-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@munckerik momenteel zit het SG op 1026. Daarom dacht ik verder om te zetten met de amylase…
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@alchemist nee hoor, gisterenavond geschroot en deze voormiddag beginnen maischen
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@munckerik 4/5 chateau whisky mout en 1/5 roggemout. Geschroot met een gewone schrootmolen, niet te fijn en niet te grof.
Het jodium verkleurt bijna zwart. -
Odevie antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Eerste maishpoging flink mislukt…. Alles volgens het boekje, schroten van de mout en maischen volgens het schema van Robbert: 20′ op 45 gr 20′ op 55 gr en pH meten op 5,4 45′ op 67 gr – verkleuring bij jodiumtest… Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Hulp nodig voor peren-drank" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@robbert dus vat opendoen en controleren met een lucifer?
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Hulp nodig voor peren-drank" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Na een dag of 3 – 4 is de vergisting stilgevallen op een eind SG van 1004 / 1006 (begin zat rond de 1050). 1 vat met bakkersgist, 1 vat met C70 en nog een vat met Alcotec Turbo Fruitgist…. Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Heb ik intussen 24 liter Lidl appelsap met 1350 gram Luikse appelsiroop (normaal voor op de boterham) uitgegist staan (eind sg = 1000) met de bedoeling toch een deel te bottelen met wat suikertoevoeging om een sprankelende cider te maken…. Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Cheap and cheasy Calvados" – 3 jaren, 9 maanden geleden
Mijn laatste experiment wat nu staat te vergisten bestaat uit 24 liter appelsap uit de Lidl met daaraan toegevoegd 3 potten Luikse siroop van 450 gram. Die wordt gemaakt van appelen, peren en dadels en bevat 59 gram suiker per… Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Nieuw!" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@haak om te beginnen wel, ja. 😜
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Nieuw!" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@haak die blauwe tonnen van 60, 120 of 220 liter werken ook prima.
-
Odevie liked forum post "Hulp nodig voor peren-drank" – 3 jaren, 9 maanden geleden
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Hulp nodig voor peren-drank" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@robbert ik had zo al een vermoeden. Hoeveel gram gist per 25 liter pulp (vermalen, net onder water zetten en ff de kook er over) voor de bakkersgist of de C70?
-
Odevie liked forum post "Hulp nodig voor peren-drank" – 3 jaren, 9 maanden geleden
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Hulp nodig voor peren-drank" – 3 jaren, 9 maanden geleden
Heeft er iemand tips voor goede fruitgisten voor appelen of peren?
Is bakkersgist of C70 bruikbaar / aan te bevelen? -
Odevie antwoordde op het onderwerp "Bereken alcohol percentage in notenlikeur." – 3 jaren, 9 maanden geleden
@mccorner klopt volledig. Wanneer je d’r ook nog suiker of honing bijvoegt kan je beter delen door ‘eindvolume’ ipv (volume 1 + volume 2).
Het eindprofukt kan je vervolgens verder verdunnen indien nodig met de verdunningstool. -
Odevie liked forum post "Hoi" – 3 jaren, 9 maanden geleden
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Hoi" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@eline welkom op dit leerzame forum. Zelf heb ik er van bij mijn eerste stappen in de stookwereld veel hulp van gehad en nog steeds. Oefening baart kunst maar dankzij dit forum wissel je ervaringen uit met medestokers. Ik heb… Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Wodka van aardappelen" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@robbert bedoel je ongemoute tarwe, dus de zuivere tarwekorrel?
Hoeveel in gerst? -
Odevie antwoordde op het onderwerp "Limoncello recept met 65% alcohol" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@mcjas dat is inderdaad een groot verschil, het hangt er van af of je een likeur (met suiker) wilt maken of je drank (whisky, rum, eau de vie,…) op drinksterkte wil brengen.
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Limoncello recept met 65% alcohol" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@concha daar hebben we dit platform toch voor.
Succes - Meer laden