Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

concha

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van concha

@concha

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 9 maanden geleden

    @concha nee het is onverdund in de fles gegaan omdat ik geen vat van dit kleine formaat had . Het hout is er weer uit nu en er zit een prop watten stevig in waardoor de drank kan ademen en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van ruud1

    ruud1 antwoordde op het onderwerp "Goedemorgen!" – 1 jaar, 9 maanden geleden

    @concha  hoi mijn nocino is als volgt gemaakt concha : ik ben begonnen met 1 liter alcohol van 67% (eigengestookt) daarbij 25 onrijpe walnoten in de schil op 24 juni geplukt (moet volgens de italianen) of het veel verschil maakt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Nocino" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @concha Lijk veel op een walnoot likeur.
    https://stookforum.nl/forums/recept/walnoot-likeur-1/#post-39853

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nocino" – 1 jaar, 10 maanden geleden

    @concha er zijn naast de Libelle/Viva recepten voor nocino , plaatselijke en commerciële recepten.  De drank wordt Zowel als Maceraat en als destilaat waarbij een deel Maceraat word toegevoegd gemaakt. 2/3 +1/3. Percentages van 30 tot 38 % . Belangrijk…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Diets

    Diets antwoordde op het onderwerp "een nieuwe kandidaat stoker" – 1 jaar, 11 maanden geleden

    @concha daardoor gaat de CO2 het aquarium in

  • Profielfoto van BazzH

    BazzH antwoordde op het onderwerp "Uitdaging! Recept voor sugarwash, max. 1 ding bestellen." – 1 jaar, 11 maanden geleden

    @concha Goed dat je het zegt. Ik zwengel de ijsblokjesmachine aan 😄

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Juiste keuze ketel bij type drank ." – 1 jaar, 11 maanden geleden

    @concha een turkse hoed wat eigenlijk ook zelfde creërt als ketel hoed op foto boven heeft relatief hoge inhoud tegenover weinig wand waarop terug condenseert.  Je krijgt daardoor een hogere verzadiging van diverse dampen die daardoor aan de alcohol meekomen.
     

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "mixer en koper" – 2 jaren geleden

    @concha het is niet een probleem van scepsis, ik denk ergens dat het nog goed is dat dit soort dingen ter discussie komen want in het ergste geval leer je er iets van, echter is wat meer gedegen onderzoek vooraf,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "mixer en koper" – 2 jaren geleden

    @concha Ik heb het filmpje net even bekeken,   Betreffende het koper verhaal, ik geloof graag dat hij een betere drank krijgt met toevoeging van de koper aan het einde (na het condenseren) dan met alleen RVS. Alleen waar hij…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Klaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren – Vervuiling" – 2 jaren, 1 maand geleden

    @concha calciumcarbonaat zal minder smaak afbreken dan natriumbicarbonaat. Natrium producten zullen ook sneller ph omhoog en eventueel te hoog laten stijgen terwijl calcium carbonaat langzamer werkt, minder smaak afbreekt en ook bufferend kan werken en stabieler blijft . Ook zal…   Meer lezen»

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "nieuw keteltje (2e hands)" – 2 jaren, 1 maand geleden

    @concha ik heb idd een klein deel apart gehouden, maar het gestookte heeft ook veel smaak over, verhouding 1derde maceraat en 2derde gestookt vind ik het lekkerst. smaakt zacht

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Binnenkant ketel reinigen met soda" – 2 jaren, 1 maand geleden

    @concha waterstof peroxide hoort eigenlijk al jaren standaard in de voorraad doos van een thuis destileerder.  Is goedkoper dan al die commerciële ontsmetters en laat geen residu achter als in die commerciële meuk . Dus je hoeft niet bank te…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 2 jaren, 2 maanden geleden

    @concha
     2200010368000_1.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 2 maanden geleden

    @concha natrium bicarbonaat en natrium hydroxide zijn gebruikelijke producten bij strippen.  In oud topic”  klaren , ontgeuren en smaak verbeteren”  kun je ook daarover terug lezen  . Vodka wordt gemaakt uit granen, aardappelen, Grassen  of knollen .  Vodka wordt 3…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Tjerk

    Tjerk antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 2 maanden geleden

    @concha, maakt het niet uit dan hoeveel je de de alcohol uit de eerste stook verdunt? Ik wil omdat het de eerste keer is niet teveel tegelijk stoken, als het dan fout gaat of minder goed lukt is er geen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van CVpeet

    CVpeet antwoordde op het onderwerp "Weer begonnen met de hobby" – 2 jaren, 2 maanden geleden

    @concha helemaal mee eens. Geweldige ketels zijn het.   Wat dat bijvoeden betreft, het was een methode die zij (die mensen van dat boekje) beschreven waarbij je tijdens het vergisten van het fruit af een toe wat extra suiker toevoegde…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Daeno79

    Daeno79 antwoordde op het onderwerp "(Duitstalig). Heeeeel veel lekkere Oostenrijkse likeur en andere drank recepten" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @concha 👍👊 ben benieuwd!

  • Profielfoto van Daeno79

    Daeno79 antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobby vanaf vandaag, gelijk een koolzwarte keuken + vloer. Kraantje sprong eraf. Hoe kan dit?" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @concha 😎👍
    Een dop erop werkt zeker ja. Daarna overhevelen met het slangetje. Ik dénk dat die dop er uiteindelijk toch wel komt. Wil niet meemaken dat mijn kinderen met het kraantje gaan spelen 🫣

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @concha als je kruiden koopt  de alsem voor de likeur is niet de Artemisia absinthium maar de Artemisia glacialis  . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @concha het is een drank die zowel 42 % word gedronken als ook 27% aperatief  . . Ook wordt het wel gemengd met een rode wijn en als een soort ” gluhwijn ”    ( in filmpje ga ik uit…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 4 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 5 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 5 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 7 dagen geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens