-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 11 maanden geleden
@georges Het is eigenlijk heel logies als je met 1 liter alcohol van 90% alle smaak uit een vrucht haal en je verdun dat met 1 liter water heb je 2 liter drank. Dus heeft 1 liter drank nog maar… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "% alcohol om te macereren" – 11 maanden geleden
@robbert Dank je. Ik weet dat er al vaker wat gepubliceerd is maar ik kon het niet meer vinden, zag door het bos de boom niet meer 😆 Ben eigenlijk opzoek naar een tabel maar in verschillende fruit soorten staan… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "% alcohol om te macereren" – 11 maanden geleden
@robbert een oud verhaal naar boven halend, heb je de lijst al gevonden?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 11 maanden geleden
@georges jij heb best wel lang ervaring met likeur maken maar hier op het forum zwerft ergens een tabel(ik kan het alleen niet zo snel vinden) en daar in staat voor heel veel fruit en kruiden hoe lang en met… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden geleden
@jagdhornblaser Zover waren we al na je vorig bericht. Maar als je met de zoek opdracht op het forum zoekt naar neutrale alcohol worden jou problemen en de oplossingen meerdere malen aangegeven. Als je het recept van Robert volgt komt… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden geleden
@jagdhornblaser ik kan je verhaal niet hellemaal volgen. Je zegt dat je het recept van Robert gevolgd heb maar wat je daarna schrijf is totaal iets anders. Als je 1.4 liter alcohol verdun met 4 liter water heb je een… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "kersen likeur volgens recepten 1936" – 11 maanden geleden
Ik heb weer een kersen likeur gemaakt niet met het recept uit 1936 maar gewoon uit 2024. Voor dit recept heb ik 2 manieren gecombineerd zoals ik wel vaker deed het fruit in de suiker verwarmen en dan macereren en… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Wie zoekt die vindt" – 11 maanden geleden
@penumbra59 Mooi, op welke ketel ga je hem plaatsen? Heb je wat meer info waar en voor hoeveel je de ui gekocht heb.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "After Eight" – 11 maanden geleden
Het was weer tijd om een After Eight likeurtje te maken, niet alleen omdat ik door mijn voorraad heen was maar ook omdat het lekker, leuk en makkelijk te maken is. Ik heb de hoeveelheid ingrediënten wat aangepast aan de… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vraag appelcider" – 11 maanden geleden
@gerard01 Had je zo’n draadje over de kurk gedaan net als bij champagne 😆
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Ik ben er een paar jaar tussen uit geweest," – 11 maanden, 1 week geleden
@bartholomeo altijd goed om optimistische plannen te hebben en in welk land ga je stoken?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gisting duurd erg lang" – 11 maanden, 1 week geleden
@jagdhornblaser ik weet niet precies hoe je de stookwijn heb gemaakt maar na 3 weken zijn dat soort receptjes wel klaar. De CO2 zal als een deken over je stookwijn hangen maar als die weg is en er wordt geen… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Ik ben er een paar jaar tussen uit geweest," – 11 maanden, 1 week geleden
@bartholomeo welkom of welkom terug Bart. Als je oude restjes stook moet je dat maar zien als oefening voor het stoken, want zoals al vaker gezegd met rotzooi maak je rotzooi. Maar als het eind resultaat toch acceptabel is voor… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mais gebruik" – 11 maanden, 1 week geleden
@rinus55 dat zou ik wel doen, want die kunnen gaan rotten of muf gaan ruiken. Het zijn niet alleen de worteltjes maar vooral de sabeltjes die tijdens het mouten moeten ontstaan.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mais gebruik" – 11 maanden, 1 week geleden
@skoelie als ik aan mais denk kom gelijk Mountain Dew naar boven wat een bijzonder pittig drankje is dat.
Jouw mais ziet er goed uit dat was bij mij niet altijd het geval vandaar de popcorn mais uit de supermarkt. -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vraag appelcider" – 11 maanden, 1 week geleden
@wvwburn ik zou bij een volledig uit gegiste drank 8 tot 12 gram suiker per liter gebruiken. En bij 12 gram de fles goed te koelen zodat de bubbels in de drank blijf en niet uit de fles schuimt tijdens… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Nieuweling" – 11 maanden, 1 week geleden
@odinssonn welkom. Ik denk dat je jou werk en hobby goed kunt combineren, want ik heb weleens een bierbrouwer gesproken en die zei dat zijn werk voor 80% uit schoonmaken bestond 😉
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Appeltaart vergisten." – 11 maanden, 1 week geleden
@robbert leuk receptje maar ik vond het eind resultaat iets te zuur dus ik denk dat ik de volgende keer voor een andere appel ga in plaats van de granny smith. Ouwe appeltaart of ander afval verstoken tot drank is… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Kan je te koud koelen?" – 11 maanden, 2 weken geleden
@penumbra59 na 5 berichten kan je foto’s plaatsen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vraag appelcider" – 11 maanden, 2 weken geleden
@robin123 even snel de zoek opdracht gebruikt en dat gaf mij 152 pagina’s met cider berichten 😆 alleen al van 1 cider topic 71 pagina’s
https://stookforum.nl/forums/bier-wijn-en-overige-dranken/razendsnelle-sprankelende-appelcider-in-de-maak/
ben je weer even zoet 🤣 - Meer laden