Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Pikketanus

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Pikketanus

@pikketanus

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van BroekGinWaterland

    BroekGinWaterland antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus allereerst een stomme vraag, ik wil een foto toevoegen van mijn ketel, gewoon ter illustratie. Hoe voeg je een foto toe aan een berichtje?? Daarnaast heb ik de ketel de afgelopen dagen grondig schoongemaakt, er zat bovenin een groene aanslag…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus de ene werkt met soda  vulling de andere met kanaaltjes . Dat bolletje van leendert met koeling en een raad of kam . 
    Ik denk dat het makkelijkste is om wat doorsnee tekeningen te maken . 

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Pirate Machine Elves : Een Rum experiment" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus Ja geduld is het moeilijkste onderdeel van deze hobby. Ik zag ook zo’n dikke witte laag op de bodem dat ik dacht dat de gist was overleden. De volgende keer zal ik wat langer wachten en misschien wat meer…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus niet alleen eesten en temperatuur daarbij maakt verschil , ook soort graan wat wordt gemout  en Als groen mout gebruikt ,of zuurmout (voor melkzuren )  , heeft invloed op smaak maar ook zeker hoe je gaat maïschen en hiermee…   Read more»

  • Profielfoto van Eline

    Eline antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus ik snap je verhaal en volgens mij zeggen we hetzelfde maar met andere woorden. Het is geen kwestie van gelijk hebben van mijn kant of zo. De mouterijen en moutsoorten zijn heel erg verandert door de jaren heen en…   Read more»

  • Profielfoto van Eline

    Eline antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus diacetyl zal snel vervliegen en met de eerste mL meegaan. een goede maisch zorgt voor een goede versuikering en dat zal dan ook meer alcohol opleveren bij de vergisting. Mijn maisch duurt net zolang als de vergisting en er…   Read more»

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Grote fles whisky geknapt 😩" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus 
    gelukkig heb ik altijd wel een voorraad liggen, deze stond al een geruime tijd op eikenhout te verouderen.
    maar is en blijft wel jammer 🤷
    Cheers, @ndré🥃😎

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus Ik hoop in ieder geval de kalk, volgens het waterschap hier zit ik op 34 °F of 19.04 °D dus hard water.   Net zoals bij bier heeft maischwater bij Whisky ook invloed, daarom worden van oudsher sommige biersoorten meer gebrouwen…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum, me even voorstellen is dan wel zo netjes. ;-)" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus Onvergistbare suikers 😉

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum, me even voorstellen is dan wel zo netjes. ;-)" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus ik mis nog 1 ding Pikketanus, wat wil je in bier wort hebben maar niet in een whisky wort?

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus jaaa, dat was precies wat ik bedoelde 😃. 5KG melasse it is😁..

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus de viscositeit van onverdunde melasse maakt het lastiger  . Het eiwit blijft dan zweven . 
    Het beste kun je verdunnen .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Laatste test voor de eerste echte run" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus een kleine koeler kan soms een uitkomst zijn .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus inderdaad wanneer je eerst verdund kunnen verontreinigingen ook makkelijker vrijkomen en aan schuimeiwit hechten

  • Profielfoto van FonTi

    FonTi antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel rietsuiker?" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus; met gif bedoel ik het landbouwgif en Formaldehyde. “In de melasse zit nog de kalk en de formaldehyde (en landbouwgif) dus is niet geschikt voor consumptie. Deze melasse wordt echter wel gebruikt als veevoer.”    “Formaldehyde wordt vooral opgenomen…   Read more»

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Naast druiven nu ook Kweepeer en Rode Pruimen concentraat" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus 
    Heb van alles geprobeerd, pH verhoogd tot 4, wat water erbij om alcohol te verlagen, 2x een extra zakje SN9 opgestart in wat verdunde pruim erbij, hij heeft er geen zin meer in..

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus bij een neutraal drank noem ik het huwen bij een likeur rijpen en kom er hout bij kijken noem ik het verouderen. Maar of dit ook door gaat in de vriezer of net zo snel door gaat weet ik…   Read more»

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Pirate Machine Elves : Een Rum experiment" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus ja ik snap hoe het werkt, en ik heb geen illusies dat deze rum meer gaat doen dan een hopelijk goede smaak met een leuk verhaal. Een van de inspiraties was dat ik bij een optreden in een Croatisch…   Read more»

  • Profielfoto van OpaEd1966

    OpaEd1966 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen." – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @pikketanus . Bedankt allemaal voor jullie reacties. Ik ga zeker kijken of dit iets voor mij is. Op mijn gemakkie de filmpjes bekijken die hier van zijn.

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @pikketanus 
    idd als je appel diksap gebruikt bij appels is het in principe extra appel (suiker)dus als je het niet overdrijft hoeft het de smaak niet te beïnvloeden 

  • Meer laden
Profielfoto Murmillo Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

  • WJM rinus55

Nieuwste topics

  • Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren

    Door _DaanBanaan_ 4 dagen geleden

  • StookSmurf stelt zich voor

    Door StookSmurf 4 dagen geleden

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 6 dagen geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 7 dagen geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens