Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Catnip

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Catnip

@catnip

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Einde hobby Catnip" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @catnip jammer dat je stopt maar wie weet komt het weer eens op. 
    Je weet je bent hier welkom en we zouden ook nog eens vissen. .
    @ Lambiek mooie aanwinsten 👍👍

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Einde hobby Catnip" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @catnip.
    Ik wil de spullen best op komen halen.

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Einde hobby Catnip" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @catnip Hallo Catnip, ik ben nu een jaartje bezig en kan de spullen goed gebruiken. Het Mout schroten met de blender, destilleren op een kookplaat, alambiek van 12 liter (soms te groot, soms te klein) is niet ideaal.Ik ben deze…   Read more»

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Einde hobby Catnip" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @catnip 
    Graag neem ik de spullen over! 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Einde hobby Catnip" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @catnip ik sluit me bij Rumo aan. Oorspronkelijk was jouw topic de reden dat ik me bij dit forum had aangesloten 
     
    En dat ik boekweit whisky geprobeerd heb, staan nog 2 flessen  hier die ik al lang niet meer geproefd heb 

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Einde hobby Catnip" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @catnip Jammer dat je stop 😥 Maar voor dat geld moet je er wel iemand blij met je spulletjes kunnen maken.

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik antwoordde op het onderwerp "Ontsmetten" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @catnip wil ik nog aan toevoegen, voor ontsmetten gebruikt je heel makkelijk een San. Dat kan StarSan, Chemipro San of een andere San zijn. Voordeel is dat je dit niet hoeft na te spoelen en je het milieu minder belast.

  • Profielfoto van Notna

    Notna antwoordde op het onderwerp "Ontsmetten" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @catnip, dus ben ik direct aan het bestellen geslagen en natuurlijk bedankt voor het wijzer maken van deze leerling. 😊

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik replied to the topic "Kristalsuiker vs druivensuiker" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @robbert en @catnip het heeft inderdaad niets te maken met zoetheid maar met dichtheid. De disacharides worden door gist eerst omgezet in sucrose en fructose.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit Desem starter" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @catnip, het hergebruiken van gist doe ik niet meer. Daar zit te veel vervuiling en afvalstoffen in. Je kan de gist wel eerst “wassen” maar dat is eigenlijk zonde van je tijd, want je heb zo weer gist gekweekt of…   Read more»

  • Profielfoto van AxelF

    AxelF reageerde op het onderwerp "Muesli ''Whisky"" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @catnip  zonder puristen en mannen die de ambacht nog kennen gaat wel veel verloren . Het bovenstaande recept lijkt mij ook lekker maar ik las whiskey dat mijn aandacht trok . Het is inderdaad wel verwarend . Gebrek aan kennis…   Lees meer»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo reageerde op het onderwerp "Muesli ''Whisky"" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @catnip, je heb helemaal gelijk. Ik geef mijn drankjes ook herkenbare namen, mijn drankje mijn gekozen naam en ik drink het. Als je het zelf maar lekker vindt. Maar om alles “Whisky” te noemen is zo verwarrend. 😆   En…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @catnip bij spoelen loopt gelijk de te vergisten bdelen en suikers weg in vat . In principe is alles al los geweekt . JE kunt ook kiezen om na 72-74 graden terug te koelen . Waardoor nog na werking van…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @catnip temperatuur van 80 graden lost maakt suikers meer vloeibaar .
    Het remt enzym .
    je voorkomt hiermee infectie .
     

  • Profielfoto van Nathan2020

    Nathan2020 reageerde op het onderwerp "Gezocht : Eau de Vie recepten" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @catnip De laatste 10 kg heb ik met een sapcentrifuge gedaan vandaar komt het schuim, de eerste 40 heb ik met een pers gedaan toen geen schuim

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 reageerde op het onderwerp "All Grain jenever" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @catnip Vraag tussendoor: 3,2 liter water per kg mout? Betekent dat ook 3,2 liter water per 1 kg (mout met graan of meel)? Met andere woorden: geeft 3,2 liter water met 1 kg meel de juiste viscositeit voor het brouwen?

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 reageerde op het onderwerp "Even voorstellen" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @catnip Nee.Tenminste: ik neem aan dat je de Tennessee thumper bedoelt. Maar ik vind dat het gevaar door HD wel erg overdreven wordt. Ik ken een maker van dit soort installaties die nog nooit van ongelukken gehoord heeft. Let ook…   Lees meer»

  • Profielfoto van Haak

    Haak reageerde op het onderwerp "Calvados vragen" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    • @catnip

     
    denk dextrose 
    ga er zeker achterkomen 
    vergist eerst met dextrose en dan zonder om te proeven wat het verschil
    geloof iedereen maar wil het zelf(wiel) uitvinden 
     
    bedankt voor je tips

  • Profielfoto van Smipie

    Smipie reageerde op het onderwerp "All Grain jenever" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @catnip Kijk, dat is de informatie waar ik naar op zoek ben. Zojuist even nagekeken: ik heb 23L water gebruikt en inderdaad niet gespoeld. Als ik dan mijn mengverhouding met jouw gegevens doorreken kom ik op 154g/L en volgens de…   Lees meer»

  • Profielfoto van Haak

    Haak reageerde op het onderwerp "Calvados vragen" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @catnip   dus in de flessen laten zitten als die dan 20 graden zijn dan pas in het vat zo blijft het langste schoon en misschien 5  liter warmen om de suiker in op te lossen ,in het vat ,roeren…   Lees meer»

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • _DaanBanaan_

Nieuwste topics

  • T500 reflux + alambiek en toebehoren

    Door Johnnieboy 20 uur geleden

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 3 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 6 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 1 week geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens