-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Abinthe, recept van Tiny projects" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@concha er zijn diverse mogelijkheden voor extracties en infuseren denk aan o.a . stoomextractie ,percolatie een dry still voor infusie , Centrifuge enz . Als je een oven verstandig vind om alcohol in op te warmen kun je het proberen…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Abinthe, recept van Tiny projects" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@concha oplosbaarheid van stoffen in alcohol en aanwezig water en ook het “weken ,” gaat het om . Niet alle stoffen komen vrij met hoog percentage alcohol alleen . Daarbij is voor deze kruiden 60 % meest effectief. Het warm… Meer lezen»
-
Kevin antwoordde op het onderwerp "Alquitara zonder pomp" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@concha : Hier dezelfde ervaring. Ook met een zeer klein pompje al snel teveel watertoevoer. Grootste probleem met de alquitara is dat de uitstroom zo dicht tegen de bovenrand van de schotel zit. Overstroomt dus erg snel bij minimaal debiet…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Koelwatertemparatuur" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@concha ik gebruik bij een overhaal van 50 liter 2 tonnen van 60 liter waardoor ik gewoon rondpomp . Met beetje koelvloeistof in het water kan ik het laten staan en meerdere keren gebruiken. . bij 30 liter is 1… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Koelwatertemparatuur" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@concha precies, zoals je zegt iedere situatie is anders. We moeten creatief zijn met de middelen die we hebben of kunnen verzinnen. Is onderdeel van de hobby, toch?
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@concha Bedankt voor deze info. Ik hou het ook bij de originele momenteel.
-
Sukrin antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@concha Ik heb het even nagevraagd bij onze kwaliteit manager. Dit om te voorkomen dat er hier incorrecte informatie op komt. Doordat hij bevestigd heeft dat dit mogelijk is vraag ik u contact met ons op te nemen op het… Meer lezen»
-
Sukrin antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@concha zou u contact met ons willen opnemen, wij bij Sukrin zijn benieuwd of u dit geprobeerd heeft en wat uw bevindingen waren. MVG, Sukrin
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum Waterslot" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@concha misschien doet hij rum in water slot om een ander geurtje in huis te krijgen.
Waterslot is niet meer dan stank afsluiter en zorgt dat er geen rommel of beestjes in de gistton vallen .
( Ik gebruik zelf geen waterslotjes) -
stokes antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@concha https://www.vinimare.nl/contents/nl/p8005_Raschigringen_8x8,_1_liter_.html dit zijn iets kleinere. Ze hadden ook ooit 6×6
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@concha van de grotere zou je minder moeten moeten gebruiken. . kleiner dan 6x 6 is meer eem probleem omdat dan de pakking te compact kan worden .
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "After Eight" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@concha is idd raar, want pepermint is pepermint olie, met nog een hele lading ander spul zoals suiker, kalk en bindings/glansmiddel wat je allemaal niet nodig hebt.. dan kun je beter gewoon pepermintolie gebruiken. Zelf zou ik het ook liever… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@concha een alquitara is inderdaad leuk om mee te werken. Wanneer je een beetje ermee thuis bent kun je heel veel creaties maken en ook klassiekers als whiskey zijn er prima mee te maken. Wat aroma uit een product halen… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ontgoocheling kweeperen" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@concha klopt ook framboos , aardbeien ,bessen en dergelijke moet je rekening houden met temperatuur in koelbak . Dat is waar je de alquitara kunt sturen . Door bijvoorbeeld ijsblokjes erin te mikken kun je weer percentage alcohol omhoog halen… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ontgoocheling kweeperen" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@concha kweeperen hebben inderdaad een zeer fragiele smaak . Je moet daarom ook met alquitara de koelbak nieter ijsloudwater vullen maar moet rond de 40 graden proberen te houden. Anders is er teveel ” reflux ” De ph moet echt… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@concha mijne is 2.5 liter, heb er al veel mee gestookt en je leert er van alles mee. Ik wil hem niet kwijt maar een 5 of 10liter staat op het verlanglijstje. Waar woon je ongeveer?
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "nieuwe suikerwash gemaakt" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@concha met het fast fermenting vodka recept vul ik een vat van 220 liter tot 200 liter. Daar gaat 44 kilo suiker in, 10 multivtamine tabletten, 40 g gistvoeding, 3 kilo tarwezemelen (vooraf 30 min laten pruttelen in 20 liter… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Bereken alcohol percentage in notenlikeur." – 3 jaren, 9 maanden geleden
@concha als je 1 liter van 94% wil terug lengen naar 18% heb je 4.22 liter vloeistof nodig. Of dat wijn of siroop is of een combinatie van wat dan ook maak niet uit. https://homedistiller.org/wiki/htm/calcs/calcs_dilute.htmALCOHOL Ik heb ook eens zoiets… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "2de stook" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@concha hangt er van af wat voor alcohol je verstookt , voor gewoon suiker herft het weinig doel. . bij graandranken zou je gebruik kunnen maken van tussentijds veresteren .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "2de stook" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@concha voor een goede alcohol moet je altijd 2 of meerdere keren overhalen . Dat geld voor elke ketel ook de t500 ! Als je in 1 x wil afstoken moet je met meerdere stations werken . Je verdunt het… Read more»
- Meer laden