen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Wat je jezelf moet afvragen, is een test niet beter dan maar klakkeloos de gist te zoeken die andere gebruiken? Ik weet graan is duur, Gist nog duurder, maar waarom zou een wiskie Gist, beter zijn voor wiskie, dan een… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Gisten en suikers" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Leuk om zo een lange lijst te maken, maar de White Labs lijst is alweer veel uitgebreider, en blijkt dat je een aantal nergens kan kopen wegens te weinig gebruik. Kent iemand een adres waar je elke white labs gist… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Belgisch witbier" – 3 jaren, 5 maanden geleden
GEVONDEN:
Bio-Brouwmaat TV
Christmas ale bio op Youtube
Sköll Wiliam -
william antwoordde op het onderwerp "Belgisch witbier" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Is het filmpje van Bio-Brouwmaat nog ergens te vinden, dit heeft er voor gezorgd
dat het maischen, met een T500 of Grainfather een “appeltje-eitje” werd.
Sköll William -
william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Vandaag Deel 3 2kg pale ale mout, 1kg tarwe mout Ruby, 0.5kg roadster barley, 0.5kg special B, 0.5kg Melanoide mout, (4.5 KG) Safale US 05 50 gr Fluggle, 50 gr Opal (eind 2019) na spoelen in spider 16 L Start,… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Wilde Gist ," – 3 jaren, 5 maanden geleden
Even een aanvulling, voor een goede vergisting, is het aangeraden eerst een neutrale gist te gebruiken. Dit kan een safale US-05, Safale S-04, of iets dergelijks. Persoonlijk pak ik een gist die een beetje bij mijn moutstort past, en laat… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
La Trappe een trapist van 7%, lekker donker met zuur, en een zoetje op de achtergrond. Aanradertje voor hen die een geuze en lambiek niet zo trekken. overigens de 2017-2018 oude Geuze Boon verdient nog een jaar kelder, de… Read more»
- Meer laden