Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

RuMo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van RuMo

@rumo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 9 maanden geleden

    @stokerke is een leuk knutselwerk maar hoe jij verder gaat is aan jou. De boilers die voor een T500 gebruikt worden zijn uit ervaring prima. Je zou jouw creatie daar op kunnen zetten of voor de dome kunnen gaan. Maar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Methanol" – 9 maanden, 1 week geleden

    @jhon-van-dijk welkom op het forum. Als je nog niet zoveel ervaring heb is het verstandig om eerst de Beginnersgids te lezen en daarna met de zoekopdracht wat gericht te zoeken er is namelijk al heel veel over geschreven. Veel lees…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "new member" – 9 maanden, 1 week geleden

    @dirkkampen welkom, zit er ook nog alcohol in die flessen of zijn ze al leeg? Wil je zelf ook een bepaald drankje maken en heb je daar voor al een ketel op het oog?

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Zelf gedroogde gist bewaren" – 9 maanden, 1 week geleden

    Nu ik de laatste tijd leden naar de zoek functie door verwijs heb ik dat zelf ook maar weer eens gedaan.
    https://stookforum.nl/forums/gist-vragen/gist-zelf-maken/paged/13/#post-96676

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Zelf gedroogde gist bewaren" – 9 maanden, 1 week geleden

    @geen-onruststoker heb je de slurry wel eerst gewassen? Want waarom zou je de slurry die voor een groot deel uit rottende dode gist en afvalstoffen bestaat willen bewaren.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 9 maanden, 1 week geleden

    @bewust persoonlijk vind ik de Talisker Skye per gelegenheid best te drinken en de rest is zoals je zegt ook geen rommel. Ik denk dat als je dit stook je geen betere whisky gaat krijgen hoogstens win je de alcohol…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 9 maanden, 1 week geleden

    @gerard01 je stop als het niet zinvol meer is om door te gaan, dat mag je zelf bepalen. Ik zeg dan alles er uit stoken maar zelf stop ik meestal bij 20% daarna is het meestal bij mij niet zinvol…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 Je heb 2 emmers van 25 liter die stook je een voor een in je 25 liter ketel(striprun) De opbrengst van de 2 stripruns doe je bij elkaar en dan doe je een spiritrun. Voor de duidelijkheid bij de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @prins Je wil de moutextract alleen gebruiken als gistvoeding? dat kan prima. Voor een neutrale alcohol zou je even de zoekfunctie van dit forum kunnen gebruiken er is namelijk al heel veel over geschreven en het wordt er niet duidelijker…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 Als je een lang lopende gisting heb dan is er iets niet goed gegaan en daar kun je nu niets meer aan doen. Misschien te koud of te weinig gist/gistvoeding zeg het maar. Je hoef de pulp natuurlijk niet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @prins Alleen mout is beter behalve als je nog niet voldoende ervaring, tijd of gemakzuchtig bent maar wel meer geld wilt uitgeven. Als ik koffie zet maal ik eerst de bonen maar er zijn mensen die en zakje oploskoffie gebruiken,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @prins moutextract is voor luie stokers 😆 er is wat werk voor je gedaan. Graan is omgezet in mout en daarvan is weer suiker gemaakt. Of er nog genoeg werkende enzymen in zitten is maar de vraag, misschien bij poeder…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 ik gebruik bij de T500 boiler altijd een rooster met daar onder kooksteentjes pulp of helder. Je heb je pulp wel lang laten staan het is te hopen dat het nog goed is. Als het gisten is gestopt dan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden

    @rinus55 ik zet een grote pan met water op en breng die tegen de kook, dan gooi ik er wat fruit in voor een paar minuten en schep die er dan weer uit met een schuimspa en dat een paar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met 5kg blauwe bessen?" – 9 maanden, 3 weken geleden

    @robbert dat zou ook mijn idee zijn, een hele boel fruit, noten of kruiden heeft gewoon weg te weinig suiker om om te zetten in alcohol. Het kleine beetje alcohol wat je er dan uit haal zal dan te weinig…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met 5kg blauwe bessen?" – 9 maanden, 3 weken geleden

    @lep misschien is er iemand met ervaring, maar je zou zelf ook wat na kunnen gaan. Dat de bessen eerst bevroren zijn geweest is goed dan is de structuur gebroken. Daarna kun je de bessen persen maar wel de zaaiertjes…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "alcohol verdunnen naar 15%" – 9 maanden, 3 weken geleden

    @henkie83 O, jij ben nog uit de tijd dat hoofdrekenen een schoolvak was, ik ben van de totaal verziekte rekenmachine generatie 😆

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 9 maanden, 3 weken geleden

    @haegsch-wijndomein . Ik kan niet goed beoordelen wat jouw disteleer niveau is, maar na jouw vraag denk ik dat wij dat met ze alle wel kunnen verhogen(geintje 😆 😆). Noten en kruiden hebben weinig of geen suiker dus daar ga…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Dat wordt kurken trekken" – 9 maanden, 4 weken geleden

    @bewust Dat je na je pensioen het nog drukker krijg is voor mij een rede om maar stug door te blijven ploeteren 😆

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 9 maanden, 4 weken geleden

    @alchemist of je het verschil tussen kristalsuiker en rietsuiker proef door middel van distillatie in het eind resultaat denk ik niet. De eindsmaak van je drankje is door veel meer factoren afhankelijk. Om je likeur aan te zoete zou ik…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz

Nieuwste topics

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 3 uur geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 3 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 5 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens