-
Robbert antwoordde op het onderwerp "vuistregels" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@jongenengel klopt jou temperatuur meting ? 99 graden is veel te hoog ! Bij 78,3 graden op de brug hoort de ketel al te lopen . Ik weet niet wat en hoe je hebt gebouwd ,lengte kolom te hoog … Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "TK:Dikke Spaanse Alquitara ketel, 30 liter-NIEUW-Nu ook Tiny 's !!!" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stookje jazeker, maar het was zo’n gezellig topic grworden dat we hem maar hebben laten staan 😁
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stilvallende vergisting" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@jeffrey ph is wel erg snel gezakt er is dus wel iets aan de hand waardoor er zoveel zuur uitstoot / verzuring is geweest. Toch misschien te veel zuurstof in water of andere vorm van infectie . Bij zulke afwijkende… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stilvallende vergisting" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@jeffrey in principe klopt alles. Het is suiker en bakkersgist heeft daarbij niet gelijk last van ph zolang het maar boven 3,2 blijft. Wel raar dat ph zo laag geworden is . Heb je erin geroerd tijden gisten ? Heb… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@odevie je kunt een beslag filteren na maischen en de vloeistof vergisten , je kunt ook op de korrel vergisten en daarna filteren en als vloeistof naar ketel maar ook het hele beslag inclusief korrel en vaste stoffen in ketel… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Iemand ervaring met IPA bier stoken???" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stierke klopt dat door zuren de caustic soda word geneutraliseerd maar huid keel slijmvliezen , lippen mond , slokdarm . Kumnen daardoor geïrriteerd raken . Maar dat noet alleen je kunt oxides krijgen in de ketel dir meekomen. Die ook… Read more»
-
Robbert liked forum post "Wat zou dit kunnen zijn." – 3 jaren, 4 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat zou dit kunnen zijn." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@hugo nuchter ? Dronken of aangeschoten zal je bij mij nooit zien . IK drink max 2 glasjes als ik drink. Ik leef op oxycodon en andere troep . Dus is alcohol gebruik zeer beperkt 🤔😄
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat zou dit kunnen zijn." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@hugo het is volgens mij een deel van een extractie apparaat . Komt waarschijnlijk uit een systeem met meerdere stations . Niet compleet . Is ook zo te zien wat aangepast. Wat staat er op het plaatje op deksel en… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@jerry-can hoeveelheid spoel water hangt ook samen met wat voor granen gebruikt hoe gemalen / geschroot . Kaf , blies . Hoe bij maïschen de suikers zijn losgekomen dus Ik gebruik gemiddelde 1/2 liter per kilo als is een beslag… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@jerry-can op 15 liter water gaat 4,6 kilo mout / granen .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Iemand ervaring met IPA bier stoken???" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stierke natriumhydroxide neemt is bij hogere temperaturen meer oplosbaar , neemt meer vocht op . Zal dus mee kunnen liften op andere stoffen en overkomen . Dit kan alcohol troebel maken wanneer het overkomt evenals wat bij bijvoorbeeld natrium bicarbonaat… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "tot welk percentage doorstoken?" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@jerry-can voorloop en naloop stook je niet op percentage , niet op aantal milliliters maar op kwaliteit van wat er uit komt . Dus aantal milliliter en percentage zal altijd verschillen .. Zelf wanneer je een eerste overhaal doet is… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@moonshiner79 cl23 heeft een breed gebied waarin het werkzaam is. 14 – 32 graden. je kunt het best rond 22- 24 graden aan te houden . (Zet de ketel ook niet op een koude grond. .maar zo dat er geen… Read more»
-
Robbert liked forum post ""Whisky/ Bourbon " uit mais siroop." – 3 jaren, 4 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sourmash, bourbon en moonshine." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@theresa je kunt de 2e en 3e generatie steeds op zelfde verhouding aanhouden. Je kunt ook ” eindeloos doorgaan maar meerdere generaties zal je toch ook rekening met o.a. zwavelwaterstof , carbonzuren enz. Ja je gebruikt in principe geen nieuwe… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp ""Whisky/ Bourbon " uit mais siroop." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@mccorner maisvlokken worden vooraf het walsen gestoomd . Dat wil zeggen dat je zelf meteen beperkter bent in keuze hoe te gebruiken. . Daarnaast de smaak is minder geworden door de bewerking. Ik zie mais vlokken als aardappelen koken en… Read more»
-
Robbert liked forum post ""Whisky/ Bourbon " uit mais siroop." – 3 jaren, 4 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aangenaam!" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@cosmic welkom op het forum. .er staat heel veel info om uit te leren. . Goeie combinatie . Drank maken en shovelheads . ( Ik stook ook een beetje sinds jaar of 40. En een flh waar ik nu en… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp ""Whisky/ Bourbon " uit mais siroop." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@notna bourbon stook je in potstill of whiskey still. Je stookt in principe 1/3 uit en dan spoel je ketel en destilleer je dat deel nog een keer met voor en naloop weg laten . Bourbons worden veelal op graan… Read more»
- Meer laden