-
Robbert antwoordde op het onderwerp "vergeten oude wijn stoken" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rudyvanr let wel op of de wijnen geen stabilisators en concerverings middel bevatten . Export wijnen die niet gebotteld zijn in land van herkomst bevatten veelal deze toevoeging..deze zijn niet geschikt om te destilleren. Met de meeste hobby ketels krijg… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 5 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@arta380 sulfiet is een ander stof dan de zwavels die door het koper worden ” geneutraliseerd” sulfiet verbind zich na enige tijd met suikers en aldehyden. Ernstige verkleuring/ oxidatie van het koper kont van zuren . Bij te hoog zuur… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Huwen van alcohol" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@martin74 het huwen gebeurt vanaf moment dat je de alcohol en water samen voegd. Alcohol oxideert met zuurstof . Zodra je water toevoegt krijg je een nieuwe situatie en moet het opnieuw oxideren . Dus zal het ook dan beter… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Stookwijn van mout . (Deze gaan we in 2 stap bewerken het is een simpele stookwijn ) Vul vat met 15 liter water van 55 graden . Strooi de mout al roerende hierin . Je kunt ook mout en een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 5 maanden geleden
- @arta380 boven 1040 is prima. Dus komt goed
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@alchemist ik zeg niet dat het helemaal fout is . Alleen het zou niet mijn keuze zijn op een vol granen vergisting.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@arta380 maak je het niet te zuur . Ph bij maischen 5,4-5,6. Bij inzet van gist 4,8- 5,2 aan houden .
Dat zou niet mijn gist keus zijn. Ik denk niet dat die tot SG 1000 zal komen .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@arta380 neem een stuk regenpijp bijna de hoogte van gistton . Boor rondom een aantal gaten van onder naar boven. Zet de pijp rechtop in vergistings ton.Vul vat rondom de buis . Hierdoor blijven de grove delen rondom en als… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@arta380 er zijn verschillende smaken en Stijlen en heeft te maken met tijd periode en regio . ( en natuurlijk kneierij van moonshiners gaat ook de ronde. ) Het op graan fermenteren is niet vreemd . Even als ook het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergist suikerwater" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@houthakkertje waarschijnlijk is meeste alcohol al verdampt en/of gebonden met zuren . Een beslag wat zonder concerverings middel wordt weggezet kan na 6 weken al het riool in . Met concerverings middel is 3 mnd ook al rijp voor riool…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumo tijdens het maischen in koude schuur is er veel uitgedampt. Dus mede daardoor ook ” ingekookt”
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin slaat wit" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@harryd1969 door de ziel te splitsen en eerste deel weg te laten laat je ook weer andere smaken liggen .
Je kunt ook een beehive gebruiken waardoor je olieen meer afvangt -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@lemmy na maischen zat SG op bijna 1100. Ook door het inkoken/ verdampen. Kwam het zo hoog . Voor kwaliteit van gisting is beter dit te verlagen.
Dus terug naar 1080 gebracht.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@richard-k voor ook Eld gemaakt gist gels zelfde als veel andere gisten. Temperatuur 18 tot 30 graden . Optimaal rond 24 gr. Te verwachten avb hangt af van op welke basis je hebt gekweekt. Lactobacillus is anders dan een saccharomyces…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@murmillo cheers .!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@theresa ik heb water toegevoegd tot ik op 1080 uitkwam. Dan kan mijn gist het nog aan .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin slaat wit" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rudy68 verhouding veranderen . Of in plaats van citroen schil olieen een alternatief als citroen melisse of citroen gras gebruiken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin slaat wit" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rudy68 meer kans dat jet van de citroen olieën komt .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin slaat wit" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rudy68 gebruikte je citroen schil en anijs ?? Dan zou het aks je alcohol toevoegt tot 50+ % weer helder worden.
Anders is het mineralen neerslag. - Meer laden