Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

dumo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van dumo

@dumo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Hoy,
    Ik heb vandaag ééns iets anders gedaan.
    Platte kaas gemaakt.
     

  • Profielfoto van dumo

    dumo waardeerde het bericht "Nieuw hier en bouw stookketel" – 4 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "Graan alcohol" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @kapisjon Hoy, Ik heb onlangs met de reflux kolom wiskey gestookt ( de ruw stook), maar hem gebruikt als potstil, het eind alcohol percentage was zelfs iets lager dan met de helm, desondanks ik de pakkingen heb laten zitten. Ik…   Lees meer»

  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "Calvados vragen" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Gepost door: @dumo
    en het was zoals Rumo hieronder  schrijft

    sorry, moet hierboven zijn

  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "Calvados vragen" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @haak Ik gebruik het vooral omdat het gemakkelijker oplost, en je moet niet inverteren. Ik kan eigenlijk niet zeggen of het beter smaakt, ik, maar ik ben gene wijnkenner,  smaak het verschil niet. Ik ben in den beginne, begonnen met…   Lees meer»

  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "Calvados vragen" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Gepost door: @haak tweede vraag suiker of druivensuiker of maak dat niet uit      hoy,  Ik denk dat dat geen probleem mag zijn. Ik werk de laatste tijd meer en meer met druivensuiker, zeker voor mijn fruitwijnen. Ik kan…   Lees meer»

  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "Wat kan hier fout gaan met de T500??" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    hoy,
    hier is een topic met een afbeelding Van DDM, hoe je hem moet aansluiten als potstill.
    ik heb dat al meermaals gedaan en dat werkt goed.
    https://stookforum.nl/forums/installatie/babydragon-op-de-grainfather/paged/2/
    Groetjes
     
    Dumo

  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    n’en goeie groch met rum heet water en honing, en dan uw bed in, ( genen van 40 %, enen van 70 % is beter)
    groetjes
    Dumo

  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "Veel te veel water…stom!?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @wik
    te weinig suiker kan gene kwaad, als het gist krijg je alcohol, als er alcohol in zit kan je het stoken, de eind hoeveelheid gaat gewoon lager zijn.
    groetjes
     

  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "(whisky) Hoog percentage alcohol na fermentatie" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Gepost door: @equinox Dank voor jullie antwoord allen! Ik heb deze week een hydrometer gekocht en was daarom helaas te laat (denk ik) met de aanschaf omdat ik geen SG kon bepalen. hoy, wat bedoel je met Hydrometer, met de…   Lees meer»

  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "Vraagje" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @mullie
    hoy,
    Ik meet meestal tweemaal, dat is juist voor dat ik de gist er bij doe, en juist voor het stoken als ik het in mijn ketel wil doen.
    Voor de rest laat ik de emmer mooi dicht.
     
    groetjes
     
    Dumo
     

  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "Stap voor stap recept" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Ha , gevonden 
    https://stookforum.nl/forums/spirits/basis-distillaat-van-suiker-en-turbogist/

  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "Stap voor stap recept" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    hoy,
    vroeger was er n’en topic, basis distillaat van suiker en turbogist maar ik vindt hem niet meer.
    misschien dat iemand nog weet wie het topic geschreven heeft.
    daar is veel in geschreven geweest over suikerwijn ( sugar wash)
     
    groetjes
     
    Dumo

  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "airstill met temp regeling" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Je zult zelf een beetje moeten experimenteren, wat goed werkt bij U. Gistingen dat is onvoorspelbaar wat het gaat doen dat hangt af van zoveel factoren, warmte, suikers, startwarmte enz.. het is bij mij ook als eens mis gegaan (…   Lees meer»

  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "airstill met temp regeling" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @driesv ja je kunt met n’en darm een n’en bokaal met water werken, maar dan zou ik toch het gaatje groter boren ( deksel op n’en houten blok leggen en dan boren, of een conische boor gebruiken), en n’en dikkere…   Lees meer»

  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "airstill met temp regeling" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Gepost door: @driesv AFDEKKEN, MAAR GEEN WATERSLOT PLAATSEN betekend hoy, ik denk dat ze bedoelen afdekken met n’en doek, dat er geen vuil in kan vallen. omdat de gisting met turbo gist zo snel gaat, er komt zoveel co2 gelijk vrij…   Lees meer»

  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @kees22 hoy, mij hebben ze wijsgemaakt, als je met n’en trumper (bijvat) werkt dat het zelfde is als 2 maal destilleren, omdat de dampen in het bijvat dan zogezegd een tweede destillatie veroorzaken. zodat je eigenlijk maar 1 maal hoeft…   Lees meer»

  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert
    Bedoel je voor de ruwstook ( 1 ste stook)

  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    voor de fijnstook werk ik met cuts zoals de meeste hier werken.
    groetjes
     

  • Profielfoto van dumo

    dumo reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    hoy, ik meet het alcohol gehalte, en als het onder de 20 %  zakt  bij de ruwstook dan denk ik er al aan om te stoppen. meestal rond de 15 % k’ weet niet of dit een goed systeem is,…   Lees meer»

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 2 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 4 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens