-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 8 maanden, 1 week geleden
@joostbos Ik heb zelf een Airstill staan en die heeft onderhand wat rondjes gehad, het filteren met de actieve kool wordt gedaan om eventuele bijsmaken die door de vergisting of gebruikte grondstoffen (inclusief gist) zijn ontstaan. Met een goed… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 9 maanden geleden
Welkom en succes met de start van deze mooie hobby, als er vragen zijn dan horen we deze graag.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rekenhulp" – 9 maanden geleden
Je vergeet dat de mout ook water opneemt, per kilogram mout wordt er iets van 750 gram/ml water vastgehouden.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Goede en slechte ervaringen delen" – 9 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy een andere mogelijkheid is Spa Blauw te gebruiken, deze zit van de supermarkt waters het laagste in asrest, dus de minste mineralen aanwezig.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "rumtopf" – 9 maanden, 3 weken geleden
@prins Kunnen en willen zijn twee verschillende dingen, zeker kun je het opnieuw destilleren, de vraag is in hoeverre het geschikte alcohol oplevert. Je kunt het destilleren, laat het een maand in een fles met een prop keukenrol in… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Jenever" – leuk 10 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 10 maanden, 1 week geleden
Dan ook maar meteen de versie met alleen jeneverbes en kaneel 1 liter alcohol van 35%, gemaakt uit 2/3 boekweitmeel en 1/3 deel gerstemout 6 gram Jeneverbes 0,1 gram Kaneel Waarom ik hier 0,1 gram opgeschreven heb en… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 10 maanden, 1 week geleden
Net nog even aan de lege Glencairn geroken, laurier, zoethout lijkt nu naar voren te komen, misschien is dat het wat zoetere wat ik aan het einde dacht op te merken toen er nog wat in zat.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 10 maanden, 1 week geleden
Het is weer eens tijd om te proeven, als eerste komt een jenever die ik hier nog niet benoemd had. Gelukkig een blaadje op de fles gedaan met wat ervoor gebruikt is, ik moet echt eens een soort van batch… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "weer een nieuweling" – leuk 10 maanden, 1 week geleden
-
Alchemist vind forumbericht "weer een nieuweling" – leuk 10 maanden, 1 week geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste rum" – 10 maanden, 1 week geleden
@edo De goedkoopste die ik gevonden heb was in de supermarkt met een blauw wit logo, Wester Ruwe rietsuiker, dan zit je iets over de 2 euro de kg.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste rum" – 11 maanden, 1 week geleden
@odevie Een S.G. meting kun je nog steeds gebruiken, wanneer deze niet meer daalt na een paar dagen kun je ervan uitgaan dat de vergisting voorbij is. Anders een aansteker of lucifer buiten het vat aansteken, in het vat… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 11 maanden, 1 week geleden
Het is alweer een tijdje geleden, beetje druk met het werk geweest en vaak nog vergaderingen in de avonduren gehad, wat klussen bij vrienden en familie in het weekend en de hobby ligt dan al snel weer stil helaas. … Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Meel/bier zeef" – 1 jaar geleden
@weaver ik denk dat het ervan afhangt of beweging onder de zeef kunt krijgen als in roeren om de vloeistof in beweging te krijgen. Wanneer dit niet het geval is kun je last gaan krijgen bij grotere hoeveelheden granen (lees… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Op bezoek bij : – x -" – leuk 1 jaar, 1 maand geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Rum, mijn traject van begin tot einde" – leuk 1 jaar, 1 maand geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo, ik ben Sjaak" – 1 jaar, 1 maand geleden
Welkom Sjaak, Met mout en graan werken blijf ik persoonlijk het leukste vinden, het is wat meer werk maar wel de moeite waard qua eindproduct. Mocht je eerder nog een oefenrondje willen doen vooraf aan het maischen (brouwen) dan… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Beginnende stoker tips?" – 1 jaar, 1 maand geleden
@northfield Welkom, Tomatenpuree is nog iets uit grootvaders tijd (in ieder geval in mijn familie), de eerste tip is dus afstappen van de tomatenpuree 😉 . Zoals bij iedere hobby geldt, lees je in en probeer het gehele… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 1 maand geleden
Boekweit maakt een stevig schuim blijkbaar, had ook meer gist dan normaal gebruikt. Staat in de douchebak en eerst het waterslot eruit gehaald, net de deksel vervangen door een zeef zodat het allemaal wat makkelijker weg kan, zal morgenvroeg poetsen… Meer lezen»
- Meer laden