-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 4 maanden geleden
@alchemist: Weer een heel mooie en leerzame bijdrage van jou! Heeft mijn plan om een keer aan jenever te beginnen weer nieuw leven ingeblazen… Toch even een vraag/opmerking: In “Hollandse jenever #1” en #2 wordt gesproken over hoeveelheden kruiden van… Meer lezen»
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 4 maanden geleden
@alchemist prachtig stuk om te lezen!
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 4 maanden geleden
@alchemist prachtig stuk en super interessant.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 4 maanden geleden
@alchemist barrel ned 1,59 hecto liter .
Barrel eng / Amerikaans 1,19 hectoliter .
Pound 433 gr engels Amsterdams 494 gram -
Lekker antwoordde op het onderwerp "T500 turbo spirit" – 4 maanden geleden
@alchemist we hebben het nu voor elkaar, hebben de kruiden nu er los ingegooid, ipv en net(zak) nu blijft hij stabiel gooit er geen rotzooi uit … Kan het zijn dat die zak tegen de kolom komt en zijn druk… Meer lezen»
-
Lekker antwoordde op het onderwerp "T500 turbo spirit" – 4 maanden geleden
@alchemist klopt is een koperen, heb hier eerdere 2e distillatie’s, maak altijd in deze ketel Gin
-
Lekker antwoordde op het onderwerp "T500 turbo spirit" – 4 maanden geleden
@alchemist dit de mesch die in de ketel zit, er zit 10 liter alcohol in met daarin een net gevuld met kruiden van 92% wordt uiteraard aangelengd tot 40% hij heeft dit pas 1x eerder gedaan. De andere ketel is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 4 maanden, 1 week geleden
@alchemist Als je zelf eest kun je ook in plaats van drogen op warmte van de rook of roosten waarbij je of de rook of de roost krijgt op temperatuur er tussen gaan met meer gloed in turf waardoor ook… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 4 maanden, 1 week geleden
@alchemist carobe geeft zachtere vanille achtige cacao . Chocomout scherper branderig. Chocomout voeg je in de regel toe aan de 65 graden stap. De temperatuur periode is ook voor het , losmaken van smaken. ( zie het als warm macereren…. Meer lezen»
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 4 maanden, 1 week geleden
@alchemist de carbopoeder, zou je die voor eenzelfde effect ook kunnen vervangen door bijv. 250g chocomout?
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 4 maanden, 1 week geleden
@alchemist: de struikheide moet die vers gesneden zijn of mag/kan dat ook de gedroogde variant van de reformwinkel zijn?
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "Stookboeken PDF ( om te delen )" – 4 maanden, 1 week geleden
@alchemist dankjewel het is effe wennen aan dit forum volgende keer kijk ik naar de datum
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 4 maanden, 1 week geleden
@alchemist bedankt voor je reactie: 5,5 kg suiker opgelost na het citroenzuur, in 3l water tegen de kook aan, daarna laten afkoelen, 125 gr verse bakkersgist opgewekt met 0,5 l water en een paar schepjes van het suikerwater, het mengsel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 4 maanden, 1 week geleden
@alchemist natriumbicarbonaat voeg je toe op meeting en nameten wanneer het voor ph correctie is als je het in juiste manieren doet neutraliseert ook de natrium dus geen bijsmaak.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Grotere pot for de Vevor SC-4 air still" – 4 maanden, 1 week geleden
@revalanche wat @Alchemist zegt klopt! Die 6l versie heeft bijvoorbeeld een grotere koelkop dan de 4l.
-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Frambozen gin niet helder" – 4 maanden, 2 weken geleden
@alchemist dank je wel, maakte me wat zorgen. Heb 10 flessen staan…
-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Frambozen gin niet helder" – 4 maanden, 2 weken geleden
@alchemist de flessen staan in de woonkamer. Daar is het tussen de 17 en 21 graden denk ik. Het lijkt een wat slijmerig vlokkerig bezinksel.
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "1e keer distilleren" – 4 maanden, 2 weken geleden
@alchemist gebruik jij die ook? Ik moet zeggen dat het richting het eind van de stook ook erg aan het blazen en zuchten was. (de ketel dan) 😂
-
Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "Je plasje destilleren? :-)" – 4 maanden, 2 weken geleden
@alchemist
Mensen bedenken de vreemdste constructie om maar goedkoop te kunnen, tja ben NLers, zijn zuunig?! 😎 😀 -
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Je plasje destilleren? :-)" – 4 maanden, 2 weken geleden
@alchemist
🤣 Piskey…..😂 - Meer laden