-
BroekGinWaterland antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus allereerst een stomme vraag, ik wil een foto toevoegen van mijn ketel, gewoon ter illustratie. Hoe voeg je een foto toe aan een berichtje?? Daarnaast heb ik de ketel de afgelopen dagen grondig schoongemaakt, er zat bovenin een groene aanslag… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus de ene werkt met soda vulling de andere met kanaaltjes . Dat bolletje van leendert met koeling en een raad of kam .
Ik denk dat het makkelijkste is om wat doorsnee tekeningen te maken . -
stookje antwoordde op het onderwerp "Pirate Machine Elves : Een Rum experiment" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus Ja geduld is het moeilijkste onderdeel van deze hobby. Ik zag ook zo’n dikke witte laag op de bodem dat ik dacht dat de gist was overleden. De volgende keer zal ik wat langer wachten en misschien wat meer… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus niet alleen eesten en temperatuur daarbij maakt verschil , ook soort graan wat wordt gemout en Als groen mout gebruikt ,of zuurmout (voor melkzuren ) , heeft invloed op smaak maar ook zeker hoe je gaat maïschen en hiermee… Read more»
-
Eline antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus ik snap je verhaal en volgens mij zeggen we hetzelfde maar met andere woorden. Het is geen kwestie van gelijk hebben van mijn kant of zo. De mouterijen en moutsoorten zijn heel erg verandert door de jaren heen en… Read more»
-
Eline antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus diacetyl zal snel vervliegen en met de eerste mL meegaan. een goede maisch zorgt voor een goede versuikering en dat zal dan ook meer alcohol opleveren bij de vergisting. Mijn maisch duurt net zolang als de vergisting en er… Read more»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Grote fles whisky geknapt 😩" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus
gelukkig heb ik altijd wel een voorraad liggen, deze stond al een geruime tijd op eikenhout te verouderen.
maar is en blijft wel jammer 🤷
Cheers, @ndré🥃😎 -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus Ik hoop in ieder geval de kalk, volgens het waterschap hier zit ik op 34 °F of 19.04 °D dus hard water. Net zoals bij bier heeft maischwater bij Whisky ook invloed, daarom worden van oudsher sommige biersoorten meer gebrouwen… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum, me even voorstellen is dan wel zo netjes. ;-)" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus Onvergistbare suikers 😉
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum, me even voorstellen is dan wel zo netjes. ;-)" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus ik mis nog 1 ding Pikketanus, wat wil je in bier wort hebben maar niet in een whisky wort?
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus jaaa, dat was precies wat ik bedoelde 😃. 5KG melasse it is😁..
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus de viscositeit van onverdunde melasse maakt het lastiger . Het eiwit blijft dan zweven .
Het beste kun je verdunnen . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Laatste test voor de eerste echte run" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus een kleine koeler kan soms een uitkomst zijn .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus inderdaad wanneer je eerst verdund kunnen verontreinigingen ook makkelijker vrijkomen en aan schuimeiwit hechten
-
FonTi antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel rietsuiker?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus; met gif bedoel ik het landbouwgif en Formaldehyde. “In de melasse zit nog de kalk en de formaldehyde (en landbouwgif) dus is niet geschikt voor consumptie. Deze melasse wordt echter wel gebruikt als veevoer.” “Formaldehyde wordt vooral opgenomen… Read more»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Naast druiven nu ook Kweepeer en Rode Pruimen concentraat" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus
Heb van alles geprobeerd, pH verhoogd tot 4, wat water erbij om alcohol te verlagen, 2x een extra zakje SN9 opgestart in wat verdunde pruim erbij, hij heeft er geen zin meer in.. -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus bij een neutraal drank noem ik het huwen bij een likeur rijpen en kom er hout bij kijken noem ik het verouderen. Maar of dit ook door gaat in de vriezer of net zo snel door gaat weet ik… Read more»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Pirate Machine Elves : Een Rum experiment" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@pikketanus ja ik snap hoe het werkt, en ik heb geen illusies dat deze rum meer gaat doen dan een hopelijk goede smaak met een leuk verhaal. Een van de inspiraties was dat ik bij een optreden in een Croatisch… Read more»
-
OpaEd1966 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen." – 3 jaren, 6 maanden geleden
@pikketanus . Bedankt allemaal voor jullie reacties. Ik ga zeker kijken of dit iets voor mij is. Op mijn gemakkie de filmpjes bekijken die hier van zijn.
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@pikketanus
idd als je appel diksap gebruikt bij appels is het in principe extra appel (suiker)dus als je het niet overdrijft hoeft het de smaak niet te beïnvloeden - Meer laden