Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Sebas(bassien)

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Sebas(bassien)

@bassien

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "vergeten oude wijn stoken" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @rudyvanr let wel op of de wijnen geen stabilisators en concerverings middel bevatten . Export wijnen die niet gebotteld zijn in land van herkomst bevatten veelal deze toevoeging..deze zijn niet geschikt om te destilleren.  Met de meeste hobby ketels krijg…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    https://www.whiskyshop.com/blog/why-are-stills-made-of-copper
    Leesvoer.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @arta380 sulfiet is een ander stof dan de zwavels die door het koper worden ” geneutraliseerd” sulfiet verbind zich na enige tijd met suikers en aldehyden.  Ernstige verkleuring/ oxidatie van het koper kont van zuren . Bij te hoog zuur…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Huwen van alcohol" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @martin74 het huwen gebeurt vanaf moment dat je de alcohol en water samen voegd.  Alcohol oxideert met zuurstof  . Zodra je water toevoegt krijg je een nieuwe situatie en moet het opnieuw oxideren .  Dus zal het ook dan beter…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Stookwijn van mout . (Deze gaan we in 2 stap bewerken het is een simpele stookwijn  ) Vul vat met 15 liter water van 55 graden . Strooi de mout al roerende hierin . Je kunt ook mout en een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    • @arta380 boven 1040 is prima.  Dus komt goed
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @alchemist ik zeg niet dat het helemaal fout is . Alleen het zou niet mijn keuze zijn op een vol granen vergisting. 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @arta380 maak je het niet te zuur .  Ph bij maischen 5,4-5,6.  Bij inzet van gist 4,8- 5,2 aan houden .
    Dat zou niet mijn gist keus zijn.  Ik denk niet dat die tot SG  1000 zal komen .
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @arta380 neem een stuk regenpijp bijna de hoogte van gistton . Boor rondom een aantal gaten van onder naar boven.  Zet de pijp rechtop in vergistings ton.Vul vat rondom de buis . Hierdoor blijven de grove delen rondom en als…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @arta380 er zijn verschillende smaken en Stijlen en heeft te maken met tijd periode en regio . ( en natuurlijk kneierij van moonshiners gaat ook de ronde. ) Het op graan fermenteren is niet vreemd . Even als ook het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergist suikerwater" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @houthakkertje waarschijnlijk is meeste alcohol al verdampt en/of gebonden met zuren . Een beslag wat zonder concerverings middel wordt weggezet kan na 6 weken al het riool in . Met concerverings middel is 3 mnd ook al rijp voor riool….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @rumo tijdens het maischen in koude schuur is er veel uitgedampt. Dus mede daardoor ook ” ingekookt”

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin slaat wit" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @harryd1969 door de ziel te splitsen en eerste deel weg te laten laat je ook weer andere smaken liggen .  
    Je kunt ook een beehive gebruiken waardoor je olieen meer afvangt 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @lemmy na maischen zat SG op bijna 1100.  Ook door het inkoken/ verdampen. Kwam het zo hoog .  Voor kwaliteit van gisting is beter dit te verlagen. 
    Dus terug naar 1080 gebracht.
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @richard-k voor ook Eld gemaakt gist gels zelfde als veel andere gisten.  Temperatuur 18 tot 30 graden . Optimaal rond 24 gr. Te verwachten avb hangt af van op welke basis je hebt gekweekt.  Lactobacillus is anders dan een saccharomyces….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @murmillo cheers .!

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @theresa ik heb water toegevoegd tot ik op 1080 uitkwam.  Dan kan mijn gist het nog aan .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin slaat wit" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @rudy68 verhouding veranderen   . Of in plaats van citroen schil olieen  een alternatief als citroen melisse of citroen gras gebruiken.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin slaat wit" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @rudy68 meer kans dat jet van de citroen olieën komt  .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin slaat wit" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @rudy68 gebruikte je citroen schil en anijs ?? Dan zou het aks je alcohol toevoegt tot 50+ % weer helder worden.
    Anders is het mineralen neerslag. 

  • Meer laden
Profielfoto McCorner Profielfoto Sjefman

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • ☀️ Vakantiestop Stookwinkel – bestel op tijd!

    Door Stookforum 6 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 18 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 18 uur geleden

  • Melasse

    Door ArjenLee 1 dag geleden

  • maboc

    Door maboc 2 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens