-
Robbert antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 11 maanden geleden
@klaasvaak 30liter ketel .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "% alcohol om te macereren" – 11 maanden geleden
@rumo ik heb op meerdere plaatsen verschillende door de tijd wel gezet al . Maar nu voor de hand deze. Alleen hier ontbreekt de warme maceratie percentages en ook de tijd van maceratie. Te lang maakt bitter te kort te… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 11 maanden geleden
@prins ik heb hier nog een ketel staan compleet met hoed prima voor whiskey en ook dranken als slivovitsj ( palinka) Daalderop boiler ketel mag opgehaald voor €140,00
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Azijngeur in desillaat" – 11 maanden geleden
@geen-onruststoker azijn geur komt uit slechte fermentatie of dat na eind van gisting te lang is gewacht met afstoken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 11 maanden, 1 week geleden
Vandaag even wat bescherming tegen insecten en vogels geplaatst.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mais gebruik" – 11 maanden, 1 week geleden
@rinus55 als je ze droogt / eerst vallen de sabeltjes en worsteltjes eraf . Anders even op gaas zeef heen en weer schudden.
Als er enkele blijven zitten is niet een groot probleem tenzij het te vochtig is opgeslagen -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ik ben er een paar jaar tussen uit geweest," – 11 maanden, 1 week geleden
@bartholomeo hallo terug mooi dat je het stoken weer oppakt. Alleen electrische ketel reageert minder snel dan een gas ,stoom of hout gestookte ketel. Zodra gas dicht is warmte weg en meteen zakt temperatuur. Gas hoog en stijgt temp meteen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 11 maanden, 1 week geleden
@jagdhornblaser wanneer de ouderwetse dobber op 995 of lager staat kun je meteen destilleren.
Controleer ook altijd op SG / brix of wr geen bellen meer opkomen in het beslag met een co2 meter of de vlam test.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mais gebruik" – 11 maanden, 1 week geleden
@skoelie het spoelen doe je met water 10 – 15 gr . Het kiemen tussen 15 en 21 graden. Niet te warm. . Vooraf op nieuw op water zetten altijd eerst spoelen. Gebruik ook graan / maïs wat niet een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appeltaart vergisten." – 11 maanden, 1 week geleden
@kevin het meel / zetmeel is gebakken tot korts. Dus niet goed omzetbaar meer. De suikers uit het fruit en eventuele toegevoegd suikers zouden nogiets kunnen opbrengen masr dan heb je meer dan een paar punten appeltaart nodig. Dan is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appeltaart vergisten." – 11 maanden, 1 week geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke druivensoort" – 11 maanden, 1 week geleden
@keesmink reberger is een prima wijndruif maar moet je wel om denken in rijping op hout. Is zelf vrij zwaar in tannine .
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Verwijderen bij aanbod" – 11 maanden, 1 week geleden
Dag Rinus, ik ben nu op vakantie. Volgende week ben ik terug dan maak ik het in orde.
Groetjes,
Jan
stookwinkel -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke druivensoort" – 11 maanden, 1 week geleden
@keesmink Misschien is dan de beste keus een pinot noir of een souvignon druif aan te planten bij jou . Wel te voren de grond kalken en dit ook bij houden . En zet de druivenstokken zo neer dat ze… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke druivensoort" – 11 maanden, 1 week geleden
@kevin meenemen uit Frankrijk of kennis of familielid vragen. Ook in frankrijk zijn tuinders en kwekerijen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "receptje gevonden snel fermenteren" – 11 maanden, 1 week geleden
@mau karwijzaad wordt gebruikt in juist veel recepten er zijn diverse gin recepten , jenever , aquavit, absint , kruidenbitters, ouzo .het wordt ook gebruikt voor diverse contrasten in allerhande likeuren. In pure originele vodka hoort het echter niet thuis…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke druivensoort" – 11 maanden, 1 week geleden
@keesmink meest geschikte zijn o.a. : colombard, juracon,ugni blanc, folle balance,montils , semillon ,folignon , muskaat ,pinot noir , granache ,merlot ,malbec ,nebbiolio ,verdeja en souvignon blanc. ( Ik hoop dat ik de soort namen goed heb geschreven zo uit… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky stookwijn" – 11 maanden, 1 week geleden
@levo een lowwine kun je wel 14 dagen laten staan. Koel wegzetten. Dat moet geen probleem wezen. Zelf doe ik altijd als ik lowwine weg zet een stuk sepia of hard kalk krijt erin wanneer een eerste overhaal een lager… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky stookwijn" – 11 maanden, 1 week geleden
@rinus55 1055 is niet slecht resultaat. Je gebruikt rogge het kam wezen dat je schuim vorming hebt door eiwitten niet zo zeer door gisting .of er moet een ,” verontreiniging” in gistton hebben gezeten. Ja ruim gist enten. Als er… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kan je te koud koelen?" – 11 maanden, 2 weken geleden
@penumbra59 war ga je op Geraden koelen ?
Uitstroom temperatuur moet ongeveer rond 15tot 20 graden zitten .
Een te koude kolom geeft te veel reflux of stagnatie.
8 graden in systeem kan problemen geven.
- Meer laden