-
concha antwoordde op het onderwerp "sorry" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@georges Vanaf 1969, dat is al meer dan 50 jaar ervaring. Maar wat is ervaring? Ik ken mensen die 3 jaar met een computer aan het werken zijn en die meer kennis hebben dan ik, die er 30 jaar mee… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@robbert Dat is een goed tip, bedankt.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@robbert Zou het kunnen dat de appels boven drijven en een soort koek vormen waardoor er weinig gassen doorkomen (als je geen kunst stof gaas gebruikt)? Mag je dan die appelkoek doorbreken en een klein beetje op roeren. Ik heb… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Aalbessen stoken" – 1 jaar, 11 maanden geleden
Ik had 2,5 kg aalbessen gekuist en deze gekookt met 3 liter water. De PH mat 1,56 met een SG van 1020. Zeer weinig en ik heb in totaal 3 grote soeplepels natrium bicarbonaat gebruikt om de PH op te… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren geleden
@psycat Maar eerst alles wat te maken heeft met noten: notenlikeur, nocino, ….
-
concha antwoordde op het onderwerp "Kersen advies" – 2 jaren geleden
@houthakkertje Het is altijd handig om even de zoekfunctie te gebruiken. Daar vind je zeker al een aantal antwoorden. Onlangs heb ik een deze link gevolgd om aardbeien likeur te maken. Het is geen destillatie proces. Wel een zeer eenvoudige, snelle… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "sorry" – 2 jaren geleden
Als je veel wilt schrijven, kan je beter Word of een andere eenvoudige tekst editor gebruiken. Zo kan je regelmatig uw werk bewaren. Eénmaal het af is, alles selecteren en kopiëren naar de website en op “reactie toevoegen” klikken. Heeft… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Op een zonnige zondag gin uit de thumper" – 2 jaren, 1 maand geleden
Amaai, en dit op 2,5 jaar, knap. Dat zijn toch allemaal pareltjes, unieke stukken. Daar mag je best fier op zijn!!!
-
concha antwoordde op het onderwerp "Op een zonnige zondag gin uit de thumper" – 2 jaren, 1 maand geleden
Mooie opstelling! Hoeveel liter kan er in jouw stookketel?
-
concha antwoordde op het onderwerp "Kokos schaafsel" – 2 jaren, 1 maand geleden
@brandt-r Zou er een lijst van fruit en kruiden bestaan welke je moet macereren op lage op hoge alcohol percentage en welke op koude of warme temperaturen (55 graden) ? Dat zou wel echt handig zijn.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 1 maand geleden
@lemmy Bedankt voor de update!!! Ik ga morgen ook een nieuwe suikerwash opstarten en deze keer ga ik havermout gebruiken ipv DAP.
Nog een paar dagen wachten en dan kan je stoken en vergelijken. Nieuwsgierig naar het resultaat. Succes. -
concha antwoordde op het onderwerp "waarom 2 x stoken?" – 2 jaren, 2 maanden geleden
Inderdaad, je moet voor de 2de stook de alcohol verdunnen. Ik had ergens gelezen dat dit onder de 45% moet zijn. Anders is er kans op brand of ontploffings gevaar. Dus met 40% zit je wel goed. En de ketel… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@glennfiddich Ik heb deze week ook die absinth gemaakt en heb dezelfde ervaringen die jij had. Maar ik heb het nog nooit gedronken, dus het zal effe wennen worden.
-
concha vind forumbericht "Koelwatertemparatuur" – leuk 2 jaren, 2 maanden geleden
-
concha antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@lemmy Ik heb nooit turbo gist gebruikt. Momenteel gebruik ik op 25 l water: – 5,5 kg suiker – 8 gram citroenzuur, om suiker te inverteren. – 10 gram DAP – 70 gram bakkersgist Maar ik ga ook eens… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@lemmy Wel, ik was ook van plan om deze methode binnen 2 weken te gebruiken. Dus, ik ben wel nieuwsgierig naar jouw bevindingen.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Denkfout ??" – 2 jaren, 2 maanden geleden
Ik gebruik ongeveer dezelfde formule. Bekijk het tabblad “Verdunnen met suiker”, ik heb jouw gegevens ingevuld in het bovenste blauwe gedeelte. Bij het ingeven van suiker heb ik moeten gokken en kwam uit op ongeveer 280 gram suiker per liter…. Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Abinthe, recept van Tiny projects" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@robbert De methode die jij gebruikt is via het au bain marie principe. Zijn er andere methodes? Ik denk vb het maceraat in een oven van 50 graden plaatsen. (afgedekte glazen pot) Bedankt voor de tips!!
-
concha posted a new topic "Abinthe, recept van Tiny projects" – 2 jaren, 2 maanden geleden
Hallo, Eindelijk alle kruiden gevonden voor het maken van een abinthe. Nu staat er een dubbele hoeveelheid te trekken in een 3l pot. Bij het bekijken van de film had ik een paar vragen. – 60 procent alcohol. Ik veronderstel… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Alquitara zonder pomp" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@kevin Ja, en de ketel moet dan ook nog mooi pas staan. De eerste keer was hij een beetje scheef opgebouwd. Het water liep langs alle kanten over.
- Meer laden